Az elítélendő, hogy azért nem akarok gyereket vállalni, mert nem látom túl fényesen a jövőt?
Nem elítélendő, a saját döntésed az, hogy akarsz e gyereket, de az indoklás gyengelábakon áll.
Ennél erősebb indok még az is, ha csak szimplán nem akarsz gyereket.
Sajnos én már a jelent sem látom túl fényesen.
:(
Nekem gyerekek nélkül is van értelme az életemnek, nem is értem ezt a felfogást, hogy addig semmit se érsz.
Vagy szerinted akik 9 gyereket nevelnek nyomorban és bűnözők lesznek, azok értéket és értelmet teremtettek a saját életüknek? Aki megszüli a gyerekét, majd berakja árvaházba? Aki megöli a gyerekét, az értéket teremtett? Így már lett értelme az életüknek?
Abszolút nem kéne azt támogatni, hogy a gyerekek nyomorba szülessenek, mert kellett valakinek önigazolás, miszerint végre "értékes" lett ettől. A gyerekvállalásnak egy örömteli, várt eseménynek kéne lenni, a megfelelő körülmények között.
A Föld túlnépesedett, túlléptük a maximális eltartóképességet, de szülje mindenki csak a gyereket, lehet nem ők fognak nyomorban meghalni, hanem az ükunokák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!