Milyen veszély leselkedik azokra, akik megnyerik a lottó fődíjat?
Gondolok itt álszent barátokra, ellenségekre, bűnözőkre, stb...
Mit kell ilyenkor a nyertesnek tennie a biztonsága érdekében?
Amit én tennék, mondjuk 500.000 milliónál:
- Amíg nincs a számlámon az összeg, semmit sem csinálnék. Nem mondanám el senkinek, nem mondanék fel a munkahelyemen.
- Ha megjött, akkor még 1-2 hétig, vagy akár 1 hónapig is élném az életem. Pár apróságot vennék csak, mondjuk szeretem a spécibb söröket és vennék pár drágát. De, semmi kocsit vagy ilyesmit.
- Nekiállnék megszellőztetni itt-ott valami mesét. Pl. munkahelyen olyat, hogy lehet, hogy kapok külföldön egy új állást vagy ilyesmi. Ha felmondanék, akkor nem jönnének páran utánam kuncsorogni pénzt és nem irigykednének.
- Utána néznék a bankokban, hogy hol érné meg a pénzt betenni. 100 milliót betennék, mert még a minimális kamata is elég szépen hozna. És, legalább a semmire is jönne vissza pénz.
- Aztán felmondanék és vennék dolgokat. Ez már egyéni preferencia, hogy mit és mennyit. Én vennék mondjuk egy kb. 20-30 millás lakást a fővárosban és egy hasonló kategóriájú házat vidéken. Meg egy kocsit. Nálam ennyi lenne a nagyobb költés, mert nincs igényem rá. A könyveket szeretem, de azok nem kerülnek milliókba, a sörök sem. Ezek mellett még 1-2 emberrel végre tudnék több időt tölteni, szóval kicsit utazgatnék is és mivel nem vonz, ezért az 5 csillagos szállodák helyett otthonos, olcsó apartmanokban aludnék.
És mindenképp csinálnék valamit. Nem engedném, hogy belesüppedjek a semmittevésbe, mert az megöli kicsit az ember lelkét.
Nem az alvilagi alakoktol kell felni, hanem a kedves ismerosoktol. Mindenkit kiforgatna magabol a gondolat, hogy az ismerosuk minden problemajukat meg tudna oldani. De ha elkezdene segiteni, utana jonne a celzas, hogy ez is kell, meg az is. Es nem egy ismeros van.
Masik veszely a nyertes sajat maga. Szerintem nem mindenkit ront meg a penz. Aki gyenge jellem, tul egyszeru, az elszorja rovid ido alatt. De mas meg nem. Van, aki a regi munkajat sem hagyja ott, mert nem akar mas ember lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!