Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit szóltok hozzá, hogy a...

Mit szóltok hozzá, hogy a fiatalok rendkívül felelőtlen és hanyag hozzáállása miatt egyre több a koronavírus fertőzés?

Figyelt kérdés

[link]

Elég szomorú, hogy ugyanúgy járkálnak bulikázni, pancsikálni, utazgatni, míg mások az életükért küzdenek azért, mert nem bírnak otthon maradni. Akik külföldre mennek nyaralni, tisztában vannak vele, hogy felelnek más, idősebb állampolgárok esetleges haláláért?

2020. aug. 10. 11:49
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
61%

Én több idősebbet meg 40-50 körülit látok maszk nélkül vagy rosszul felhelyezett maszkkal, mint fiatalt.

Ez az egyik része.

A másik, hogy nem ettől fog ez a pánikhangulat növekedni, az utcán én sem vagyok már hajlandó felvenni, teszem hozzá azok a maszkok, amiket lehet kapni pár óráig használhatóak és nem az a fő funkciójuk, hogy ezeket az apró baktériumokat/vírusokat megszűrjék.

Még tovább megyek, az egészségre iszonyatosan káros az, hogy a saját kilélegzett szén-dioxidunkat lélegezzük be és ki, amíg rajtunk van a maszk.

Ezzel nem azt állítom, hogy a vírus nem létezik vagy ne halnának meg/haltak volna meg sokan emiatt, viszont itt nem mindegy az sem, hogy ki mennyire fogékony a fertőzésre.

Egy egészséges ember, vagy aki akár meg van fázva nem fog belehalni azért, mert elkapta.

Emellett pedig azt is hozzátenném, hogy a vírus március előtt óta már megjelent Magyarországot, mégsem pánikolt senki, amíg meg nem tudta márciusban.

Én megértem, hogy az emberek félnek meg senki nem akar beteg lenni, na de azért gondolkodni ne felejtsen már el a nép..

2020. aug. 10. 12:48
 22/45 anonim ***** válasza:
76%

"Még tovább megyek, az egészségre iszonyatosan káros az, hogy a saját kilélegzett szén-dioxidunkat lélegezzük be és ki, amíg rajtunk van a maszk."

Amúgy ez így nem teljesen igaz.Nézz utána a Buteyko légzésnek.

Amúgy én sem veszem fel a maszkot természetesen csak ahol nagyon kötelező.

2020. aug. 10. 12:54
 23/45 anonim ***** válasza:
51%

Ki beszél itt más augusztusban idősekről?

Az intézményi fertőzések felszámolásával júniusban a 60 éves, vagy a náluk idősebbek körében jelentősen csökkent a fertőzések száma, júliusban pedig már csak 63 fertőzöttet észleltek ebből a korosztályból. A leginkább veszélyeztetett korosztály aránya az összes fertőzött közül az eddigi legalacsonyabb, mindössze 17 százalékos. Ezzel szemben a 40 év alattiak megbetegedésszáma folyamatosan emelkedik, júliusban már az aktívabb korosztály tette ki a fertőzöttek 44 százalékát – derült ki a Semmelweis Egyetem által, országos adatok alapján végzett elemzésből.

A fiatalabbak betegséglefolyása jellemzően kedvezőbb, és bár az ő szervezetüket is megviseli a vírus, ritkábban van szükségük kórházi ellátásra.

2020. aug. 10. 13:03
 24/45 anonim ***** válasza:
69%
És az, hogy most augusztus van 10 napja, jönnek haza meleg színű országokból, teszttel váltják ki a karantént, ami meg tünet nélkül lesz + embereknek, az nem lehet? És ez eddig is lett volna, csak még azt se tesztelték, aki nem volt súlyosabb
2020. aug. 10. 13:13
 25/45 anonim ***** válasza:
47%

20: "hogy senki nem vigyázok," ezt nem tudom értelmezni :)

Nem öngól. Hiszen egyáltalán nem igaz, hogy senki nem vigyáz. Egyébként meg egy hozzászólásra reagáltam ezzel. De jelzetem is a hozzászólásomnál.

2020. aug. 10. 13:21
 26/45 anonim ***** válasza:
46%

“ Még tovább megyek, az egészségre iszonyatosan káros az, hogy a saját kilélegzett szén-dioxidunkat lélegezzük be és ki, amíg rajtunk van a maszk.”

Ekkora hulyeseget, jezusom.

Egy: Az ember tudokapacitasa atlagosan 5-6 liter. Ha csak ulsz, akkor is 0,5-1 liter levegot lelegzel ki es be lelegzetvetelenkent (ha allsz, gyalogolsz, beszelsz, akkor mar tobbet). Ehhez kepest mennyi a maszk urtartalma? 0,01 liter? Gyakorlatilag nulla a belelegzett levegohoz kepest, tehat nem a maszkban levo levegot szivod vissza, mivel abban osszesen nincs annyi. (Sot, csendesen megjegyzem, hogy a tudodtol a szadig tarto passziv legmennyiseg ennek tobbszorose, ez az amit a tudodbol kifujtal, de ezt vissza is szivod.)

Emelle a kilelegzett levego 19-20%-nyi oxigent tartalmaz, mivel valojaban a legzesunk oxigen-felvetel szempontjabol nem tul hatekony. (Csak jelzem, hogy az ember 16-17%-nyi oxigennel meg siman mukodokepes, melysegi buvarok ennyivel merulnek.)

Es vegul: az orvosok tobb oras (10+) mutetek alatt szerinted megis, hogy maradnak eletben? Vagy szerinted azert kell tobb orvos, hogy legalabb egy tulelje?

2020. aug. 10. 13:45
 27/45 anonim ***** válasza:
71%

Csak gondoltam leírom, hogy a villamoson vagy üzletekben ugyanannyi idős embert látok maszk nélkül, mint fiatalt.

Meg gondoltam azt is leírom, hogy covidos vagyok, a karanténom 2. hetét töltöm, napi 1 doboz cigit szívok, de volt olyan korszak, hogy többet, 15 éves korom óta cigizek, most 21 vagyok, asztmás vagyok, a munkán kívül alig mozgok valamit, mégis úgy átment rajtam a vírus, hogy meg sem éreztem semmit.

Velem együtt 4-en vagyunk még karanténban, akik közül 3-an nem éreztünk semmit, egy embernek volt láza meg köhögött.

Oh és sajnos a tudtom nélkül covidosan mentem el valahova, ahol elég közelről beszéltem az emberekkel, mégis mindenkinek negatív lett a tesztje, szóval annyira talán nem is fertőz ez a vírus, ha csak nem köhögsz az emberek arcába.

Ha influenzaszezonban nem zárják le az egész országot, akkor szerintem most sem kellene. Maszkot hordja mindenki és ha tudja, hogy fertőzött, akkor ne menjen ki és kész, ennél többet senki ne áldozzon egy ilyen vírus miatt.

2020. aug. 10. 13:54
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
Így kell egymásnak uszítani generációkat. :)
2020. aug. 10. 14:03
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
eeeegen.. a kérdező most talált egy gombot, amit benyomva ekézheti a fiatalokat
2020. aug. 10. 14:07
 30/45 Lazy Lover ***** válasza:
40%
túl van tolva rákban naponta 80-100 ember hal meg itthon évi 300 gyerek ... értük senki nem pánikol .....
2020. aug. 10. 14:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!