Milyen intézkedéseket hoztak felétek, korona vírus ügyben?
Sziasztok!
Felétek ahol laktok a polgár mesterek milyen intézkedéseket hoztak mióta rájuk lett bízva a döntés?
És amilyen döntéseket hoztak azt felétek betartják az emberek?
Még annyi hogy oda tudnátok írni hogy melyik megyében laktok?
Nálunk ezek az országoshoz képest eltérő rendeletek (Székesfeérvár):
"A kormányrendelethez képest az önkormányzat az alábbi szigorításokat hozza:
- A közterület használatának tilalmát rendeltem el – egészségügyi szükséghelyzet kivételével –
a 18 év alattiaknak 20 órától másnap reggel 6 óráig.
- Háziállatot sétáltatni kizárólag a lakóhely, tartózkodási hely vagy magánlakás bejáratától számított 1000 méteres körzeten belül lehet.
- Közterületen – az egy háztartásban élők kivételével – más személytől biztonságos védőterületet tartva lehet tartózkodni.
- Közterületen sporttevékenységet – az egy háztartásban élők kivételével – kizárólag egyedül, más személytől legalább 10 méteres távolságot tartva lehet végezni.
- Közterületeken kötelező a védőmaszk, vagy más az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselete."
Azt nem tudom, hogy mennyire tartják be az emberek én nem a belvárosban lakom így nem is jártam arra mostanában. Itt a környékünkön általában betartják, bár errefelé rendőrt sem nagyon láttam.
A kirándulós helyek környékén lezárták a parkolókat vagy az oda vezető utat.
Mert ilyen jó időben tömegek mennének kirándulni.
Hát, a parkolókat nem lehet használni, ezt betartják, de sokan mennek kirándulni gyalog.
Vagy ami rosszabb, valameddig elmennek tömegközlekedéssel. Ráadásul még buszon is sokan vannak maszk , gumikesztyű nélkül.
Ezek nem kötelezőek, de akkora zsúfoltság az szerintem potenciális veszélyforrás.
Borsod megye.
Le vannak zárva a parkolók, kilátók, parkok. Közterületen, élelmiszerüzletekben a maszk viselése kötelező.
Nem nagyon tartják be az emberek, voltak fiatalok, akiket csoportosulás miatt megbírságoltak. Vállalkozó megnyitotta üzletét, az üzlet előtt ember tömeg, másnap be lett záratva a vállalkozás. Kordonok kerültek kihelyezésre. Közterület felügyelők, polgárőrök, rendőrök (mellékesen a trafipaxolást szorgalmasan gyakorolják) éjjel-nappal cikáznak a városban.
Minden lakosnak szájmaszkot ad a polgármester, akinek nem jutott telefonáljon és kiviszik neki házhoz.
Idősek, akik segítségre szorulnak az önkormányzat segít a bevásárlásban, gyógyszerek kiváltása stb. Helyi civil szervezetek is segítséget nyújtanak.
Veszprém megye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!