10 évesen megrongáltam egy autót, eddig nem furdalt a lelkiismeret, de most már nagyon. Hogyan rendezzem ezt le ?
10 éves voltam, Balatonon voltunk ( tavon, nem a településen) mentem biciklizni egy jó nagy Csepel canga volt megálltam venni barackot a tartóját a bicajnak a kavicsos talajra tettem mellém állt egy Nissan Micra ( akkoriban már autó-bazárt nézegettem tudtam ) én tettem fel a csomagtartóra a barackot amikor eldőlt a bicikli és aki ismeri a csepel bicajt az tudja , hogy a kormányvédője kemény műanyag nos azzal végigszántottam az ajtón lett egy nagy karc. Odajött hozzám a bácsi és kiabált németül mert osztrák volt én nem tudtam mit beszél és kiabált elsiettem és senkinek nem beszéltem erről.
Most így belegondolva nagyon rossz tudni azt, hogy legalább 40 ezer forintos kárt okoztam és nem térítettem meg vagyis hát a szüleim, de féltem mert kiabált.
Most jött elő bennem, hogy nézem a Becsületesneppert és egy nagy karc miatt nem vett autót. 12 éve volt. Rossz arra gondolni, hogy egy kis garázda majom voltam.
Megbántad, nem tehetsz mást, a múltat nem lehet megváltoztatni. Én 7-8 évesen elloptam egy boltból egy pez cukorkát heccből és szégyellek rágondolni, pedig elmúltam 30.
Tedd túl magad rajta, más lehetőséged nincs. Ha nagyon emészt és nem megy, akkor "vezekeld" le a javítás árát például társadalmi munkával.
Gratulálok ahhoz, hogy van lelkiismereted !!
Hidd el, hogy nem mindenkinek van manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!