Milyėrt vannak nevekhez illesztett sztereotípiák??
Vannak nevek sajnos amiket ha meghallunk előítėletesek leszünk ,mert hozzá társítunk látatlanba egy ėletmódot megjelenėst foglalkozást.
Ilyen pl a Manci nėv számomra amit ha meghallok egy tagbaszakadt idős konyhásnėni jut egyből eszembe.
Ti tudtok ilyet?
A nevek is a divatot követik. A Manci becézés vagy pl a Bözsi azok régi időkben voltak divatosak, ami azt jelenti, hogy már a nénik viselik őket.
Pl én nem tudnék el képzelni egy Tamás vagy Anna nevű egyént idősként. Az én születési évemen (+-2 év) ezek voltak a menők és csak 10en 20on évesek ugranak be.
Inkább vezeteknevekhez csatolnék sztereotípiákat🤣🤣🤣
"Pl én nem tudnék el képzelni egy Tamás vagy Anna nevű egyént idősként."
Pedig ezek elég gyakoriak minden korban. Több Tamás bácsit és Anna nénit ismerek. Eperke néni, az már érdekes.
Én a magyarosított angol/amerikai nevekhez (Dzsenifer stb..)
társítok sajnos etnikumot. Egyébként érdekes mert én a 80-as években voltam gyerek, és a Zsófia nevet csak idős nénik viselték (ahogy az Annát, Lucát, Rózát is) most pedig nagyon népszerűek.
#2 Nusika néni? Annuska? Nálunk ezek az Anna időskori változatai, bár a Tamást tényleg érdekes Tamás bácsi(?) furcsa-furcsa
Bözske-takarító néni feeling nekem
Rozi-ló, boci, kocsmáros nő
Remėlem nem bántottam meg ezzel senkit!
Mėg Kolompár Winettut se vagy Bekő Tónit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!