Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy tanfolyam eleg ahhoz,...

Egy tanfolyam eleg ahhoz, hogy programozo legyek?

Figyelt kérdés

Az eszem megvan hozza, de egyetemre menni nincs se penzem, se lelki erom. Sokszor olvastam mar, h indulnak programozoi tanfolyamok, ezek ernek valamit?

Nyilvan nem a microsoftnal szeretnek szoftverfejleszto lenni, es nem is feltetlenul az 500k-s fizetest szeretnem kapni, de ez erdekel es ebben vagyok jo. A fizikai munka sajnos nem fekszik nekem, hiaba probaltam es nagyon keveset is keres. Konkretan a mostani munkahelyemen annyit kapok csak az atlag heti 50 oraert cserebe, hogy ha nem koltok ruhara es sporolok a kajaval ahogy csak tudok (ertsd: 0 zoldseg, 0 gyumolcs, 90% szendvics, 10% fott kaja), akkor kihuzom ho vegeeig. Se egy lakast nem tudnek venni, se egy autot es konkretan semmire sincs penzem. Kezd elegem lenni, oszinten. Szoval eleg lenne?:)

2020. jún. 21. 10:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"Az egyetem nagyon pocsék tud lenni. Mindamellett, hogy egészségtelenül túlterhel, nem ad piacképes tudást"

Ez melyik suli?

2020. jún. 21. 11:03
 12/25 anonim ***** válasza:

Ez ELTE-IK. De nem hinném, hogy a többi annyival jobb, különben tudnám, hova megyek át. Szerintem nem jobbak. :D

Az a gond az átképzetteknél az egyetemmel, hogy nekünk se gyakornoki program (az a nappalisoknak van), se időnk mellette hobbiprojektezni, így meg nem lesz elegendő.

Érdekel engem is, tetszik, hog C-t, C++-t is tanulunk, Haskell-t is, nemcsak 3 ma menő nyelvvel fogok találkozni, egész érdekesen tanítják pl a gráfbejárást és ha kifejezetten használni nem is fogjuk valószínűleg (bár a tanulás célja nemcsak az kellene, hogy legyen, hogy annyit tanulunk, amennyit használunk), jó róla tudni és a logikai készséget fejlesztheti.

Viszont ha piacképes tudást nem ad....

Nem javaslom Kérdezőnek se, de senkinek se.

2020. jún. 21. 11:11
 13/25 anonim ***** válasza:

Szerintem veled van a baj.

Ha már az Elte se jó, akkor mi jó?:D

Ne hülyéskedjeetek már.

Vagy te levelezőn voltál?

2020. jún. 21. 11:19
 14/25 anonim ***** válasza:

A Kérdező is munka melletti tanuláson gondolkozik, hiszen már egy dolgozó ember.

Én is átképző vagyok.

Szerinted akkor ez nappali vagy pedig esti/levelezői?

2020. jún. 21. 11:28
 15/25 A kérdező kommentje:
Igen, en munka mellett szeretnek tanulni :)
2020. jún. 21. 11:29
 16/25 anonim ***** válasza:
Akkor hogy lehet normális IT végzettséget szerezni munka mellett? Vagy ha már dolgozol, ez elérhetetlen?
2020. jún. 21. 11:39
 17/25 anonim ***** válasza:

Szerintem sehogy.

Volt egy idő, amikor sok juniort vettek fel a cégek, mert az olcsó munkaerő miatt hirtelen sok projekt jött ide. (Azt hiszem, szó szerint így volt.)

De 2018-2019-re tele lett a padlás gyenge tudású, átképzett kezdőkkel.

Most meg gazdasági világválság is van.

Tényleg jobb hírnevű, hosszabb bootcamp javasolható, például a CodeCool, amit mindenki dícsér.

2020. jún. 21. 12:37
 18/25 anonim ***** válasza:

"Most meg gazdasági világválság is van."

Én is igy látom, ezért nem tudom, hogy egyáltalán merre érdemes elindulni. Még az IT volt az egyetlen olyan terület, amiben láttam valami lehetőséget. Ha abban sincs, akkor merre tovább?

2020. jún. 21. 12:41
 19/25 anonim ***** válasza:

Arra tovább, hogyha tényleg szeretnéd, megnézed a CodeCoolt...

Nekünk, munka mellett tanulóknak nincs sok időnk, se energiánk. Ezért az épp piacképes technológiákat kell felszívnunk, de gyorsan.

Ha valaki egyetemet akar, akkor ráér akkor is, ha már szoftverfejlesztőként dolgozik.

Szerintem igenis érdekes az egyetem, és ki tudja, akár segíthet abban is, hogy később továbblépjünk és ne az legyen, hogy már 10 éve ugyanolyan class-okat írunk csak és halálra unjuk...

Viszont nem átképzőknek van.

Egy hosszú bootcamp viszont jó szokott lenni. Asszem van hétvégi képzésük is.

2020. jún. 21. 12:50
 20/25 anonim ***** válasza:

Codecool reklámot érzek:D

Belinkeltem, hogy a Codecool egy szar.

2020. jún. 21. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!