Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Emberek, akik utálják a...

Emberek, akik utálják a nevüket! Hogy mutatkoztok be? Időpont kérésnél mindig az igazi neveteket adjátok meg, vagy néhol játszotok a lehetőségekkel? (legális határokon belül)

Figyelt kérdés

Utálom a nevem, gyerekkorom óta meg akarom változtatni. Ha csak kimondom, rossz érzés fog el. Meg akarom változtatni, de hosszadalmas és bonyolult folyamat. Ha időpontot kérek valahova, akkor amellett, hogy illedelmes vagyok muszáj nevet megadni? Lehet hülyén hangzik, de jeligét nem lehet ugye?

(légyszi ne savazzatok nagyon a kérdés miatt, hátha van itt olyan, aki megért engem és tud valami tanácsot adni. Köszi)

2020. aug. 17. 16:10
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Sajnos középső nevet nem kaptam, bár az se segítene rajtam, úgy őszintén.
2020. aug. 17. 19:46
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
A hivatalos iratok cseréjével járó macera megéri, ha utána egy életen át olyan néven élhetsz, ami tetszik Neked. Ha elvesztenéd az irataidat, akkor is ugyanazt a procedúrát kellene végigjárnod. A személyit szinte azonnal megcsinálják, a jogsit is, a TAJ kártya időigényesebb egy kicsit és az adókártya. De szerintem megéri.
2020. aug. 17. 21:10
 13/28 A kérdező kommentje:
Köszi! Szerintem is megéri amúgy. Jogsi nincs sajnos. A banki bürokráciától félek, meg hogy az iskolába be kell-e menni újra. Ezért nem is változtattam meg. Nem akarok oda még egyszer bemenni, csak ha nagyon muszáj. Akkor is majd nyári szünetben, ha nincsenek ott a tanárok, csak az ügyintézőkből 1-2. A bizonyítványokat át kell íratni, valamint mit kezdek a tanfolyamokkal, ahova jártam, de nem hivatalos végzettségek. Szóval összefoglalva ez az oka, de nagyon szeretném amőgy.
2020. aug. 17. 21:33
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Csak szólok, hogy Magyarországon a "középső név " az az első keresztneved..

És amúgy, nem csak Magyarországon van az, hogy csak adható listából adhatsz.

És engem is nagyon érdekel, hogy mi is az a név.

2020. aug. 18. 20:23
 15/28 A kérdező kommentje:

De rajtam az nem segít, hogy csakl adható listából adhatok xD És az sem, hogy más országban mi van.

Amúgy egy pár nevet találtam a listából, igaz többször átnéztem, de 3-4 tetszőt találtam. Tudom azt is, hogy mi az a középső név, de mint említettem, nem kaptam sajnos. Bár gyanítom, ha kaptam volna, az is pont ugyanennyire "illene" hozzám, mint ez. :/

2020. aug. 18. 20:43
 16/28 anonim ***** válasza:
76%

Biztos vagy benne, hogy a bizonyítványokat át kell íratni?

Mert amikor valaki pl. házasságkötéskor felveszi a párja nevét, biztos vagyok benne, hogy nem kell a bizonyítványait átíratni, nekem se kellett.

2020. aug. 18. 21:23
 17/28 A kérdező kommentje:
Szerintem át kell, mert a vezeték- és keresztenevemet is meg akarom változtatni.
2020. aug. 18. 21:56
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Még ha ki is cserélteted, akkor is elég az utolsó bizonyítványt, az érettségit vagy a diplomát kicseréltetni, a 8 általánost minek? Soha sehol nem kérik.
2020. aug. 18. 22:20
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Írd le légyszi, legalább a keresztneved.
2020. aug. 19. 08:16
 20/28 A kérdező kommentje:
18# Jogos, köszi hogy szólsz, kevesebb kínos helyzet. Bár az általános iskola tablón rajta maradok, az már mindegy szerintem. Sajnos a legmagasabb végzettségem az érettségi, meg vállalkozói engedélyem lesz, és tanfolyamok. Utóbbiakkal nem tudom még, hogy mizu
2020. aug. 19. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!