Lányok/nők! Titeket is gyakran zaklatnak nyáron az utcán/tömegközlekedési eszközökön?
2-es vagyok.
Nem szóltam bele abba, hogy te hogy öltözködj.
"Döntsd el magad, hogy mi zavar jobban szerintem"
Ezen gondolkodj el.
6-os Azért nem hallod másoktól, mert ha mondod, hogy zaklattak az utcán akkor az az első kérdés "Mit viseltél?". Nekem pl. a szüleim is csak pár esetről tudnak (nem akarom, hogy jobban féltsenek)
És nem is ismerek olyan lányt/ nőt akit nem fogdostak/ zaklattak volna már utcán
Mindenhova fülhallgatóval közlekedek, így nem hallom a beszólásokat. Kisebb koromba 12-13 évesen hosszúnadrágban és pulcsiban (nyáron) fügyöltek meg kiabáltak utánnam a 25-50 évesek Budapest egy családi házas környéken :/.
Amúgy nem annak kéne a megoldásnak lennie, hogy minden lány apácának öltözik, itt a férfiakkal van a probléma.
(Hisz a leszbikusok sem fütyülnek más lányok után.)
16/l
"És hogy miért nem panaszkodnak róla? Mert rögtön jön a tiédhez hasonló áldozathibáztatás/klisés szöveg. Illetve mert sokszor még a nők érzik magukat szégyenkezve a történtek miatt."
What? Oké, hogy te az alapján beszélsz emberekkel, hogy előre kigondolod, hogy mit fognak mondani, de fogadd el, hogy vannak nálad értelmesebb emberek. Sőt, ők vannak a többségben. Ők nem panaszkodnak, hanem elmondanak dolgokat. És nem, nem azért nem mondanak el dolgokat, amiért te, hanem mert nem történik velük. Ismerek olyan lányokat, akiket tényleg 1-1 ember komolyan szexuálisan zaklatott, olyan is volt, amiből rendőrségi ügy lett. Ők ne mondanák el szerinted, ha az utcán ennyiszer zaklatnák őket?
Az áldozathibáztatós szöveget meg hagyjuk már. Hol hibáztattam bárkit is? Sehol. Egy egyszerű kérdést tettem fel, amire képtelen voltál válaszolni, helyette bevágtad ezt a sablonszöveget. Akkor miről beszélünk? Te még áldozat sem vagy.
#13: Arra a mozgalomra gondolsz, amit rengeteg nő felhasznált mások lejáratására, amiben a mozgalom egyik fő alakja is lebukott hamis vádakkal, amivel sok nő pénzt próbált szerezni?
A szexuális zaklatás komoly téma és elítélendő, de NEM MINDEN DOLOG szexuális zaklatás. Te esetleg tudnál válaszolni a feltett kérdéseimre, hogy másokat miért nem, őt viszont miért zaklatják még nagykabátban is?
#14: Ja, a férfiakkal van a probléma. Nézz már körül az oldalon. Légyszi, mutass egy olyan témát, amiből nem hozzátok ezt ki.
Részemről off a téma, mert még egyszerű kérdésekre sem tudtok válaszolni, egyszerűen csak szeretitek magatokat áldozatnak érezni. És olyanokat próbáltok beleadni más szájába, amiket nem is mondott.
Mellesleg, csendben jegyzem meg, hogy engem is ért már szexuális zaklatás. És férfi vagyok. Ja, hogy az más, ugye?
Ha nem riszálod magadat és nem öltözöl kihívóan, akkor rád se fognak hederíteni.
Mondjuk akkor meg majd arról írsz ki kérdést, hogy "mit tegyek, mert senki sem szólított le egész nap".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!