Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki nem ért egyet...

Ha valaki nem ért egyet Puzsér Róberttel, azt miért nevezik egyből prolinak akkor is, ha értelmesen megfogalmazza a kritikát?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor láttam már ezt. Szerintem Puzsér véleményét is, mint minent, kriitkával kell kezelni. Van, amiben egyetértek vele, és van, amiben nem. Azt látom, hogy egyes emberek (akinek nem inge...) hihtetlenül értelmesnek és kritikusan gondolkodónak tartják magukat, csak mert szó szerint bebifláznak mindent, amit Puzsér mond (egyesek még a szóhasználatát is koppintják). Ha valaki kritikát fogalmaz meg, amit értelmesen, normálisan leír, akkor jön a válasz, hogy "mert te proli vagy, és nem érted". Közben azt se tudják, kinek válaszolnak. Lehet, hogy az illető olyasvalaki, aki tényleg ért ahhoz a témához, amiről szó van. Nem csak magamra gondolok. Nagyon sokszor látom ezt a jelenséget a kommentekben.
2020. márc. 28. 18:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
32%

Mert Puzsér követői olyanok, mint Puzsér. Néztem pár műsorát, de ő maga is valamilyen szinten proli, egy celeb és nem műveltségi ember, a stílusa, az erőszakossága, a mindenben nekem van igazam mentalitása, az egoizmusa, a nárcisztikus viselkedése... Így értelem szerűen a követőiben is lesz egy kis stikli mindig.

Puzsér abban különbözik az átlagtól, hogy van esze és gondolkozik, de ettől még egyáltalán nem művelt vagy mutat fel olyan tulajdonságot ami miatt nagynak kéne lennie a mellénynek. Nem sok köze van hozzá, de hasonló hullám szerint működő ember pl. Bayer is. Rá ugyanez a komment érvényes, attól függetlenül, hogy nincs közük egymáshoz.

2020. márc. 30. 21:18
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogyha most itt érvekkel leírom, hogy én miért gondolom másképpen, akkor csak annyit fogok kapni a legtöbbektől, hogy "hát igen, Te is egy agymosott puzsérista vagy!"...

Amúgy természetesen neki is vannak valóban olyan rajongói (szándékosan ezt a szót használom) akik valóban túlzásba esnek...

Aki pedig azt mondja, hogy nem művelt, az egészen egyszerüen nem hallgatta eleget. Tudom, úgytünik mintha ezzel kapcsolatban sem lennék objektív, de most erre mit írjak?

Egy egyszerű mezei diplomás emberhez képest, igenis elég művelt... De túl sok dologgal foglalkozik, túl sok téma érdekli, így természetesen semmiben nem annyira magas a tudása mint egy PhD-s professzornak, aki éveket fordított egy témában való elméllyülésre, de szerintem ezen kár is lovagolni.

Szerintem összességében pozitív a hatása, én azt érzékelem, hogy kritikus gondolkodásra készteti az embereket, kizökkentt sokakat a fekete-fehér világnézetből és olyan személyeket ismertet meg a fiatalsággal mint Hamvas Béla például.

És ne legyek már elvakult rajongócska ha azt mondom, hogy igenis jóval magasabb inteligencia (érzelmi is) kell Puzsér mondandójának befogadásához, mint a Hír vagy az A TV műsorai esetében...

2020. ápr. 10. 23:05
 13/23 A kérdező kommentje:

"Puzsér abban különbözik az átlagtól, hogy van esze és gondolkozik, de ettől még egyáltalán nem művelt "

Köszönöm, hogy ezt leírtad, én is így gondolom, de nem igen volt bátorságom leírni. Nem érzem azt, hogy Puzsér kimondottan művelt lenne. Emlékszem például a legjobb zenészeket összeválogató 50-es listájára. telerakta azokkal, akiket kvázi "illik" rátenni (Rolling Stones, Beatles, és persze az angol zenén kívül nincs is világ). Szóval kicsit olyan "felszínt kapargatós" volt. valaki említette a feminácikat: Puzsér szerintem is sokszor nőgyűlölőbe megy át, vagy csak bunkó (szerintme például számokkal osztályzni a nőket rohadt nagy bunkóság, meg persze a másik nemet is, még ha ezt nem is Puzsér találta fel), ráadásul a rádióban, tévében stb. Szerintem egy csomó dologhoz hozzászól, amihez nem igazán ért, ilyen ez a gender dolog is. Bevallom, ehhez én se értek, de azt viccesnek találtam, amikor úgy akart róla véleményt mondani, hogy kinyomtatott egy gender studies tanegységlistát. :) Mintha én kinyomtatnám a fizika tanszék tanegységlistáját, és beleokoskodnék az Ohm-törvénybe. :) Az viszont való igaz, hogy gondolkodik. Ami engem zavar benne, hogy nagyon sok dolgot csak kijelent, de nem néz utána, és messzemenő következtetéseket levon belőle. Anélkül, hogy utánaolvasna, közli, hogy az úgy van, majd abból következtet. És egyre több ismerősöm érzi azt, hogy amint Puzsér olyasmiről bezsél, amihez ők pont értenek, akkor "kibújik a szög a zsákból". Nagyon érdekesnek találom, hogy ő maga használta valahol az álértelmiségi szót, miközben én magam őt ebbe a kategóriába helyezném. Nagyon egyetértek az utolsó előttivel. De mondom, aki akarja hallgassa/olvassa, nem mondom én se, hogy nem volt olyan téma, amiben nagyon értelmeset mondott. Szerintme főleg a médiáról mond jókat. De még Csillag születikes zsűritagként is sokan odavoltak érte. Én például nem értek egyet azzal, hogy minden zenésznek kötelező lenne a saját zenéjét írni, és a zenetörténelemben ez nagyon hosszú ideig nem is volt így. Szerintem ott is hazaküldött olyanokat, akik tehetségesek voltak, azt meg képzőművészetnek nevezte, hogy valaki egy utcai festő színvonalon lefestett egy Michael Jackson-fejet. Ez szerintme olyan, mint lovat rajzolni. De ez már persze mind véleménykérdés, kicsit el is kalandoztam. Ha ezeket valahol leírom, mindig jön valaki, hogy proli vagyok (kezdem azt hinni, hogy egyesek azt se tudják, mit jelent a szó).

"Az a baj, hogyha most itt érvekkel leírom, hogy én miért gondolom másképpen, akkor csak annyit fogok kapni a legtöbbektől, hogy "hát igen, Te is egy agymosott puzsérista vagy!"..."

Nem. Ha érvekkel írod le, akkor nem, hiszen én is épp az érvelés hiányáról és az érvelésre való reakcióról írok, láthatod, hogy épp ezt tartom fontosnak.

"És ne legyek már elvakult rajongócska ha azt mondom, hogy igenis jóval magasabb inteligencia (érzelmi is) kell Puzsér mondandójának befogadásához, mint a Hír vagy az A TV műsorai esetében..."

Nem mondta senki, hogy nem kell. Ezt félreérted. Csak a logikát alkalmazni is tudni kell. Ez olyan, mint a passzív nyelvtudás. Szerintem vannak emberek, akik, megértik, amit Puzsér mond, de ha már nekik kéne érvelniük, nem megy nekik, és visszaköhögik, hogy szekunder szégyenérzet, szellemi kútmérgezés, tűpontos jellemzés, alpári stb. Nem tuom, miért, de így van. Ha rád nem vonatkozik, akkor nem neked szól.

"Aki pedig azt mondja, hogy nem művelt, az egészen egyszerüen nem hallgatta eleget."

Lehet, hogy nem hallgattam eleget, de ez a véleményem. Itt persze szubjektív, kinek mi a művelt. Én például nem olvastam még Hamvas Bélát, de tudom, hogy író, és úgy nőttem fel, hogy gyerekkoromtól teljesen általános dolog volt híres írók, költők, festők, drámaírók, zenészek (komoly vagy klaszikus) neveit hallani, ha nem is szakértőnek lenni a témában, de azért nem megütközni egy olyan néven, hogy Tennessee Williams vagy Oscar Wilde. Lehet, hogy nem hallgattam eleget, de az a benyomásom alakult ki, hogy PUzsér azok számára egyfajta műveltséget és kultúrlénységet közvetít, akiknek maguknak nem volt ilyen szerencséjük. De fennáll az esélye, hogy tévedek.

2020. máj. 2. 20:27
 14/23 anonim ***** válasza:
75%

Puzsért iszonyú sokan követik. Mindenféle életkorúak, meg mindenféle társadalmi osztály. És hát ilyen ez. Ha valaki ennyire híres, akkor összegyűlik a szr is körülötte. Mindenhol ez van.

És hát az sem véletlen h ilyen sokan követik. Én olyan 13-14 éves voltam amikor ment a filmes műsora a rádióban, ahova egyből odaragadtam, mert azt hallottam, hogy egy csávó ordibál a rádióban, és néztem, h mi a franc ez, mert addig csak a Kossuth rádiót hallottam, ahhoz képest meg ugye...

Meg ha nincsen igaza valamiben, akkor is olyan érveket tud hozni, és olyan módon mondja el, hogy mégis igaza lesz.

De a kérdésedre sztem te is tudod a választ. Kb mint ha azt kérdeztem volna, h miért hülye az aki hülye. Hát, mert hülye nyilván... Gondolom már a nagyapja is az volt.

Persze van aki kinövi, de elképesztően sok olyan ember van aki leél úgy 60-70 évet, hogy közben végig hülye, és alig jön rá valamire az élete során. szomi..

2020. máj. 2. 22:53
 15/23 Úgysetudodkivagyok ***** válasza:
23%
Kommentelj kritikát a Fidesz vagy a DK Facebook posztjai alá, meglátod megtudod hogy is néz ki az igazi proli réteg :)
2020. máj. 3. 00:24
 16/23 A kérdező kommentje:

"Meg ha nincsen igaza valamiben, akkor is olyan érveket tud hozni, és olyan módon mondja el, hogy mégis igaza lesz."

Tiszteletben tartva a véleményed, de ez hülyeség, mi az, hogy ha nincs igaz, akkor is igaza van?

2020. máj. 14. 05:34
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Akkor úgy mondom, h úgy tűnik mint ha igaza lenne. Mint amikor vmi ügynök elad valami szrt, de úgy tudja ajánlani, a azt hiszed, h kell neked. Mondjuk az ügynök pont rossz példa, de érted...

Mellesleg meg olyan h igazság olyan ugye nincs is. Ha van egy vita akkor ugye sokszor valakinek igazat adnak. És ha valaki jól tud beszélni, akkor is igazat adnak neki, ha másnak nem adtak volna, miközben ugyanazt az álláspontot képviseli.

Ugye Hitlernek is itták a szavait, pedig hát tudjuk, hogy hülye volt. Vagy vannak ilyen ál guruk, meg szektavezérek. Elhisznek nekik mindent.

2020. máj. 14. 09:14
 18/23 A kérdező kommentje:
Na de ez miért lenne pozitívum? Te magad hozol fel egy csomó ellenpéldát. És nem igaz, hogy az igazság relatív. Sok esetben az, például társadalmi kérdésekben, de épp azt mondtam korábban, meg mintha más isleírta volna, hogy Puzsér sokszor nem néz utána az állításai igazságtartalmának. Tényadatokat rosszul mond.
2020. máj. 14. 12:50
 19/23 anonim ***** válasza:

"Puzsér sokszor nem néz utána az állításai igazságtartalmának. Tényadatokat rosszul mond."

De ez meg személyiségtípus kérdése. Csak bizonyos emberekre jellemző az, hogy mindennek utánanéznek háromszor. De ettől nem lesz sem jobb sem rosszabb senki. Aminek utána akar nézni annak utána néz. Ő nem tudós, hanem médiaszemélyiség vagymi.. Életszerűtlen az, hogy valaki minden kis baromságnak utánanézzen.

Amúgy meg mondj egy példát arra amikor az igazság nem relatív, mert én ilyet nem tudok.

2020. máj. 15. 08:38
 20/23 anonim ***** válasza:
De amúgy ideális esetben pont erre lenne való a komment, hogy ha valaki nem pontosan mond valami lényegtelen, vagy akár lényeges dolgot, akkor az aki éppen tudja az leírja kommentben. De ilyentet még nem nagyon csináltak eddig.
2020. máj. 15. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!