Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A fiatalok (20-30 év) kb....

A fiatalok (20-30 év) kb. hány százaléka kaphat a szülőktől saját lakást Magyarországon?

Figyelt kérdés
Tehát akiknek nem kell hitelt felvenniük, spórolniuk, hanem adott az ingatlan amibe beleköltözhetnek.
2020. máj. 12. 10:44
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
Én sem kaptam de segítettek, hogy megszerezzem. Lakhattam otthon amíg gyűjtögetek és adtak is bele, hogy vásárlás után könnyebben fel tudjam újítani.
2020. máj. 12. 11:38
 12/46 anonim ***** válasza:
63%
Ha szerzel egy hiteles lakast a gyerek szuletese kornyeken (vegul is csak az indulot kell osszerakni addigra), de nem koltozol a lakasba hanem addig is kiadod alberletbe, akkor az alberleti dijbol nagyjabol fedezheto a hiteltorlesztes ... mire felnott lesz a gyerek, a hitel torlesztve van es igaz a lakast ki kell tatarozni, de ott van egy tehermentes sajat lakas az indulashoz.
2020. máj. 12. 11:41
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
A tesóm, a mostohatesóm és én is kaptam, illetve egy barátnőm bátyjáról tudok, hogy kapott még. Az már kicsit gyakoribb, hogy a szülők fizetik az önrészt és fizetik a hitelt, amíg a gyerek tanul, utána viszont neki kell. Ilyen és ehhez hasonló hiteles megoldásokból van több eset az ismeretségi körömben. Kevesebb szerintem, mint 50%. Viszont több olyan esetet hallottam, mikor a szülő albérletbe tessékelte a gyerekét, mert elmúlt 18. A lakás kérdés egy dolog, nem telik rá mindenkinek. De szerintem ez utóbbi nem szülőhöz méltó viselkedés, mitöbb, undorító.
2020. máj. 12. 11:45
 14/46 anonim ***** válasza:

Én nem kaptam házat, vagy bármiféle anyagi támogatást saját házhoz.

Az ismerőseim közül viszont sokan megkapták az elhúnyt nagymama házát...vagy a szülők vettek fel nekik hitelt.

2020. máj. 12. 11:52
 15/46 anonim ***** válasza:
Én már az idősebb korosztályba tartozom (50+) - az én baráti-ismeretségi körömben kb. mindenki kapott. Vagy lakást (nagyszülői örökség, stb.), vagy anyagi segítséget a szülőktől. De persze nem gondolom, hogy más társadalmi rétegekben is ennyire általános lenne...
2020. máj. 12. 11:53
 16/46 anonim ***** válasza:
51%

12# És ahol van két-három gyerek? Az azért elég nagy luxus, hogy minden gyerek születésénél vegyen egy fiatal házaspár egy lakást. :)

Szerintem az egy is luxus egy olyan helyzetben, amikor a saját kis családjuk lakhatását is bővíteni kell általában és a gyermek miatt a kiadások is nőnek értelemszerűen. Később már reálisabb cél lehet, de ahhoz jó bevétellel kell rendelkeznie a szülőknek. Ha 2-3 felé kell osztani, akkor pedig nem is biztos, hogy megéri, sok mérlegelés ez. :)

2020. máj. 12. 12:00
 17/46 A kérdező kommentje:

Ja igen, úgy értettem, hogy a tehermentes ház adott, a gyerek meg beköltözik. Vagyis nem önerős besegítős, hitelezős, vagy egyéb történet.

Természetesen nagyszülő után átadott öröklési jog is szerintem idevehető.

Amúgy jobban átgondolva nem igazán lehet ezt megsaccolni, mert a válaszokból is látszik, a társadalmi rétegek miatt nagy a szórás.

Én sem kaptam/kapok, pedig lenne rá keret... :S Én azért hallom (Győr), hogy itt bőven vannak fiatalok, akik csak beköltöznek a saját lakásba, és az élet egyik legnagyobb terhe lemegy a vállukról.

2020. máj. 12. 12:01
 18/46 A kérdező kommentje:

Bár azt hozzátenném, én ezért nem fogok gyereket vállalni, mert szinte biztos, hogy nem tudnék neki semmilyen alapot nyújtani.

27 éves férfi vagyok, de sz@r az anyagi helyzetem és az egzisztenciám.

Apám szegény családból származik, azt tanulta, amiért megdolgozol, az a tiéd. Ez a berögződése, és haláláig ez is marad.

Bár felneveltek tisztességesen, adtak amit kell, közben lett is nekik pénzük örökségből nem kevés, de nem igazán akarnak segíteni ebben, ezért lemondtam erről, kár erőlködni.

Egy kapcsolatom is részben ezért szakadt meg, mert a másik fél szintén nem számíthatott segítségre, de gyereket meg már akart volna, én meg úgy voltam, meg akarom kímélni a nem létező gyereket attól, hogy úgy járjon mint én, hogy bele kell majd roskadjon, hogy kb. egy viskót vegyen.

Persze, ha úgy alakulna a helyzetem, esetleg örökölnék (egyedüli vagyok), akkor átgondolnám, én tuti hogy a gyerekemet azzal támogatnám, amivel csak tudnám.

De jelen állás szerint kb. 5 forinttal sem tudnám, ha felnő.

2020. máj. 12. 12:12
 19/46 anonim ***** válasza:
52%

"És ahol van két-három gyerek? Az azért elég nagy luxus, hogy minden gyerek születésénél vegyen egy fiatal házaspár egy lakást. :)"

Mi a szarnak kell kiszarni annyi kölköt, ha arra nem gondolnak, hogy felnő?:)

2020. máj. 12. 12:15
 20/46 anonim ***** válasza:
18-as: 27 évesen még nagyon nem tudhatod előre, hogy miként fog alakulni az életed! Nyilván nem feltétlenül válsz milliomossá, de ha van egy-két jó szakmád, és motivációd, akkor még BÁRMI megtörténhet. Szóval nem szabad ilyen fiatalon "elásni" magadat az önsajnálatba.
2020. máj. 12. 12:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!