Emberek, akik utálják a nevüket! Hogy mutatkoztok be? Időpont kérésnél mindig az igazi neveteket adjátok meg, vagy néhol játszotok a lehetőségekkel? (legális határokon belül)
Utálom a nevem, gyerekkorom óta meg akarom változtatni. Ha csak kimondom, rossz érzés fog el. Meg akarom változtatni, de hosszadalmas és bonyolult folyamat. Ha időpontot kérek valahova, akkor amellett, hogy illedelmes vagyok muszáj nevet megadni? Lehet hülyén hangzik, de jeligét nem lehet ugye?
(légyszi ne savazzatok nagyon a kérdés miatt, hátha van itt olyan, aki megért engem és tud valami tanácsot adni. Köszi)
Ha annyira zavar akkor változtasd meg akkor is, ha bonyolult és hosszadalmas folyamat.
Ha túl türelmetlen vagy hozzá akkor nem is akarod igazán.
A vezeték vagy keresztneved nem szereted? Hány éves vagy?
Egyébként nem hinném h annyira hülye neved lenne. Gyerekként én sem szerettem a keresztnevem, de felnőttként rájön az ember, h nem ez számít.
én még egy másik állampolgárságra várok, mert amit egész európában lehet kérni nevet, azt természetesen pont retardált kis szülőhazámban nem... nem baj, már csak 8 év, és meglesz az is.
ha bemutatkozok szoktam mondani, kb így: helló, kovács anna vagyok, de szólítsatok cilinek (nyilván nem cilire vágyom, csak szemléltetésnek)
de instán, wathsappon, twitteren, kb mindenütt a használt nevemmel szereplek, az van a füzeteimbe írva és a neves kulcstartómon, hírleveleknek is azt adom meg, csak hivatalos iratokon van a születési nevem...
Mindenki válaszát köszönöm, mindenki kapott egy zöld pipát!
3# Nem is maga a névváltás bonyolult igazából, hanem az összes okirat kicserélése a hosszadalmas.
#4 Oké, de hivatalos helyen, egy hotel foglalásnál, egy könyvelő, vagy orvoshoz való időpontkérésnél mit csinálsz? Offline térben én is fiktív neveket adok meg. Általában nem emberneveket, hogy ne hazudjak, szóval valahol csak egy betű-, vagy számsor a nevem.
#5 Én is szeretnék második állampolgárságot, de az még messze van. :)
A bemutatkozós résznél jól csinálod, de sajna időpontkérésnél olyan furán hangzana. Fejben megvan már a név, amit akarok, csak indokolni kell az MTA-nak, stressz, hogy elfogadják stb. Összes irat kicserélése. Na nem baj, majd meglesz. Meg már "művész"nevet is találtam a szakmámhoz. (nem, nem vagyok művész, sem énekes, csak itt Magyarországon ez a használatos szó. Én nem szeretem, sznobnak hangzik)
Szóval akkor gondolom marad az anyakönyvi xar, nincs jelige hotelnél, időpontnál. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!