Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit lehet ilyen emberekkel...

Mit lehet ilyen emberekkel kezdeni? Munkahelyen és a tágabb környezetben.

Figyelt kérdés
Az állandóan pszichologizáló, de igazából ezotériával traktáló emberekre gondolok, sajnos belefutottam már pár ilyenbe. Kéretlenül tanácsokat osztogat, szentül hiszi, hogy ő jobban tudja, mi miért történik az ember életében és annak mire van szüksége, egészen hajmeresztő összefüggéseket kreál és azt tolja az emberre ész nélkül. Próbáltam vele finoman megbeszélni, de nem, ő köti az ebet a karóhoz, kapásból a másik véleményét lehúzva még akkor is, ha annak a saját életéről van szó. Végül letiltottam az ilyen embert, de a való életben mit lehet kezdeni az ilyennel? A szép szó nem használt, legfeljebb csak balhézni lehetne vele, azt meg nyilván nem akarok, teljesen felesleges az ilyennel.

#ezotéria #pszichologizálás
2020. máj. 13. 13:08
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jó tippeket, megfogadom nektek! Megpróbálok megint, határozottan beszélni a fejével, ha akkor sem működik, akkor a főnöknek szólni. Egyébként igen, van problémája, tudtommal a szüleivel, és az még engem nem is zavarna, ha erről beszélne. A probléma tényleg az, hogy ő teljesen azt hiszi, hogy a komplett világ és benne minden ember úgy működik, mint ő, mindenkinek az a megoldás, ami neki. Remélem érteni fog abból is, hogy face-n már letiltottam.
2020. máj. 13. 19:03
 12/14 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező!

A munkahelyeden, azért ragaszkodhatsz ahhoz, hogy ne dumcsizzatok, hanem végezzétek a munkát... Nem? : "ne haragudj, de így nem tudok a dolgomra figyelni..." Idóvel leesil, hogy nem akarsz vele traccsolni.

#2 Arra gondoltál már, hogy van abban valami, amit mond, és valóban nem látsz olyasmit amit ő igen?

A példád egyáltalán nem ezotéria. Jellegzetesen Pál Feri előadásaiban hallható pszichológia. Tőle nagyon távol áll az ezotéria.

Halgass Pál Ferit, és tudtok majd miről vitatkozni.

2020. máj. 14. 07:09
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem, ezer százalék, hogy nem Pál Feri, nettó ezotériákat oszt meg (sokszor igen rossz helyesírással), azért is tiltottam le egy félig-meddig kamuprofilról. Nem kifejezetten munka alatt jön oda (olyan azért igen ritkán történt), hanem szünetekben, kávénál, ebédnél, stb. A példa csak egy dolog volt, és engem is érdekel a pszichológia, de ebben az esetben tuti nem én vagyok az, aki nem lát olyat, amit ő igen (vele ellentétben én tanultam is pszichológiát), és olyat SEHOL nem állít a tudomány, hogy MINDEN emberrel biztosan ezt vagy azt fog csinálni automatikusan. Rendkívül komplex az emberi személyiség, nincs két egyforma ember, pláne nem egy adott problémára egy adekvát válasz mindenkitől.
2020. máj. 14. 13:48
 14/14 A kérdező kommentje:
* minden ember
2020. máj. 14. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!