Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A fiatalok (20-30 év) kb....

A fiatalok (20-30 év) kb. hány százaléka kaphat a szülőktől saját lakást Magyarországon?

Figyelt kérdés
Tehát akiknek nem kell hitelt felvenniük, spórolniuk, hanem adott az ingatlan amibe beleköltözhetnek.
2020. máj. 12. 10:44
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
Én 2,5 milliót kaptam segítségnek a foglalóhoz és önerőhöz, és besegítettek a hiteltörlesztésbe. Öcsémet ugyanígy segítették. A szüleim (60+ korosztály) semmilyen segítséget nem kaptak, a nagyszüleimnek nem volt erre lehetősége egyik oldalon sem, anyámék 3-an tesók, apámék 7-en (voltak, már nem mindenki él azon az oldalon). Mindkét család inkább szegényebb rétegből való volt, de nem mélyszegénység, apám családját a háborús évek szegényítették el, az anyai nagyszüleim meg tipikus falusiak távol a fővárostól (és egyre jobban hal ki az a falu, mert nincs igazán munkalehetőség a fiataloknak). A szüleim jobb szintre küzdötték magukat, de lakást ők sem tudtak nekünk adni, viszont az a támogatás is jól jött tesómnak és nekem is. Nagyszülői örökségre nem számíthatunk ilyen szinten, hogy kapunk egy lakást, hiszen több testvér, és még több unoka van mindkét oldalon.
2020. máj. 12. 12:24
 22/46 Sunshinedoll ***** válasza:

Az én ismerősi körömben azért van pár. Ismerek több olyat is, akinek szülők/nagyszülők vettek vagy nekiadták már meglévő ingatlanukat vagy csak használatra odaadták neki, vagy épp örököltek lakást/pénzt, egyéb tulajdont és abból vettek. Most így hirtelen össze tudtam szedni 7-8 közelebbi embert/ismerőst, de bizonyára van több is, akiről nem tudok.

És egyébként nem vezetői szférában dolgoznak a szülők a legtöbb helyen. Volt, aki földet örökölt, azt adta el és abból vettek lakást a gyereknek, vagy volt, aki lakást örökölt, volt olyan is, aki a család tulajdonában már régóta lévő lakásba költözött be, mikor várost váltott.

2020. máj. 12. 12:28
 23/46 anonim ***** válasza:
79%

"vagy csak használatra odaadták neki"

Szóval nem adtak neki lófszt sem. Ismerem ezt a játékot, párom anyja is pontosan ezt művelte. Aztán ha a kicsi fia nem úgy táncolt, ahogy ők fütyültek, már ment a duma, hogy minek lakik ott... 1/8-os meg 1/16-os tulajdonrészekkel kiszúrni az ember szemét meg haszonélvezeti joggal rátelepedni a gyerek lakására vagy odaadni a sajátod csak használatra nem ajándék, hanem egy önző, birtokló magatartás, nulla bizalommal. És undorító.

Az albérlet is jobb, mert ott ha fizetsz, legalább nem bszogatnak meg törnek az életedre, nincs más feltétele az ottlétednek, csak az, hogy fizess. Itt még ez sincs.

2020. máj. 12. 12:37
 24/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm 20-as, de nem igazán bizakodom.

Sajnos nem vagyok egy nagy lángész, a szakmaválasztással meg a lehető legjobban mellélőttem. Nem keresett, és a legkevésbé illik hozzám, sajnos ez egy nagy hiba volt.

A saját házvásárlással sehol sem állok. 5 milliós parasztházakat nézegetek, elhagyatott területeken, ide nincs nő, aki beköltözne, nemhogy gyereket szülne. Én meg nem fogok 25 milliós hitelekbe beleugrani, még párral sem, hogy aztán 60 évesen majd az enyém legyen az ingatlan jó esetben...

Talán ha valami "csoda" történne, és elindulna az életem a pozitív irányba, akkor átgondolnám a családalapítást.

Az a baj, valakire a szegénység és a nagy, "jajj de becsületes vagyok, verem a mellemet" mantrázás úgy hat, hogy a gyerekének is ezt a felfogást adja tovább, valakire meg épp ellenkezőleg, azon van, hogy mivel ilyen sora volt, a gyerekének minden adott legyen, és szerintem ez a normális...

2020. máj. 12. 12:38
 25/46 anonim ***** válasza:
8%

#23: ne abból indulj ki, hogy csak diszfunkcionális családok léteznek...

Normális családokban simán működhet!

2020. máj. 12. 12:39
 26/46 A kérdező kommentje:

Számból vetted ki a szót.

2020. máj. 12. 12:40
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
#24: nézegess végrehajtás alatt álló házakat. Azokból sok van olcsón, jó helyen és szerintem hiába van szétverve potenciálisan belülről, még egy teljes felújítással is jól jössz ki belőle, mert azt legalább lehet folyamatosan, apránként csinálni onnantól, hogy a neveden van. :)
2020. máj. 12. 12:41
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
#25 Ha annyira működhet, akkor miért olyan szájbab.ottul nehéz tisztességesen a nevére iratni, hmmmm? :) Ajándékozás, ingyen van. Ja, mert ez meg az, meg mi van, ha a gyerek pimasz. Na hagyjuk is.
2020. máj. 12. 12:42
 29/46 Sunshinedoll ***** válasza:
51%

#23 Nyilván sajnos van ilyen is, akkor inkább ne segítsen a szülő, mint megkeserítse az ember életét látszat-jószándékkal.

Az én ismerősömnél azonban nem ez a helyzet, szerencsére.

2020. máj. 12. 13:02
 30/46 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem sok ilyen van. Mi 4-en vagyunk testvérek, mindannyian kaptunk lakást a szüleinktől, ezzel segítettek. Ismeretségi körben is sokan kaptak vagy lakást, vagy segítséget. Munkahelyemen szintén. Pedig egy nem túl fejlődő megyeszékhelyen élünk, és az én szüleim sem kimondottan gazdagok.
2020. máj. 12. 13:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!