Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit szóltok hozzá, hogy a...

Mit szóltok hozzá, hogy a fiatalok rendkívül felelőtlen és hanyag hozzáállása miatt egyre több a koronavírus fertőzés?

Figyelt kérdés

[link]

Elég szomorú, hogy ugyanúgy járkálnak bulikázni, pancsikálni, utazgatni, míg mások az életükért küzdenek azért, mert nem bírnak otthon maradni. Akik külföldre mennek nyaralni, tisztában vannak vele, hogy felelnek más, idősebb állampolgárok esetleges haláláért?

2020. aug. 10. 11:49
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
31%

De ha már autóbaleset.

Gondolom, ha elindulsz valahová, hosszabb útra autóval, odafigyelsz arra, hogy rendben legyen a kocsi, nem fogsz rossz fékkel, motorhibával útnak indulni, illetve utazás közben is úgy vezetsz, hogy lehetőleg ne keveredj balesetbe. Vagyis próbálod elkerülni a bajt.

Akkor egy fertőző betegség kapcsán miért ne védekezzünk?

2020. aug. 10. 12:07
 12/45 anonim ***** válasza:
64%

"Ha valóban kimutatható, hogy az új fertőzöttek nagyrészt külföldről szedték össze, akkor szerintem igazán ki lehetne bírni egy nyarat itthon. Főleg, hogy nem vagyunk bezárva. Rengeteg szép hely van itthon, vízpart is. Szóval lehet válogatni. Itthon is nagyon jót lehet nyaralni, kirándulni, pihenni."

A kisebb lázadozásom ellenére ezzel egyetértek, rengeteg szép hely van itthon is, ezeket is folyamatosan járom.

Viszont elvből nem fogok lakatot rakni magamra, csak azért mert egy elhízott, jórészt dohányzó, egészségtelen embertömeg fél a vírustól. Azok, akik 50 métert nem tudnának lefutni, a napi 300 gramm szénhidráttól és feldolgozott élelmiszertől a vérnyomásuk az egekben. Ők veszélyeztetettek. Egyék meg amit főztek.

2020. aug. 10. 12:08
 13/45 anonim ***** válasza:
61%

10: Azért van viszonylag kevés beteg és haláleset, mert vigyázunk.

Az meg baromság, amit leírtál. Az életmódnak, kornak semmi köze ahhoz, hogy ki mennyire fél, mennyire tartja be a szabályokat. Vannak minden csoportban, akik vigyáznak, akik mértékkel vigyáznak, meg totális tagadók is.

2020. aug. 10. 12:09
 14/45 anonim ***** válasza:
74%

"De ha már autóbaleset.

Gondolom, ha elindulsz valahová, hosszabb útra autóval, odafigyelsz arra, hogy rendben legyen a kocsi, nem fogsz rossz fékkel, motorhibával útnak indulni, illetve utazás közben is úgy vezetsz, hogy lehetőleg ne keveredj balesetbe. Vagyis próbálod elkerülni a bajt.

Akkor egy fertőző betegség kapcsán miért ne védekezzünk?"

Ez is jogos valamilyen szinten, elismerem.

De én védekezek. Sportolok, a táplálkozásomra odafigyelek. És nem élsportszerűen persze, csak arra, hogy lehetőleg minőségi élelmiszert egyek, ne feldolgozott gányt. És senki ne mondja azt hogy ez drága, mert én a reggelimet pl kihozom 250 forintból, addig 2 kakaós csiga ott van 400 forintnál.

Olyanoktól vagyok hajlandó elfogadni a koronavírussal kapcsolatos félelmeiket, akik tesznek azért hogy ne legyenek a veszélyeztetett csoportban. Pl nem dohányoznak, nem túlsúlyosak, hanem olyan maguktól kívülálló dolog az ami veszélyezteti őket. Én pl. asztmás vagyok, mégsem leszek veszélyeztetett, mert a szervezetem kifejezetten erős, ugyanis teszek érte.

Félre ne értsd, értelmesen írod amit írsz, és el is fogadom, csak az éremnek van egy másik oldala is. Mikor a 140 kilós néni vergődik a boltban hogy a fiatalok miatt történik az egész, az elvből arra késztet, hogy igen is utazzak ki külföldre. Ugyan is ő a saját életmódjának a következményét fogja szívni ha belehal.

2020. aug. 10. 12:12
 15/45 anonim ***** válasza:
75%

"10: Azért van viszonylag kevés beteg és haláleset, mert vigyázunk.

Az meg baromság, amit leírtál. Az életmódnak, kornak semmi köze ahhoz, hogy ki mennyire fél, mennyire tartja be a szabályokat. Vannak minden csoportban, akik vigyáznak, akik mértékkel vigyáznak, meg totális tagadók is."

Ezt felpontoztam mert ez is igaz.

Ki mondta hogy én nem tartom be a szabályokat? Felveszem a maszkot, azt heló.

Nem tagadó vagyok, pontosan tudom hogy van egy réteg aki könnyen bele tud ebbe halni. És ezen emberek 95 %-a maga tehet arról hogy veszélyeztetett. Őket sajnos nem tudom sajnálni.

2020. aug. 10. 12:14
 16/45 anonim ***** válasza:
75%

Megint itt egy nyugdíjas, aki csak szidja a fiatalokat...

Maradj otthon, ha ennyire félsz! Én még attól el fogok menni külföldre! Amúgy meg, attól, hogy elmegy valaki ,,bulikába” meg nyaralni, meg ,,pancsikolni” az nem azt jelenti, hogy elkapják a koronavírust. Itthon alig vannak fertőzöttek, aki meg külföldre megy annak így is úgy is karantén a sorsa. Amúgy meg mit vársz? Azt hogy a fiatalokat karanténba zárják, ti, nyugdíjasok meg majd kint fogtok ,,bulikázni”, mert ugye egymástól lehetetlen elkapnotok. Persze arról nem szól senki, hogy a buszon minden második ember nyugdíjas, és egyiken sincs normálisan a maszk, aztán meg panaszkodnak, hogy elkapták. Én is féltem az idős rokonaimat, de inkább maradjanak otthon, nehogy már a többi embernek kelljen ahhoz a kevéshez alkalmazkodni, aki retteg.

2020. aug. 10. 12:15
 17/45 anonim ***** válasza:
99%
Ja amúgy még az jutott eszembe, hogy a múltkor elvolt szakadva a maszkom (mikor vettem fel a megállóban), és bár tartott, de látszott hogy mindjárt leesik, úgy fogtam oda. És egy olyan néni vergődött hogy miért nem veszek fel normálisat, akinek az orra kilógott a sajátjából. Na őt azért elküldtem a francba. Az ilyenek vergődnek a fiatalokra is.
2020. aug. 10. 12:17
 18/45 anonim ***** válasza:
58%

"Nem tagadó vagyok, pontosan tudom hogy van egy réteg aki könnyen bele tud ebbe halni. És ezen emberek 95 %-a maga tehet arról hogy veszélyeztetett. Őket sajnos nem tudom sajnálni."

Hát ha te olyan szerencsés vagy, hogy a szeretteid közt egyetlen ilyen sincs, akkor valahol megértem. De én attól még félteni fogom a tüdőbeteg idős rokonomat, még ha a dohányzása révén tehet is róla, hogy tüdőbeteg.

2020. aug. 10. 12:22
 19/45 anonim ***** válasza:
56%

Én is így gondolom, mint a 18-as. Nem magamat féltem. Nem vagyok idős, nem vagyok beteg, rendszeres sportoltok, nem vagyok még csak túlsúlyos sem.

De vannak ismerőseim, akik idősek (nem feltétlen betegek). Vannak, akiknek van valamilyen problémájuk, és nem feltétlenül azért, mert tehetnek róla. Pl. pajzsmirigy betegség.

De van idős rokon, aki régebben sokat dohányzott (már leszokott). De én ettől nem szeretem kevésbé vagy jobban.

És nem akarok úgy lenni, mint márciusban, hogy hetekig nem találkozhatunk. Nekem fontosak a barátok, a család. De még egy munkatársat se szeretnék véletlenül se megfertőzni. Munkahelyemen is van több idősebb kolléga, nem betegek, fittek, dolgoznak, de azért mégsem fiatalok már.

2020. aug. 10. 12:26
 20/45 anonim ***** válasza:
79%

"Azért van viszonylag kevés beteg és haláleset, mert vigyázunk."

Pont arról szól a kérdés, hogy senki nem vigyázok, ekkore öngólt :)

2020. aug. 10. 12:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!