Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valakinek zsigerből jön a...

Ha valakinek zsigerből jön a pozitivitás, az miért nem hiszi el, hogy valaki zsigerből negatív?

Figyelt kérdés
Én például képtelen vagyok pozitívan szemlélni valamit hosszabb ideig. Hiába fogom fel az észérveket, hogy miért kéne annak lennem nem megy. Miért nem fogják fel ezt azok, akik mindig pozitívak? Tőlük se tudom azt kérni, hogy nézzék a szememmel a világot, mert nem tudnák, ők meg erre lennének képtelenek.
2020. aug. 4. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:
42%

Senkinek sem jön zsigerből a pozitivitás.

Igen, van, aki pozitívabb az átlagnál és van aki negatívabb, de ez ténylegesen tanulható és fejleszthető. Az emberi agy nem csak úgy van, hanem programozható.

2020. aug. 4. 15:49
 2/4 anonim ***** válasza:
39%
Én elhiszem, csak hagyjon vele békén és meg se szólaljon, mert undorodom az ilyen "neki semmi sem jó megoldás" negatív rinyagépektől.
2020. aug. 4. 16:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Engem senki véleménye nem érdekel, ha nem kérdeztem, legyen az pozitív vagy negatív. Ha meg én kérdeztem, akkor a negatívra is nyitott vagyok.
2020. aug. 4. 17:17
 4/4 anonim válasza:
70%

Valószínűleg azért, mert ők eleve pozitívan látnak mindent. Elsőre én is megkérdőjeleztem azt, hogy vannak -e zsigerien pozitív emberek, de ha negatív van, akkor lenniük kell nekik is.

Szerintem ők azért mondják, hogy próbáld így szemlélni a világot, mert annyival célravezetőbb, ha nem mindent negatívan élsz meg. Ezt a képességet lehet fejleszteni, nem mondom, hogy gyökeresen megváltoztatsz egy személyiséget, de, ha nem mindenbe csak a rosszat akarod meglátni, akkor igenis lehet pozitívan szemlélni a világot. Talán keresni kellene valami önfejlesztő könyvet vagy tanfolyamat. Biztos tudna segíteni, ha tényleg elakarnád érni a változást. :)

2020. aug. 4. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!