Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elmondjam a nővéremnek és a...

Elmondjam a nővéremnek és a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bocsi, ha hosszú lesz. Igaz sztori, tudom, hihetetlen.

Nővérem 26, én 24 vagyok (szintén lány). Fél évvel ezelőttig a nővérembe nagyon szerelmes volt egy fiú, most legyen Roland. A nővérem talonban tartotta, majd közölte vele face-n, hogy eljegyezték. Roland erre elég durva jelzőkkel illette, olcsó nőtől a gonosz hazugon keresztül az önző kasztráló féregig. Meg hogy más elgázolná a helyében. Nagyon összevesztek, azóta nem beszéltek.

De a lényeg: nővérem egy hete éjfél körül jött haza egy kietlen úton, amikor megtámadták, megverték és meg is erőszakolták. Roland hajnali kettőkor arra ment haza (pultosként dolgozik egy kocsmában), ő találta meg a nővéremet eszméletlenül, mindenhol vérezve. Mentőt meg rendőrt hívott, meg felhívott engem is Messengeren, hogy mi történt. Hál Istennek épp ébren voltam.

Az orvos azt mondta, nem szenvedett a nővérem semmi maradandó sérülést, terhes sem lett, fel fog épülni, két bordája tört el. Azt is mondta, hogy ha nem találnak rá, már nem élne.

Beszéltem azóta Rolanddal, szűkszavúan annyit kérdezett, hogy fel fog-e épülni a nővérem. Mondtam, hogy igen. Nagyon meg akartam és akarom neki hálálni, amit tett. Azt mondta, még az ellenségét sem hagyja meghalni, senki sem tartozik hálával. De azt momdta, ha már meg akarom hálálni valahogy, akkor ne mondjam el a nővéremnek, hogy

őneki (is) köszönheti az életét, mert hallani sem akar a nővéremről, semmilyen formában, köszönet-nyilvánítas céljából sem akarja hallani a hangját.

A rendőrök kihallgatták, mint tanút, az adatai zártan kezelését kérte, nekik is elmondta, miért.

A nővérem és a szüleim nem ismerik Roland szerepét az esetben, el kéne nekik mondanom? Én hol elmondanám, hol nem.

2020. szept. 2. 11:32
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Ne mondd el. Tartsd tiszteletben Roland kérését.

Mondjuk, ha elkapják a tettest és bírósági tárgyalás lesz, ahol sértettként meghallgatják a nővéredet, tanúként meg Rolandot, akkor elképzelni sem tudom, hogyan ne tudná meg.

2020. szept. 2. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az adatok zártan kezelése azt jelenti, hogy külön hallgatják meg, és a bíróságon csak mint "1-es számú tanú" emlegetik. Roland jó arc, nővérednek meg jobbulást.
2020. szept. 2. 11:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne mondd el, még ne. Majd talán pár év múlva.

Nővéredet meg sajnálom, borzasztó, hogy ilyen megtörténhet a modern világban, ahol elvileg mindenki tanult, és tisztában van a törvényekkel. Borzasztó ilyen történetet hallani/olvasni.

2020. szept. 2. 15:51
 4/6 anonim ***** válasza:
29%
Roland egy jó ember. De mire a, titkolózás, hogy ő talált rá? Tán fél, hogy meggyanúsítják, hogy ő bánt el vele? Végül is indíték megvolt, sőt meg is fenyegette...
2020. szept. 2. 17:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Én is ismerem Rolandot, nagyon jó barátok voltunk, amíg össze nem vesztek a nővéremmel, azután elsodródtunk, amit nagyon bánok (mint volt barát).

Csak azt akarja, hogy a nővérem ne tudja meg, hogy más megtudja-e, nem érdekli. Lehet, hogy attól "tart" hogy a nővérem ettől megbocsát neki, felkeresi, és újra a kőrnyezetébe kerül, amit nem akar.

2020. szept. 2. 18:01
 6/6 anonim ***** válasza:
85%
Én megértem Rolandot, én is hülyén érezném magam, ha le lenne kötelezve nekem valaki, akivel amúgy összevesztünk.
2020. szept. 2. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!