Mennyire korrekt a mai helyzetben elutazni kirándulni?
Tudom maradj otthon, de mégis azt látom, hogy sokan mászkálnak kint, sétáltatják a kutyát, játszanak a gyerekek stb.
Én meg ebbe a jó időbe lehet elmennék kirándulni, de ahoz hogy néptelen helyre menjek utaznom is kell, tehát minimálisan emberek közelében kell lennem.
Mi az etikus ilyenkor, mennyire lenne korrekt utazni most?
Ha valaki akar, úgyis hazudik valamit és oda megy ahova akar..én olyan helyre megyek sétálni, ami a kertünk hátuljából nyílik és egyenesen a semmibe vezet, ott nem jár senki. Ma voltam biciklizni is, de 1 óra alatt 0 ember és 3 kocsi jött velem szembe..
De hazudni se kell mert egészségügyi séta, sport is indok lehet a lakhely elhagyására.
Ez a "maradj otthon", az egész social distancing leegyszerűsített változata.
Ha beülsz a kocsiba, elmész egy kirándulóhelyre, ahol nincs senki vagy elkerülöd jól a másikat, akkor senkivel nem kerülsz kontaktusba, a vírus nem terjed.
A tömegközlekdés viszont nem létszükséglet neked, így elkerülném a helyedben, ha felelősségteljea szeretnél lenni. Mert ugye ott kapaszkodsz, több ember van kis helyen.
Tegnap egyedül sétáltam. Zsebre tett kézzel, csak kocsik mentek el mellettem, senki nem volt rajtam kívül. Sétálhattam volna a párommal, hisz vele itthon érintkezek.
Vonattal biztos nem mennék.
Amúgy nem lenne gond a kirándulás, mi tegnap bicikliztünk egyet egy üres játszótérig, ahol frizbiztünk egyet, meg a 2 sarokkal odébb lévő üres mezőre járunk a kutyákkal, ahol mióta ez a vírushelyzet van, még nem találkoztunk senkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!