Hány napra előre szoktatok magatoknak ebédet készíteni? Naponta új fogás, vagy 2-3 napra elegendő adag?
Mivel nagy étvágyú vagyok, így én magamra minden nap főzök...
Amikor még szüleimmel éltem akkor nagy problémákat szült ez, mert állandóan fejembe rágták, hogy holnap is az kell legyen ebéd, estére már csak az üres kondér maradt az asztalon.
Ételtől függ.
Pörköltből, rakott ételből, chilis babból, babgulyásból nem érdemes szerintem kis adaggal főzni. Ezeket másnap is esszük v. lefagyasztom a maradékot.
De tésztából, főzelékből egy napra valót készítek, másnap már nekem nem az igaziak.
Attól függ.
Én inkább azzal próbálkozok, hogy előre megcsinálom félkészre, utána pedig naponta frissen rakok össze valami fogást.
Például volt, hogy főztem egy paradicsomos, zöldséges szószt. Utána pár napig azt használtam fel: csináltam tésztát hozzá, másnap padlizsánszeletekre kentem és összesütöttem, harmadik nap megint tésztával volt de szintén összesütve. Addigra elfogyott, de lehetett volna még kombózni. :)
Nem szeretem ha több napig ugyanazt kell enni, de vannak alkotóelemek, amikből lehet mást készíteni. Anyukám például, ha pörköltet főzött, akkor 1-2 nap pörköltevés után továbbgondolta, és belerakta valami más ételbe.
Így gazdaságos is, időt is spórol, de mégis lehet minden nap más az ebéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!