Fehér lányként miért nem szabad afro fonást csinalni?
Azt hallottam, hogy nem illik afro fonást csinálni, csak az afroamerikaiaknak. Azt értem, hogy az N betűs szót miért nem lehet használni, de ennek mi az oka?
Nekem nagyon tetszik ez a fajta fonás, de így nem merem megcsináltatni.
#11 Amikor az a téma, hogy egy embercsoport félti a kultúráját, akkor azt mondani, hogy "ha jobban belegondolsz kultúra igazából nem is létezik szóval sakk-matt, nem lehetsz rám dühös" nem helyes reakció.
Bizonyos körülmények között (pl nepcsoportok osszeolvadasa) a kultúra vándorolhat, cserélődhet, de el is lehet lopni, ami sosem lesz jó, vagy elfogadható dolog.
Ha egy más etnikumu személy megosztja veled a kultúráját, az más kategória, mint ha neked megtetszik valami valahonnan máshonnan, és szarka módjára el akarod venni,ráadásul úgy, hogy kozben tisztában vagy vele, hogy mérgesek is rád amiért ezt csinálod.
Példa a kultúra lopására:
És példa a kultúra megosztására:
Látod a különbséget?
Simmán a porcelánról is lemondhatnánk ilyen érvek alapján.
De a távol-keleti fűszerekről is.
A baseball sapkáról ne is beszéljünk!
Egyrészt egy kultúrát nem lehet bőrszínre bontani, ha így lenne azon kéne megsértődnünk hogy a feketék öltönyt viselnek, ugyanis az fehér kultúra terméke.
Ha bármelyik feketét is megszólnánk azért mert öltönyt hord az sértő lenne nem?
Akkor fordítva is igaz.
Másrészről az afro fonat nem egyetlen kultúra sajátja, sőtt nem is kultúrális sajátosság.
Nem egy olyan különleges fonástecnika, hogy egyártelműen beazonosítható, mint pár hagyományos tibeti esküvői hajforma....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!