A fiatalok (20-30 év) kb. hány százaléka kaphat a szülőktől saját lakást Magyarországon?
Az én ismerősi körömben azért van pár. Ismerek több olyat is, akinek szülők/nagyszülők vettek vagy nekiadták már meglévő ingatlanukat vagy csak használatra odaadták neki, vagy épp örököltek lakást/pénzt, egyéb tulajdont és abból vettek. Most így hirtelen össze tudtam szedni 7-8 közelebbi embert/ismerőst, de bizonyára van több is, akiről nem tudok.
És egyébként nem vezetői szférában dolgoznak a szülők a legtöbb helyen. Volt, aki földet örökölt, azt adta el és abból vettek lakást a gyereknek, vagy volt, aki lakást örökölt, volt olyan is, aki a család tulajdonában már régóta lévő lakásba költözött be, mikor várost váltott.
"vagy csak használatra odaadták neki"
Szóval nem adtak neki lófszt sem. Ismerem ezt a játékot, párom anyja is pontosan ezt művelte. Aztán ha a kicsi fia nem úgy táncolt, ahogy ők fütyültek, már ment a duma, hogy minek lakik ott... 1/8-os meg 1/16-os tulajdonrészekkel kiszúrni az ember szemét meg haszonélvezeti joggal rátelepedni a gyerek lakására vagy odaadni a sajátod csak használatra nem ajándék, hanem egy önző, birtokló magatartás, nulla bizalommal. És undorító.
Az albérlet is jobb, mert ott ha fizetsz, legalább nem bszogatnak meg törnek az életedre, nincs más feltétele az ottlétednek, csak az, hogy fizess. Itt még ez sincs.
Köszönöm 20-as, de nem igazán bizakodom.
Sajnos nem vagyok egy nagy lángész, a szakmaválasztással meg a lehető legjobban mellélőttem. Nem keresett, és a legkevésbé illik hozzám, sajnos ez egy nagy hiba volt.
A saját házvásárlással sehol sem állok. 5 milliós parasztházakat nézegetek, elhagyatott területeken, ide nincs nő, aki beköltözne, nemhogy gyereket szülne. Én meg nem fogok 25 milliós hitelekbe beleugrani, még párral sem, hogy aztán 60 évesen majd az enyém legyen az ingatlan jó esetben...
Talán ha valami "csoda" történne, és elindulna az életem a pozitív irányba, akkor átgondolnám a családalapítást.
Az a baj, valakire a szegénység és a nagy, "jajj de becsületes vagyok, verem a mellemet" mantrázás úgy hat, hogy a gyerekének is ezt a felfogást adja tovább, valakire meg épp ellenkezőleg, azon van, hogy mivel ilyen sora volt, a gyerekének minden adott legyen, és szerintem ez a normális...
#23: ne abból indulj ki, hogy csak diszfunkcionális családok léteznek...
Normális családokban simán működhet!
Számból vetted ki a szót.
#23 Nyilván sajnos van ilyen is, akkor inkább ne segítsen a szülő, mint megkeserítse az ember életét látszat-jószándékkal.
Az én ismerősömnél azonban nem ez a helyzet, szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!