Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az abortusz gyilkosság?

Az abortusz gyilkosság?

Figyelt kérdés

nem nem bűn... miért is lenne az? senki nem gondol bele hogy mi is az az ok okozat elhisszük hogy az gyilkos aki abortusz melett dönt de miért is lenne az? elsőnek jöhetne a maszturbálás az is gyilkosság lehet aszt mondani hogy de azok nem születnének meg embernek lehet de ha valaki kicsit szórakozik magával a párja elött már teljesen más gyereke fog születni akár még más nemü is ha az abortusz gyilkosság akkor a maszturbálás is gyilkosság na de itt nincs vége! valakivel nem lefeküdni is gyilkosság akitől gyereked lehetne például valaki megállítana az utcán és nem fekszel le vele az is gyilkosság mert lenne egy gyereketek na de akkor nézzünk egy másik végletet nem veteted el és a gyereked idővel egy sorozat gyilkos lessz és megöl 100 embert akkor azokért az életeket is te vetted el tényleg ne tegye meg valaki mivel nem uraljuk az ok okozatot csak elszenvedjük/megtörténik velünk ez a törvény ezért felelősek se vagyunk érte a gyilkosság meg nem alternatív magyarázat mert minket se szeretnénk ha megölnének de mi panaszod lenne ha abortusz áldozata lettél volna? semmi.. mert meg se történtél volna és lehet ennek olyan ok okozati történése lessz hogy 10 másik gyerek születik a helyedre szóval minden lélegzetünkel életeket veszünk és adunk csak a létezéssel na most onnantól számít embernek hogy megtermékenyült? ki mondja? miért lenne így? mert van agytevékenysége? ez sem igaz. talán érez? ez sem igaz. és az sem magyarázat ha nem tenné gyereke születne azért életet vesz el -.-' nem... ha megteszi senki nem tudja hogy annak milyen kihatása van a jövőre is ne is tegyünk így. gyilkosság ne nevettess annyira felb... osszant hogy valaki okoskodva megmondja a tutit nem pedig a meglásátait osztja meg semmire nem lehet alapozni ezeket az állításokat gyilkosság vagy nem? senki nem fogja tudni mert maga a létezés is folyamatosan halál és élet osztás ha a káoszban van rendszer értelemszerű hogy a lélek nem tőkön ülve vár a pillanatra hogy na termékenyedj meg és hupp bele ugrik a sejtekbe a lélek -.-' ugyamár... ez esetben a lélek ottermésével már eldőlt hogy megfog e születni vagy sem de ezt senki nem tudja ezért kéne alázat a tudatlanságunk felé de úgy tényleg. fogalmamsincs hogy az van e amit állítok de folyamatosan gondolkodom rajta és sose mondom hogy ez így van és kész hanem hogy ilyen logikus meglátásom van erről nem az én reszortom dönteni arról hogy ez épp a tény vagy illúzió ezért is felbasz mikor másokat akarok elítélni gyilkos? karma és vissza kapod? akkor már hogy fér össze a szándékkal a keresztények is jószándékból mészároltak mi is így mondjuk rá erre hogy gyilkosság közbe érvényét veszti a szándék így ha egy gyilkost mentesz meg akkor majd a te gyilkosodat is megmenti valaki! így igazságos ha tudtad ha nem... ebben semmi reláció az abortusz nem gyilkosság és még csak a legcsekélyebb bűn sem hanem egy döntés ami elindít egy ok okozatot ami magát a karmát is jelenti mondhatjuk azt hogy a magzat miért nem dönthet értem de a nő meg dönthet arról hogy nem táplálja támogatja tovább ezt az életet nem kötelességünk semmi. és nem mellesleg sokan elhiszik hogy nincsenek véletlenek így honnan tudjuk hogy az abortált sejtek... ember nem döntött? hogy mivel a jövőben nem volt előre látható itt születés miért került volna oda lélek. valóban ne tudhatja mi lessz de ha nem tudja mi lessz miért akkor lenne ott lélek mikor megtermékenyül a sejt ennyi erővel már akkor ott terem a lélek mikor elösszőr gondol arra hogy gyereke legyen. senki nem tudja mi hogy van. úgyhogy talán vissza vehetnénk és befejezhetnénk az ítélkezést mert abban nincs igazság tétel csak megtorlás már abban is ha ezt gyilkosságnak ítéljük arrol nem is beszélve hogy ki mondta hogy a halál rossz dolog? xd de ez már egy másik kifejthető téma a másik a gyilkosok felett is megtorlást hajtunk végre amihez nemlenne jogunk. nincs szó igazság tételről az nem lehetséges max megtörténik. de nem mi osztjuk a gyilkos max elkülöníteni van jogunk hogy magunka döntő képes lényeket megóvjunk mind addig míg veszélyes ránk nézve mint a vegyszert megfelelő üvegben tartani. és mindent megtenni hogy kiderűljön a gyilkos továbbra is veszélyt jelent e vagy sem

gondoltam leírom a gondolataimat a témában szívesen várok bármilyen cáfolatot a helyesírásom meg rossz mert diszes vagyok de ha valaki ezzel azonosítja az érvelésemnek az érvényességét akkor az már az érvelődöl is mindent elmond

2020. márc. 31. 01:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 anonim ***** válasza:
29%

Persze tudom a külömbséget, de ez egy áthágható szabály, tehát nem számomra nem releváns.

Élet, nem számít hogy függésben más testétől vagy sem.

2020. márc. 31. 02:44
 12/84 anonim ***** válasza:
41%
És bocs a két tagasért... figyelmetlen voltam.
2020. márc. 31. 02:46
 13/84 anonim ***** válasza:
88%
Az abortuszt nem azért csinálják, hogy gyilkosok legyenek. Azért csinálják, hogy ne legyenek gyerekkínzók. A gyereket kihordani és megszülni kemény dolog és rettenetesen megterhelő, de sok családnál ami utána jön anyagilag, lelkileg és fizikailag, az maga a pokol. Alsó hangon 15 év tömény szenvedés és önfeláldozás, ha valaki nem akarta azt a gyereket. Ha akarta akkor nyilván hatalmas öröm... De ha te neveled fel, abba rokkansz bele, ha intézetbe adod vagy hasonlók, akkor meg abba amit mások a nyakadba öntenek. Mert az nincs rád írva, ha abortuszod volt. Tud róla 2 ember, anyád meg a párod kb. De ha 9 hónapig nagy hassal járkáltál és a gyerek sehol, az emberek nem fogják szó nélkül hagyni.
2020. márc. 31. 02:48
 14/84 anonim ***** válasza:
63%

Azt nem érti kb senki (sem a pro, sem a kontra abortuszosok) hogy itt nem akorul kéne lennie a vitának, hogy mégis mikortól számít a magzat embernek, és mikortól van joga bármihez is.

Itt a fő probléma az, hogy a kényszerített terhesség egészen konkrétan kínzás, és ezen a bolygón senki teste sem nyersanyag, amiből gazdálkodhat a rászorulo.

A létező legalapvetobb emberi jog a saját testedhez való jogod, aki pedig valamilyen formában ezt csorbitani akarja, az marhára el van tévedve.

Ha érzésekkel rendelkező, már rég életben lévő emberként engem elcsap egy részeg sofőr, nem lenne törvényileg jogom követelni, hogy az illető pótolja a károsodott szerveimet, annak ellenére, miatta kerültem ilyen helyzetbe.

Mindenki számára evidens, hogy bármennyire is szúrja el valaki, attól még joga van a testéhez.

Tovább megyek: ha életemben kijelentem, hogy nem nyulhatnak hozzá a szerveimhez halálom után, akkor bűncselekményt követ el az, aki kiveszi valamimet, hogy beleultesse egy haldoklóba, hiszen a testem még halálom után is szent.

Nem ugorhattok az abortuszkérdésben át a történet egyetlen egy lényeges, jogokkal és érzelmekkel rendelkező szereplőjén: a nőn.

Márpedig nem vita tárgya, hogy a nőtől el legyen véve a testéhez való joga. Nem létezik olyan szituáció, amikor ez vita tárgya lehetne.

És amúgy sem értelek titeket.

Ti el tudnátok viselni a gondatot, hogy anyátok legrosszabb remalmai, legnagyobb félelmei voltatok? Hogy miattatok reszketett végig heteken, hónapokon keresztül éjszakákat? Hogy az akarata ellenére érte élete legnagyobb fájdalma?

Ha tudnám, hogy anyám el akart vetetni, de nem tehette valamiért, szó szerint belerokkannék. Nem tudnék a szemébe nézni, mert senki sem érdemel ekkora kínzást, és a tudat, hogy miattam kellett atelnie ezt - úgy, hogy alig voltam több egy kib aszott borsószemnél - életem végéig kísértene.

Ismét: az abortusz nem vita tárgya.

2020. márc. 31. 03:07
 15/84 anonim ***** válasza:
32%

Az alapvető emberi jogok hierarchikus felépítésűek.

1. Élethez való jog.

2. Egészséghez való jog

3. Önfendeljezéshez/szabadsághoz valo jog.

4biztonsághoz való jog

Ha bármely jogod az elátted lévőt sérti, akkor az feülírja a szabadságjogod.

Tehát hiába az önrendelkezéshez való jogod ha ezzel egy életet veszel el.

Ha becsúszott onnantól csak kényelmi szempont az hogy elveteti e az illető a babát, még csak megtartania sem kell, elég sokan várnak befogandandó gyerekre.

Kivétel ezalól a nemi erőszak, ugyanis ott nem az illető cselekedeteinek közvetlen következménye a magzat.

2020. márc. 31. 03:33
 16/84 anonim ***** válasza:
26%

Engem pl semmiben nem gátolna a gondolat, hogy anyám el akart volna vetetni, uhyanúhy élnék és küzdenék mint eddig, bármijen nyomorúságos az eddigi életem...

És senki ne döntse el hrlyettem, hogy megéri e élnem vahy sem, akár egy kis szutyok méretű izé vagyok még vsak egy méhben, akár egy sérült huszonéves....

2020. márc. 31. 03:43
 17/84 anonim ***** válasza:
45%

Legalizàlt gyilkossàg.

A benszülötteknél az emberevés gyilkossàg? Kb ilyen kerdes.

2020. márc. 31. 06:29
 18/84 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
63%

Az érvelésed felesleges, mert az alapja erkölcsi, az erkölcs pedig viszonylagos.

A jog szerint nem gyilkosság, hanem "magzatelhajtás" és max. egy évre csukhatnak le érte.

2020. márc. 31. 07:07
 19/84 anonim ***** válasza:
21%
Igen.
2020. márc. 31. 09:34
 20/84 anonim ***** válasza:
24%
Igen, az abortusz gyilkosság.
2020. márc. 31. 09:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!