Hogy alakult eddig az életetek? Milyen tanulságokat tudnátok levonni?
1, Én egy diagramban követem az életeseményeimet, amiben negatív. kevés pozitív, és semleges dolgok is vannak. Vegyes;
2, Azt, hogy jobban kellene magammal foglalkozni, és nem hagyni magamat;
3, Önbizalommal teli életet élnék; 4, Pár rossz döntést, lépést, benne maradni a rosszban, ezeket bánom.
Lehet, hogy némelyik túl coelho lesz, de:
-Állj neki mihamarabb sportolni. Magadtól.
Sok közegben sportoltam már, de valahogy mindig az volt a konklúzióm, hogy ez megalázó és nem nekem való. Olyan nincs szerintem, hogy egy embernek nem való a sport. Legfeljebb a cél vagy a sportág nem stimmel. 20 éves voltam, mikor magamtól álltam neki űzni egy általam hosszas mérlegelést követően választott sportot és nagyon sokat segített azon, hogy elfogadjam magam és megtanuljam kezelni a stresszes helyzeteket általa.
-ha valamiről úgy gondolod, hogy nem lennél jó benne, próbáld ki. Ha a tanáraid és a szüleid is azt mondják, akkor kétszer is. Van, hogy mások nem látják meg azt egy elfoglaltságban, amit te és ezért nem tudják elképzelni, hogy jó lennél benne.
Én így voltam a programozással. Mert az matek, ami amúgy is szörnyű és mindenki hülye matekból, a lányok duplán, meg ez inkább a férfiak szakterülete, csupa szám és csupa algoritmus. Oké, ez némileg igaz, de azt nem látták benne, hogy milyen nagy a potenciál benne, ha az ember a kreativitását akarja kiélni. Egy hihetetlenül kreatív szakma a maga módján és ezt senki sem vette észre, csak én, mikor másodéves biológus hallgatóként adatokkal bütyköltem és muszájból tanultam programozni. Egy új világ nyílt meg előttem és ha tehettem volna, biztosan mérnökinformatikusnak jelentkezem elsőre is. És nem, a matek sem vészes, csak jó helyről kell tanulni.
-ne érd be semmivel, amire ezt a kifejezést használod. Se pasival, se munkával, semmivel. Fölösleges lejjebb adni, hogy elérj valamit, ha nem azt kapod, amit ezzel el akartál érni. Lépj ki, válts, mert az idő rohan és néha jobb a semmi, mintha a szar lenne, ami napról napra lerombol. Tudom, a pénz fontos és munkanélkülinek lenni nem olyan könnyű, mint szinglinek, de inkább szánja rá magát az ember 30 évesen a pályaváltásra, minthogy úgy menjen nyugdíjba, hogy soha nem élvezte a munkáját. Vagy a szerelmet. Vagy az otthonát. Vagy bármit, amit szeretett volna.
-tanulj meg hamar az emberek pofájába röhögni, főleg, mikor megszólnak. Közösségeket és embereket ott lehet hagyni bármikor, de magaddal minden nap szembe kell nézned. És ha azért nem teszel meg valamit, mert majd elmondanak ennek vagy annak, amihez semmi közük egyébként sem, akkor mindig ott fog motoszkálni benned, hogy mások fogtak vissza. Az átlagember véleménye visszaránthat a rosszból, de lehúzhat a jóból is. Ezért átlag.
-maradj őszinte.
Nem nyersen és bicskanyitogatóan, de életem egyik legnagyobb tanulsága, hogy ha egyszer hazudsz, aköré hazugsághegyek épülnek és hihetetlenül sok energia megy el vele. Kitalálni egy konzisztens sztorit a valóság helyett és figyelni mindwn szavadra... Fölösleges. Én ezért is ítélem el a megcsalást. Adott egy szar kapcsolat, amiben alapból égeted magad, mellé pedig abba ölsz energiát, hogy ahelyett, hogy helyretedd vagy lelépj, abban a szarban tartod benne magad és hazudsz. Minek? Ugyanez a helyzet anyádék összetört lomjaival, azzal, hogy valamit kényszerből nézel meg, mert valakinek azt hazudtad, hogy érdekel. Nem szégyen megmondani, hogy leszarom vagy hogy elegem van ebből. Sőt.
-a haj csak haj.
Túl sok nő éli le az életét seggig érő sablonbarna lobonccal. Szerintem megéri kipróbálni sok színt és fazont. Visszanő úgyis.
-mielőtt valami komolyba belevágsz, próbáld ki.
A felelősség nem játék. Ha kutyát akarsz, vállalj sétáltatást hónapokig, ha pályát akarsz váltani, csináld hobbiból hónapokig, ha máshol akarsz élni, járj utána annak, hogy milyen ott az élet és nyaralj ott úgy, hogy a helyiekkel laksz közben. Ha gyereket akarsz, vigyázz gyerekekre, számold össze, hogy anyagilag mit jelent, mielőtt olyan helyzetbe kevered magad, ahonnan nem lesz visszaút és még másnak is ártasz. És mielőtt összejössz, de főleg összeházasodsz valakivel, ismerd meg minden oldalát mihamarabb. Mutasd meg a mégrosszabbat, akivel találkozhat a közös életetek során. Ha attól sem rohan el, akkor mehet.
Vegyesen alakul az életem, 40% jó 60% rossz
Nem csinálnék semmit és nem bántam meg semmit. Ha máshogy csináltam volna lehet nem lennék most érettebb, figyelmesebb, erősebb és főként jobb ember.
Amit mondani tudok az az hogy lehet rossz dötnést hoztál, de lehet később annak "rossz" döntésnek köszönhetően leszel részese egy sokkal jobb dolognak. L
Szerintem attól függ hogy mennyire vagy elégedett az életeddel, hogy mik az elvárásaid, a céljaid. Az én életemből is vonható le tanulság amit jó és rossz tapasztalatból egyaránt tanultam. Nem állítom, hogy mindent jól csinálok, egy komolyabb rossz döntésem volt csak, de az végigkiséri az életem. Vannak jó dolgok is, úgyhogy nem panaszkodom sokat, hiszen nem életek egy életet úgy hogy állandóan negatív vagyok.
Első és legfontosabb, hogy ha mindent úgy csinálsz ahogy más akarja nem leszel boldog. Csináld magadért. Talán kivételt képez ha a döntés a szeretteinket is súlyosan érinti, persze helyzetfüggő.
Az elsőből következik a második, hogy döntsd el mi a fontos/fontosabb. Legyenek céljaid, nem baj ha kicsi. Ha csak élsz a világba mert majd lesz valahogy egyszer csak azon kapod magad hogy elrepültek az évek, és egyes lehetőségek.
Harmadik, hogy fogadd el az idő múlását. Amellett hogy nem mindig lehetőséged lesz mindenre, vannak dolgok amit pedig abba kell hagyni. Úgy befásulsz, hogy észre se veszed. A testünk is öregszik, egyik nem se viseli jól. Talán a külsőt tekintve a nőknek nehezebb dolguk van, hiszen velük szemben kritikusabbak az emberek.
A negyedik, hogy ha nem foglalkozol az egészségeddel az biztos hogy megbosszulja magát. Nem azonnal, hanem 10-15 évvel később, sokszor visszafordíthatatlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!