Mit tegyek ebben a helyzetben?(nagyon közeli hozzátartozóm haldoklik)
Már elbúcsoztam fogtam kezét, megköszöntem neki a gondoskodást és szeretetet amit kaptam tőle életem során.
Nagyon rossz volt látni hogy már nincs magánál(de állítólag hallás az halál pillanatáig megmarad), sajnos férfi létemre sem tudtam megállni hogy ne sírjak.
Nyugodt vagyok örülök hogy eltudtam mondani neki amit érzek, és megköszönni amiket értem tett életem során illetve vannak mások is akik gondját viselik.
Nagyon önző lenne ha úgy érzem hogy nem lennék mellette az utolsó 2-3 napjában mert a sírás kap el amikor láttam mennyire szenved?
Tehát védeném ezzel a mentális egészségem, mert lelkileg nagyon nehéz volt az a negyedóra is, de megkönnyebültem utána.
Sokan amikor az àllataikat altatjàk el örökre, is kimennek, es orvos meselte hogy szegeny allat meg folyamatosan az ajtot nezi is hianyzik neki a gazdàja aki magàra hagyta a legnehezebb helyzetben.
Habàr neked nem kereszted màsokat segiteni, csak erdekességképp leirtam a gazdikban milyen a "szeretet", miközben olyanokat mondanak hogy csaladtag a kutya.
Te vagy az egyelen, legközelebbi rokona? Vagy van más, de az illető nem elérhető? Ebben az esetben én valószínűleg mellette maradnék, ha nehéz is. Utána vagy akár már közben is pszichológus segítségét venném igénybe, ha szükségesnek érzem.
De ha van vele más, akkor elég ennyi, hogy elbúcsúztál.
Van mellette majdnem mindig egy ember, sokan szerették(szeretik), szóval amiatt nem kell aggódnom hogy egyedül szenved és senki nem figyel rá.
Eddig is nagyon kerültem az elmúlt hetekben mert annyira rossz volt látni hogy szenved, de most hogy aktiv haldoklási fázisban van,csak erőt vettem magamon meglátogatni, jól tettem, már jobb sokkal.
Ne mások véleménye legyen a döntő.
Ahogy indításod-belső indításod-van rá.
Ha nincs maganal, de akar egy emberseges nover fogja a kezet, akkor nincs magara hagyva. Es ha meg felfogott valamit, akkor sokat jelentett neki a bucsud.
Allatok elbujnak egyedul meghalni, es nekem is olyan erzesem van, hogy igazabol befele szeretne figyelni ilyenkor a haldoklo. Szerintem a betegseg vegso fazisaban lezart mindent, elszamolt. Nem vagyok biztos benne, hogy az a jo, ha korbeulnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!