Azok az emberek, akik külföldre költöztek jobb élet reményében, most miért jönnek haza?
Tudom, a kérdésem részben bicska nyitogató, de ténylegesen tudni és érteni szeretném.
A kérdésemet egy riport motiválta, amiben egy külföldön élő fiatal hölgy ecsetelte, hogy elindult egy jobb élet reményében néhány éve, most elveszítette a munkahelyét ott, ahol él és nem tud hazajönni. Szomorúnak tartja, hogy a hazája nem gondoskodik arról, hogy hazajuthasson, semmilyen segítséget nem kap ebben, pedig már alig van pénze.
Nekem éppen ettől nyílt a bicska a zsebemben, hiszen mindenki úgy boldogul ahogy tud. Ki külföldön, ki itthon. Aki évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy beint Magyarországnak, elmegy és boldogul majd ott, mert ott bezzeg kolbászból van minden, az most ugyan miért vár bármiben is segítséget?
Annak idején hátat fordított???? Pfff..
Látom kérdező te sosem éltél külföldön.
Most is csak a tipikus óvodás viselkedés szól belőled:
- ez az én játékom, Pistike nem játszhat vele.
Mi jogon sajátítod ki az országot? Csak azért mert te ott élsz, akkor te " nagyobb magyar" vagy? Neked több minden jár?
A másik:
Tisztában vagy te vele, hogy hány magyar honfitársad költi jelenleg otthon a fizetését, külföldi munkaadótól??? Mert igen, külfödön támogatják azt is, akinek megszünt a munkahelye. És sokan Magyarországon vannak.
Nem úgy mint édesapám. 2 éve van vissza a nyugdíjig. Kirúgták. Szerinted ki támogatja? A szemét külföldön élő gyereke. És szerinted apukám miből fizeti a rezsit, meg a többi dolgot.
Nos elárulom, az én mocskos pénzemből, amit idekint keresek meg.
És én csak 1 vagyok a sokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!