Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van még olyan fiatal aki...

Van még olyan fiatal aki Magyarországon tervezi a jövőjét?

Figyelt kérdés

Szimplán érdekel, hogy van e itt még olyan fiatal (16-30... Most kifejezetten a tanulói korosztály véleménye érdekel) akinek álmai munkája itt van Magyarországon.

Vagy tényleg annyira súlyos a helyzet, hogy én vagyok az utolsó jelölt aki a magyar (jelen esetemben az egészségügyet) szeretné erősíteni és magyar embereknek nyújtani a szolgáltatást vagy akad más is még?

Kíváncsi vagyok :D

2020. júl. 19. 22:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos már egy értelmes okot sem látok azért, hogy itthon maradjak. Egyszerűen semmit, de tényleg.

Az ismerőseim közül rengetegen kimentek. A 2 legjobb barátom közül az egyikük kint van, a másik gondolkozik, hogy kimenjen.

A fél családom kint van.

Nálam a fizetés az, ami másodlagos. Itthon úgy érzem, hogy megöl a légkör. Kint jobban hagyják élni az embert. Itthon többen vannak úgy, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene.

Persze, kint sem minden csoda és kánaán, de az itthoni helyzetnél jobb.

2020. júl. 20. 00:40
 12/15 A kérdező kommentje:

#11 Ilyen helyzetben megértem, hogy kifelé vágysz,remélem össze is jön neked :)

Sok sikert neked és minden kedves ide kommentelőnek a céljai megvalósításához történjen az itthon vagy bárhol a világon :)

2020. júl. 20. 00:57
 13/15 anonim ***** válasza:
85%

Sofőr vagyok és látom a világot főleg nyugaton vagyok ott bio robotok vannak és hiába jobbak a dolgok látszatra annyira fel gyorsult ez a világ,ott sem annyira jó az élet,azt hittem fú de jó ott,részben jó mert van ahol megbecsülik az embereket de van ahol le nézik mint itthon is,annyi hülye szabály van hogy az már néha fáj na és az embereknek türelmük az kB el fogyott minden német és osztrák siet még szombaton és vasárnap is, basszus képesek le dudálni mint a Románok ha kicsit lassabban megyekek mert nem úgy indulok el hogy tövig nyomom a gazpedált.

Egy dolognak van arra felé értelme az pedig az hogy többet keresel de ott aztán hajtani és tenni is kell, tartani kell az időt.

Itthon nem keresel sokat de nyugodtabb az élet,sok helyen nem kell meg sem szakadni azért,igaz a pénz ami tényleg kevés,de lassan annyi stressz ér hogy inkább be fejezem az egészet.

Kint elégsok magyarral találkoztam határon túlival is, van akinek szuper helye van de van aki utálja és csak a pénz tartja ott,hajtani kell elég sok helyen, sokaknak hiányoznak a barátok és rokonok.

Kicsit jó megismerni a világot hogy rá tudjon jönni az ember arra hogy Magyarország azért nem annyira szar hely inkább azt mondanám hogy egy jó hely, mindenhol vannak és lesznek is gondok de összefoglalva sokanan örülnének annak hogy ilyen helyen elhetnének mint mi, nyugat már túl fejlett és gyors világ ahol robot vagy, igazából ezt csak akkor tudod meg ha ott vagy és megtapasztalod a dolgokat, kirándulni szuper ott is de az nem fedi a valóságot,

röviden tömören ennyi.

Most pedig jöhetnek a negatív hozzászólasok.

2020. júl. 20. 01:15
 14/15 Sunshinedoll ***** válasza:
64%

A rövid távú jövőmet nem itthon tervezem. Mindenképpen szeretnék külföldre menni, de nem zárom ki, hogy egyszer hazajöjjek majd.

Nekem a hazaszeretet, meg hogy itt van a hazám nem elég indok arra, hogy olyan helyen éljek, ahol nem érzem jól magam.

Nekem nagyon kevés dolog hiányozna Magyarországból, ha elmennék, és az a kevés dolog a családommal valószínűleg ki is merülne.

Egyébként szerintem így is bőven szerencsés helyzetben vagyunk, születhettük volna sokkal-sokkal rosszabb helyre is. Innen legalább viszonylag könnyű elmenni, ha valakinek valami nem tetszik, sok más országból nem ilyen egyszerű.

Nekem sok ismerősöm él külföldön, európában, azon túl, szinte senki nem akar visszajönni.

Nekem itt nincs rossz helyem, jó munkám van, jól keresek, tudok bőven félrerakni is, de nekem ez másodlagos, mert egyrészt kíváncsi vagyok, milyen külföldön élni, másrészt nekem a másokat ellehetetlenítő politikai rendszertől hányingerem van, az emberek is olyan izék, az állandó ügyeskedés meg kibúvók keresése, a rosszindulat, meg az apátia nekem egyáltalán nem jön be.

Szívesebben élnék akár kevesebb félretett pénzzel normális helyen, ahol az egészségügy is normálisan működik, és ahol nem dicsőség az, ha az ember betegre dolgozza magát 60 éves korára a semminél alig több nyugdíjért.

2020. júl. 20. 09:23
 15/15 anonim ***** válasza:
67%

Én már voltam külföldön,igaz nem túl sokat(2 évet)

Jól kerestem? Igen.

Megtudtam venni mindent amit akartam? Igen.

Jól éreztem magam? Nem igazán.

Noha voltak barátaim,jól beszéltem a nyelvet,akkor is kívülállónak éreztem magam.Egy gazdasági bevándorlónak. Nem a pénz volt az elsődleges szempont hanem inkább a kalandvágy no meg az,hogy gyerekkorom óta azt hallgattam,hogy milyen rossz ez az ország,el kell innen jönni minél hamarabb. Így is tettem. Aztán rájöttem,hogy ott sincs kolbászból a kerítés ahol dolgoztam,ott sok volt a fajtámból(nem odavalósi) és az ott dolgozó "hazaiak" mindig különváltak.Jó volt a viszonyunk mint kollégák,az egyikük pl mindig is őszinte volt és el is mondta,hogy ő neki már elege van a külföldiekből már annyiam vannak.

Őszintén szólva teljes mértékben megértem és ezért mindig idegennek éreztem ott magam. Aztán amikor már megelégeltem,megvolt mindenem amit akartam hazajöttem. Saját vállalkozásom van,házam,autóm,párom és sokkal boldogabb vagyok itthon mint ott. Értékeltem azf ami van és rájöttem hogy amit a fülembe ültettek,hogy ez milyen rossz hely nem igaz. A világon mi az egyik legfejetebb régiójában vagyunk,szerintem sok ember van aki örülne ha ilyen színvonalon élhetne. És ezérr hálát adok.

Na de egy szó miint száz. Aki ki szeretne menni külfóldre az ki fog és én csak sok sikert kívánok neki és azf,hogy érezze jól magát. De én úgy gondolom,ha az ember tanul és dolgozik akkor itthoj is remekül tud érvényesülni.

2020. júl. 20. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!