Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Konkrétan honnan jött az a...

Konkrétan honnan jött az a szemlélet, miszerint mindenki a maga sorsa kovácsa, minden saját magunkon múlik?

Figyelt kérdés

Szerintem ez igen káros szemlélet és annira szeretném megérteni, miért jó egyeseknek ezt hinni.

Jó, igen, van, aki lusta, de van, aki túlhajszolja magát és van, aki küzd, de semmi se jön össze, más alig küzd, mégis minden összejön.

Aki a fenti szemléletet vallja, azt nem érte már pont rosszkor baleset, ne adj' Isten haláleset, rák (egyre több fiatal rákos), súlyos betegség, gazdasági világválság, havária (pl lakástűz)?

Egyébként nekem van egy elméletem erről, kíváncsi vagyok a véleményekre.

Megfigyeltem, hogy a legnépszerűbb közösségi oldalon a hírportálok akármilyen, bármilyen hírt posztolnak a koronavírus kapcsán, a kommentelők mind odaírják, hogy "pánikkeltés", "ostoba klikkvadász pánikkeltés". Holott az adott cikkben csak száraz tények szerepelnek vagy magáról a betegségről, vagy a gazdasági hatásairól, amikről amúgy jó, ha tudunk, ha meg nem érdekel, tovább lehet görgetni.

Ekkor kezdtem azon gondolkozni, hogy igazából az emberek görcsösen kerülik a negatívumokkal való szembenézést. Egyfajta struccpolitika.

Ha valakinek valami nem sikerül és kimondja, hogy önhibáján kívül történt, az emberek rátámadnak, mert amit mond, emlékezteti őket arra, hogy bármikor történhet bármi rossz és igazából baromira nincs hatásuk a legtöbb dologra.

2020. máj. 31. 19:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Igen az vagy? Orvosi leletek és vizsgálatok is bizonyítják ezt?
2020. máj. 31. 21:22
 12/22 anonim ***** válasza:
Sajnálatos, de attól még nem kell a te személyes problémádat kivetíteni a világra. Orvos igazolta, hogy a stressz miatt lettél beteg vagy csak rámondta jobb híján?
2020. máj. 31. 21:39
 13/22 A kérdező kommentje:

Az, hogy szennyezett helyen lakom, ócska géneket örököltem és anyám dohányzott velem, nem elég?

Beutalóim vannak.

Amúgy ne az én betegségemről legyen szó.

2020. máj. 31. 21:42
 14/22 A kérdező kommentje:
2020. máj. 31. 21:48
 15/22 anonim ***** válasza:

Tehát nincs a kezedben konkrét lelet arról, hogy beteg vagy. Addig meg ne parázz!

Ha meg beteg is leszel, akkor meg főleg ne legyél ennyire negatív, depresszív, önsajnálkozó, rinyálós alak.

Anyukám 12 évig volt daganatos beteg. Neki voltak céljai, ami miatt küzdött, pozitívan állt mindenhez. Nem sajnáltatta magát, nem temetkezett bele, hogy jaj, ő most beteg. Élte tovább megváltozva az életét.

Az ilyen selejtes, negatív cikkek helyett inkább ilyeneket hallgass:

https://www.youtube.com/watch?v=iNn-VH5Lx58

https://www.youtube.com/watch?v=YUb0sC6txdU&t=187s

https://www.youtube.com/watch?v=dFzNa_QCWzA

https://www.youtube.com/watch?v=eM_r40MztpE

https://www.youtube.com/watch?v=yOsYo1SB3YM

Légy pozitív. A pozitív gondolkodás hozzájárul a meggyógyuláshoz. De ezt el is kell ám hinned!

2020. máj. 31. 22:14
 16/22 A kérdező kommentje:

Realista vagyok és leszek.

Tapolyai Emőkétől pedig kérj bocsánatot.

2020. máj. 31. 22:23
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek többsége úgy néz ki, hogy amíg saját maga szív, akkor szeret másokat okolni, másokra hárítani, de amikor sikereket ér el, akkor mindig magát tartja a siker kulcsának. Erről olvastam több könyvben is, ez egy pszichológiai tény.

És ezt sokan másokra is ráhúzzák. Ha valaki rájuk akarja sózni a gondjaikat vagy csak elmesélni, akkor egyszerűen nem gondolják át, csak annyit gondolnak, hogy mivel az illető nem sikeres, ezért az ő hibája.

Konkrét sztori: Egy illető megbukott a vizsgán egyetemen. Az egyik másik vizsgázó elkezdte előadni pár nappal később, hogy ha ennyire nem tanult, akkor egyáltalán miért jött egyetemre a megbukott. A megbukottnak előtte pár nappal halt meg az anyja. Ez ilyen, az emberek nem robotok. Lehetett volna érzéketlen törtető és a saját életének a kovácsa? Valóban, csakhogy voltak érzései.

Ha tetszik, ha nem, a külső dolgok akkor is gyakorolnak ránk hatást.

2020. jún. 1. 03:56
 18/22 anonim ***** válasza:
28%
Dehogy a saját sorsa kovácsa az ember, engem betegség miatt nem vesznek fel semmilyen munkahelyre..............
2020. jún. 1. 11:49
 19/22 anonim ***** válasza:
#18: Hogyan próbáltad átképezni magad olyan területre amiben nem okoz hátrányt a betegséged?
2020. jún. 1. 15:18
 20/22 anonim ***** válasza:
Programozó vagyok, elvileg nem kéne, hogy hátrányt okozzon, de legkésőbb az üzemorvosok mindig elhajtanak. Hiába konzultálok én a szakorvossal...
2020. jún. 1. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!