Milyen veszély leselkedik egy 15 évesre, ha egyedül utazik a vonaton?
13 voltam amikor egyedül utaztam vonattal vidékre, de ez '96-ban volt.
Kiszúr valami debil 40-es pedofil, vagy egy 20 éves drogos suttyó, utánad megy, nyakon ver, behúz egy bokorba és megdug, és jó esetben ennyivel megúszod. Vagy csak elveszik a pénzed meg a mobilod.
Régen vonattal jártam dolgozni, már felnőtt nőként. Mellém ült egy pasas, tök ártalmatlannak tűnt. Egyszer csak hozzám fordult és tök közelről belefújt az arcomba és bárgyún vigyorgott. Elküldtem a halálba és rögtön el is mentem onnan jó messzire.
Pár éve kora reggel támadott meg egy huszonéves suttyó, dolgozni indultam, vártam a buszt, egyszer csak rám ugrott hátulról, az volt a mázlim, hogy épp akkor ért oda a busz, így elszaladt.
Amíg burokban élsz, persze, hogy nem érted.
Napközben semmi veszély sincs.
Esti vonatok már zűrösebbek. Kifoghatsz zaklató/bizalmaskodó férfit, szurkolói csapatot, vandálokat, c. típusúakat nagy csoportban. De akkor is lehet biztonságosan vonatozni: pl. a kalauz közelében ülsz le. És persze lehet, hogy százszor utazol késő este és semmi kellemetlenséged nem lesz.
Ja, így az a válaszom, hogy semmi...
Egy futball huligán csoport egy felnőttre is életveszélyt jelent. Sőt, csoportban együtt utazókra is.
Szüleid abnormálisan túlféltenek. Nálunk tizedennyi féltés nem volt (pedig még mobiltelefon sem volt), de én azt is sokalltam. :DDD
15 évesen már én is vonatozgattam egyedül is. Pedig én akkor közelebb voltam az 50 kg-hoz.
A kollégisták mindig egyedül utaztak haza meg vissza, ciki is lett volna, ha a szülőknek kell kísérni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!