Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A legtöbb youtubert miért nem...

A legtöbb youtubert miért nem érdekli mások személyiségi jogai?

Figyelt kérdés

Annyi utazós vlogot látni, amin random embereket, rendőröket, kérdezgetnek és annyian mondják, hogy légyszíves ne vegyél fel, vagy ne kamerázz le, vagy azt, hogy csak akkor, ha kitörlöd a felvételt.

Látszik a videóban, hogy már kamerázva megy oda hozzá, mutatja az arcát és csak utána fordítja el a telefont (vagy épp kamerát), miután kérték, hogy ne.

Az egészet ki kéne vágniuk! Ha hozzám odajön valaki kamerázvaés megkérem, hogy ne vegyen föl, aztán elteszi, de még feltölti azt, ahogy odajött hozzám és meg is szólaltam a videójában.

Ennyi erővel több milliós bírságnál tartunk/ youtuber. ha paanszkodnának az emberek. valószínűleg azért nem teszik, emrt nem látták a videót.

És ezt azért írom ki ide, mert már velem is megtörtént.

Váci utcán sétáltam a barátnőmel nézelődve, amikor valamelyik magyar youtuber turistának nézett minket és angolul megszólított, hogy milyennek tartjuk amgyarországot. Én egybőn mondom (angolul), hogy legyen szíves nem vegyen fel, mert nem járulok hozzá a felvétel elkészítéséhez. (barátnőm is mondta). Ezután a föld fele fordította a telefont és kérdezte, hogy így jó? Én mondtam ,hogy yes, és bla bla bla, elmondtam, hogy mi tetszik magyarszágban (ezt hitte turisták vagyunk)

Aztán emlékezetből megtaláltam a oyutube-on a csávót (nem szeretném a nevét leírni, ha nem gond) és a videót is, ahol szinte vágatlanul benne vagyok én is és a barátnőm is. Az, ahogy odajön, és megkérdez, emg az is, ahogy megkérem angolul, hogy ne vegyen fel.

Na. én letöltöttem a videót és emailben megkértem, hogy törölje az EGÉSZ videót, mert direkt megkértem, hogy NE vegyen fel. Ezt már magyarul tettem, mert ez több a soknál.

Ott mondta, hogy már bocs de nem fogja törölni, már kb 200 ezren látták.

Én akkro mondtam, hogy oké utolsó figyelmeztetés, vagy megyek a rendőrségre (megyünk, emrt a barátnőm is nagyon bepöccent).

Itt még hozzámvágott pár dolgot, hogy mit képzelek, hogy csak úgy töröltetem a videóját, amikor megkértem, hogy ne vegyen fel, akor le is tette a telefont.

Írtam neki, hogy ez igaz, de az nem azt jelenti, hogy bármi mást viszont felrakhatsz rólam.

Aztán elmentem a rendőrségre feljelentést tenni, elfogadták, másna az egész csatornáját és email címét töröltették.

Én pedig kárpótlásuk 25e Ft-ot kaptam.

2020. jún. 7. 16:05
1 2 3 4
 21/33 kokakólalájt ***** válasza:
81%
Azt megszabad tudni, hogy ki volt ez a youtuber? Biztos hogy törölték? Én csak a Fun4Money, és Nudlesz csatornáján láttam ilyen embereket leszólítgató videókat. Meg Eder, Selchris, és a Simple Sam Tv csinált hasonlókat de ők már csak régebben. Mindegyik csatorna létezik még.
2020. jún. 7. 18:40
 22/33 A kérdező kommentje:
19: el kell ,hogy szomorítsalak, mert Csabával már találkoztam a westendben és láss csodát, MIELŐTT elővette volna a telefonját megkérdezte, hogy szabad-e. Mivel neme mondtam, ezért elment, de egy tized másodpercnyi felvétel sem készült rólam.
2020. jún. 7. 18:41
 23/33 A kérdező kommentje:

A csatorna nevére nem emlékszem (valami betűk meg számok. talán cr4zy ch4nn3l. Valami ilyesmi, de NEM EZ)

Ha ennyire érdekel, akkor a csatorna üzemeltetőjének a neve: Földesi Dávid.

2020. jún. 7. 18:43
 24/33 anonim ***** válasza:
68%

# 11: nem érted, hogy nem az a lényeg, hogy röhögtek-e rajta, vagy sem..?

200.000 néző szerinted nem közszemlére tétel...???

A bank v. bolt meg totál irreleváns példa részedről, ostoba hasonlat!

A bank v. a bolt biztonsági felvételeit nem hozzák nyilvánosságra!

Senki nem nézi meg, kivétel, ha valami bűncselekmény gyanúja merül fel!!!

ugyanígy az utcai térfigyelő kamera felvételeit!

Miért csúsztatsz ekkorákat????? Ennyire buta nem lehetsz4

2020. jún. 7. 19:40
 25/33 anonim ***** válasza:
36%

# 19/: who the fuck is Mogyorósi CSaba???

Lehet, hogy valami menőcsávó, de azt honnan tudod, hogy ő nem szerzi be az illetők beleegyezését, akiket lekameráz???

Totál nem vagy képben a saját személyiségi jogaidat illetően sem!

Mit szólnál hozzá, ha egy menő lyutyúber mondjuk lekamerázna a szeretőddel, miközben a feleséged otthon a gyerekeket neveli???? aztán megosztja a csatornáján 1-200.000 nézővel...?

Akkor is ilyen nagy elánnal vernéd a melledet, hogy joga van téged lekamerázni?

2020. jún. 7. 19:43
 26/33 anonim ***** válasza:
59%

#22: na még csak most értem ide (az előzőeket is én írtam).

Lefogadtam volna, hogy egy normális youtube-er elkéri a beleegyezést.

Hát tessék, itt a válaszod, hogy IGEN, jól gondoltam.

2020. jún. 7. 19:45
 27/33 anonim ***** válasza:
29%

"200.000 néző szerinted nem közszemlére tétel...???"

Az utcán, tömegközlekedési eszközökön, bárhol a városban találkozol ennyi emberrel. Ennyi erővel sose hagyd el a lakásodat, mert minden nap közszemlére teszed magad.

"Mit szólnál hozzá, ha egy menő lyutyúber mondjuk lekamerázna a szeretőddel, miközben a feleséged otthon a gyerekeket neveli????"

Erről szó se volt. A kérdezőtől össz-vissz annyit kérdeztek, hogy mi a véleménye Magyarországról. Tudtommal ez azért nem tartozik a legbizalmasabb magánügyek közé. Ő meg rohant a rendőrségre olyan felháborodással, mintha legalábbis megverték volna. Ezen az elven, ha holnap valaki az utcán megkérdezi tőled, hogy mennyi az idő, őt is ugyanúgy feljelenthetnéd.

2020. jún. 7. 20:32
 28/33 anonim ***** válasza:
68%
Hülyeségeket beszélsz! A törvényt mindenkinek be kell tartani!
2020. jún. 7. 20:46
 29/33 A kérdező kommentje:
27. Nem túl jó a szövegértésed!. Az a gondom, hogy a felszólításom ellenére vettek föl videóra és tették föl a youtube-ra.
2020. jún. 7. 23:12
 30/33 anonim ***** válasza:
78%

27: hát ez egy méretes baromság, amit leírtál!

Mondd már, hol találkozol te 200e emberrel....? Még Bp-en sem, a többi nagyvárosnak pedig az össz-lakosságszáma nincs ennyi...

:-D

NEM a kérdés miatt rohant a rendőrségre, hanem amiatt, hogy a kérése ELLENÉRE lekamerázta a halljakend hülyevideós!

Miért nem vagy képes felfogni, hogy a törvény MINDENKIRE vonatkozik...?????

Legközelebb majd azt is hülyeségnek tartod, ha egy lányt megerőszakolnak??? Mert ugyan mondta, hogy NEM, de szerinted ezt nem kötelező elfogadni a kezdeményezőnek...?

2020. jún. 8. 11:28
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!