A mai modern mesék miért nem próbálják meg munkára szoktatni a gyermekeket?
Jobb esetben bele lehet futni olyan rajzfilm sorozatokba, amik egy-egy szakma köré vannak építve, de úgy általában nem vettem észre azt, hogy akarat mutatkozna a rajzfilmgyártók között arra, hogy az 5-13 év közötti korosztálynak rávezetéssel bemutassák, hogy milyen fontos, hogy ők is kivegyék a részüket a környezetükben adódó munkákból.
Ehelyett eltorzult álomvilág képet festenek fel számukra, amiben minden körülöttük forog és mindenki csakis boldog lehet attól, hogy ők vannak a középpontban.
Nem kell félre érteni! Nem azt akarom, hogy 5 évesen gyermekmunkatáborokan kezdjenek gürizni a lurkók, de fontosnak találom, hogy ha már idejük nagy részét ilyen agyzsibbasztó mesék töltik ki (sok családnál, amire én ráhatással nem lehetek, viszont cserébe az én gyeremekre a közösségi érintkezés során van), akkor azok valahol segítsék a szülőket abban, hogy értelmes gyermekeket tudjanak nevelni.
Mert sokan sajnálják az időt a gyermeknevelésre (sok munka etc...) és könnyebb tv előtt nevelni a gyereket, de ezzel igazából saját maguk életét keserítik meg hosszútávon.
Tudnátok olyan modernkori rajzfilm sorozatot mondani, ami próbálja rávezetni a kicsiket arra, hogy keljenek fel a fotelből és legyen minden napjukban valami mások számára is hasznos időtöltésük?
Én felnőtt ember vagyok, de felnőttként sem értem, miért kellene minden a "kötelező munkáról" szóljon meg annak a gyűlöletéről.
A szuperhősös "popcorn filmek" meg mindig minden korosztálynak tetszettek, akár gyerekkor, akár felnőttkor, lásd Bosszúállók és mindenféle előzményei.
Azért mert a mese szórakozásra van kitalálva, a munka meg más kategória. Majd ráér a munkéval foglalkozni, ha felnő.
Amúgy meg nagyon helyes. Ne legyen rabszolga droid birka a felnövö generácio.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!