Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tegyek,ha nem akarja...

Mit tegyek,ha nem akarja vissza adni a kölcsön adott pénzt?

Figyelt kérdés
Egy fiu ismerösömnek kölcsön adtam 60 000 ft-ot,körülbelül 2-3 honapja. 1 hónapja kérem vissza a pénzem, de mindig van valami kifogása,miert nem tudunk találkozni. Aztán észre vettem,hogy mindenhonnan letiltott,hivni nem tudom. véleményem szerint azért kerül,mert nincs miböl vissza adnia. Ma viszont felhivtam valaki más szamáról,és igy tudtam beszélni vele. bekeményitettem ,megmondtam neki a magamét a letiltásról,meg hogy benne nincs egy szem emberség sem, nehogy már lassan a SAJAT penzemert kelljen könyörögni ,stb stb és hogy ha egy heten belül nem kapom vissza a penzem, szemelyesen fogom kerni, ott leszek a háza elött. persze ö erre fel volt haborodva,elhordott mindennek,es mondta,máskor majd meggondolom kinek adok penzt. Mit tehetnék ilyen helyetben?? Tudom hol lakik,ismerem a szüleit is,de félek elmenni nála,nem tudom, mi telik ki belöle, egy 50 kg-os nö vagyok,magamat megvédeni nem igen tudom 🙄 nagyon el vagyok keseredve, szükségem lenne arra a penzre, de félek,sosem kapom vissza. 😩

#adósság #kölcsön #Hogyan kérjem vissza
2020. aug. 28. 01:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%

A helyedben értesíteném a szüleit és közben minden ismerősének elmondanám, jogy vigyázzanak Pistivel, mert ha kölcsönadnak neki akkor nem adja vissza a pénzt.

Ez volt a tanulópénzed.

2020. aug. 28. 06:00
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
Bukta. Tanulsz belőle. Mondd el mindenkinek, mást nem tehetsz. Erőszak meg ilyesmi felejtős, még te kerülhetsz bajba, meg aki segít neked.
2020. aug. 28. 06:25
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
Ha 18 alatt van, szulok. Ha folotte, eloveszed par tagbaszakadt fickoval, nem megy maskepp. Vagy eladod nekik a tartozast 30ert, bar ilyen kis penzzel nem szoktak foglalkozni. Meg persze nem tudom milyen kapcsolataid vannak.
2020. aug. 28. 06:32
 14/23 anonim ***** válasza:
70%

Van papírod róla?

.

Van: a törvényes utat tartsd be (saját érdeked),

nincs: ez bizony a tanulópénzeddé válhat.

. Ha letagadja, nem neki kell bizonyítania, hogy nem kapott tőled kölcsönt, hanem neked, hogy adtál.

.

Tanulság:

üzletben (mint jelen esetben). háborúban, szerelemben NINCS barátság!

2020. aug. 28. 06:48
 15/23 anonim ***** válasza:
60%
Ez ennyi volt. Speciel, törölném az ismeretségi körömből az illetőt - egy életre! Idővel el fognak fogyni körülötte a kedves ismerősök - a mentalitása miatt - és éppen ezért sor kerülhet arra, hogy jönne még egy körre később, - amikor ismét balekot keres, - de csak jönne... Ennek az embernek ennyit ért a becsülete és egyre kevesebbet fog érni, - az ég adta világon semmit nem veszítesz (a 60000 ft-on kívül), ha nem nem erőlteted vele a kontaktot. (NE) felejtsd el!
2020. aug. 28. 09:15
 16/23 anonim ***** válasza:
35%
Vannak haverjaid, valahol megvárjátok, jól elveritek, beigéred neki a következőt, fizetni fog hidd el! Nem egyszer csináltuk, mindig működött. Senki ne lássa, ez a lényeg. F.
2020. aug. 28. 18:23
 17/23 anonim ***** válasza:
29%
Jah ilyesmit csináltak a környéken is, egy meghalt 1 börtönben...
2020. aug. 28. 20:03
 18/23 anonim ***** válasza:
71%

Kell egy bizonyító hangfelvétel amiben elismeri a tartozást utána akár be is perelheted.

Hívd új számról és nyugodt hangon kérdezd meg mikor tudja visszaadni a 60 ezret. Mondd neki el h amikor 23-án kölcsön adtad akkor még nélkülözni tudtad de most nagyon kéne. Beszélj vele szépen és kérdezz, ismertesd el vele miközben felveszed. Előtte gyakorold el telefonnal.

Ezután mondj neki 1 hét határidőt majd 1 hét után beszélj a szüleivel! Ha nem oldódik meg fordulj ügyvédhez!

2020. aug. 29. 12:24
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Vagy csak szimplán dugj vele egyet 60K-ért.
2020. aug. 29. 12:28
 20/23 anonim ***** válasza:
58%

A hangfelvétel nem megoldás, nem fogadják el bizonyítékként és még bajod is lehet belőle, hogy a tudta nélkül vetted fel.

Ha nincs róla papír, akkor sajnos "meg se történt". Ha megvereted és véletlenül lesz tanú, akkor nagyon rosszul jársz. Én megjelennék nála egy nagyobb termetű haverommal, egyből be az ajtón, amit be is csuknék magunk után és megbeszélnénk a dolgot odabent. Ha nem tud kp-t adni, akkor foglaljátok írásba, hogy elismeri, hogy tartozik és a dátumot, amikor biztosan fizetni tud. Nem kell fenyegetőzni. Esetleg megemlítheted neki, ha egyiket se akarja, hogy egy véletlenül levert tévé és egy ablakból kiesett, ripityára tört telefon pótlása nagyobb tétel, mint 60 rongy.

Ha megvan a papír, akkor már megfogható.

Fontos : ti ne vigyetek magatokkal telefont. Ha feljelent, így nem fogják tudni bizonyítani, hogy voltatok ott.

2020. szept. 1. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!