Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elfogadnád, ha anyukád ilyen...

Elfogadnád, ha anyukád ilyen ajánlatott tenne?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk túl jó viszonyban, mondhatni 15 évesen elhagyott a pasija miatt. Azóta a világ másik végén él (Győr, én Debrecen). Albérletben lakunk a barátommal és nem rég említettem neki, hogy lassan szeretnénk lakáshitelt felvenni, mert gyereket szeretnénk. Erre felajánlotta, hogy kifizeti az önerőnket pluszban a teljes bebútorozást, nekünk csak magára a hitelre lenne gondunk, de csak és kizárólag abban az esetben, ha odaköltözünk Győr közelébe, hogy az unokájától ne legyen távol. Szerintem bár, hatalmas segítség lenne, mert nincs egy forint megtakarításunk sem, fogalmunk sincs még, ha össze is jönne a hitel miből vennénk bútorokat, miből fizetnénk ki az egyéb költségeket, de ez akkor sem fair ajánlat. Ha segíteni szeretne miért köti elvárásokhoz? Ha ne adj isten nem sikerül valamiért a baba akkor visszakéri? Mert ő mindig csak az unokájáról beszél, én nem nagyon érdeklem. A barátom azt mondja ne fogadjuk el, mert ő szereti Debrecent, jó és biztos állásunk van, itt vannak a gyerekkori barátaink stb. Viszont a segítsége nélkül nem tudom, hogyan lehetne lakásunk. Más hogyan döntene?
2020. júl. 25. 14:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
96%

Akkor döntsd el, hogy a gerinced, vagy a pénzéhséged erősebb...

Ha ilyen hulladék anyám lenne, nem is tartanám vele a kapcsolatot. Nem hogy neki panaszkodni a gyerekvállalásról, meg az anyagi problémákról.

(Ha meg nincs rá keret, nem kell gyereket vállalni)

2020. júl. 25. 15:45
 12/19 anonim ***** válasza:
95%
Ha ilyen anyám lenne a kapcsolatot sem tartanám vele, nem hogy még elfogadjam a pénzét. Én mondjuk addig nem vállalnék gyereket sem, amíg csak a csupasz seggem van, de ez én vagyok.
2020. júl. 25. 16:12
 13/19 anonim ***** válasza:
18%
Sajnos mindkét város fideszes fészek, én valami olyan helyre költőznék ahol kulturált emberek élnek többségében.
2020. júl. 25. 16:35
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem fogadnám el,inkább várnék a lakással.Plusz az olyan anyuka aki ott hagyott,gondolom nem a legtündéribb.Gondolok arra,hogy mi van,ha ezek után egyfolytában azt fogja felhozni."Nélkülem nem lenne házatok!" Mellé még akaratos,akkor ki is akarja választani a bútorokat...Nekem se a legfényesebb az anyám,emiatt ilyenbe nem mennék soha bele.Kíváncsiság,hogy téged nem zavar mondjuk,hogy ezt csak az unokája miatt tenné?Nem éreznéd magad kiszolgáltatottnak,vagy éppen kihasználtnak?Tényleg engeded,hogy így bánjod veled.Plusz,hogy hogy tartottad a kapcsolatott vele,miután ilyet tett?
2020. júl. 25. 16:59
 15/19 anonim ***** válasza:
23%

"Ha segíteni szeretne miért köti elvárásokhoz?"

Ha lakáshitelt vennétek fel, ott is elvárásokhoz köti majd a bank, hogy -esetleg- pénzt adjon!

2020. júl. 25. 17:51
 16/19 anonim ***** válasza:
67%

Ez komoly? Összehasonlítunk egy anyát meg egy bankot?

Én annak a kevés embernek akiket szeretek, úgy segítek, hogy nem kérek, nem várok semmit cserébe. De biztos velem van a baj.

2020. júl. 25. 18:44
 17/19 anonim ***** válasza:
91%

Nem fogadnám el...

1. elhagyott téged, ezzel nem törleszt

2. elvárása van, nem is akármekkora - hagyd ott a jelenlegi életed, kidobva mindent az ablakon, csak, mert ő többet akarja látni az unokát...- amit kétlek, okulva a te esetedből -, de ha annyira szeretné, költözzön akkor ő Debrecenbe

3. egy ilyen nő mindig visszakiabálná az egészet, nyeregben érezné magát a vitákban/döntésekben, hiszen úgy gondolná, hogy beleszólása is van

Hallgass a párodra, építsétek fel közös erővel az otthonotokat. Inkább haladnék lassan, de úgy, hogy az én (plusz a pár) döntésem minden, nem anyumtól függünk, akivel ráadásul nem is jó a viszonyom.

2020. júl. 25. 19:02
 18/19 anonim ***** válasza:
#1 mindez igaz volt Győrre 15 évvel ezelőtt, azóta kicsit megváltozott. Finoman kifejezve nem csak díszdoktorok, mérnökök és jómunkás emberek érkeztek mikor fél keletmagyarország ideköltözött az ajjudi miatt....
2020. júl. 26. 08:09
 19/19 anonim ***** válasza:
Fogadd el a pénzt, és utána ne tartsd be az igéretet. Maradj Debrecenben, ne költözz Györbe. Honnan tudod, hogy ő nem ver át. Ha akarja látni az unokáját nem lehet akadály Debrecen-Györ távolság. A pénzből vesztek ájfont,guci táskát...A pasidnak ne mond el, az a te pénzed nem az ővé.
2020. júl. 26. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!