Te félsz a koronavírustól?
"A vitaminok kevesek lesznek szerintem,"
Tévedsz! Szedj napi szinten 2-3000 mg C-vitamint és 3-4000NE D-vitamint, Béres cseppet..stb. Mindenhol azt mondják, hogy az immunrendszerünket erősítsük és csak így lehet, vitaminokkal.
Én nem magamat féltem, hanem apukámat, aki idén lesz 60 éves, szívbeteg, pajzsmirigyproblémás, dohányzik. Én mindent megteszek, hogy erős maradjon az immunrendszerem.
29N
Nem.
Mennyi az esélyem rá nap mint nap, hogy:
-gyalogosként elüt az autó
-utasként autóbalesetet szenvedek
-megcsúszom zuhanyzás közben
-megüt az áram
-megszalad a kezemben a kés szendvics készités közben
-éjjel agyonüt a betörő?
-infarktust, agyvérzést kapok a napi stressz következtében, vagy egy túlzásba vitt sportedzés alatt
-napszúrást kapok a strandon
-rákbetegség alakul ki nálam
Napi szinten reális, általános veszélyek százból 99 átlagember számára...
Ezeken mégsem aggódunk.
Az idősekre nézve pedig:
mennyi azz esély rá, hogy
-szimpla influenza szövődményébe hal bele
-rákot kap
-elesik, és soha többet nem épül fel a combnyaktörésből
-infarktust, agyvérzést kap
-végelgyengülésben, öregségben hal meg
-elcsapja egy autó
-agyonüti a betörő a 2000 forintjáért, amit otthon tart...
Reális, hétköznapi veszélyek...
Szóval nem, nem félek, és főként nem pánikolok a koronavirustól.
Az életben egyetlen biztos dolog van, a halál, Ezt most minden irónia nélkül, tényként mondom. Valahogy, valamikor biztosan eljön. Minél idősebb az ember, annál biztosabb, hogy hamarabb.
Ráadásul, egy ilyen gyors lefolyású, influenza-szerű betegségbe belehalni azt gondolom, még viszonylag szép halál. Mindenképpen szebb, mint mondjuk hónapokig haldokolni a rákban, úgy, hogy minden nap abban tudatban ébredsz, hogy bele fogsz halni.
Vagy egy pestishez képest, ahol undoritó, fekete, véres kelevények keletkeztek a testen, vagy egy ebolához képest, ahol minden testnyilásból, orrból, fülből, szemből szivárog a beteg vére....
Örüljünk, hogy ezúttal nem egy ilyen szinten ocsmány kór okozott világjárványt.
Persze a józan ész határai között kell tenni a megelőzésért, és be kell tartani a hivatalos intézkedéseket is, de ezen felül hisztériázni értelmetlen rajta, és szerintem felesleges is...
Lehet lepontozni érte nyugodtan, és rettegni tovább. A magyaroknak mindig kell rettegni való mumus, ha nem ez, akkor valami más.
Kicsit félek, mert vannak alapbetegségeim (nem súlyosak, de vannak), a tüdőm nem jó.
Egy egyszerű nátha úgy szokott nálam kinézni, hogy vagy torokfájás, esetleg kis orrhang, piros arc, de ennyi (de ez is 2 hét), vagy kijön, de akkor zicher, hogy 4 hetes vagy több hónapos köhögésbe torkollik, antibiotikum, egyebek.
Nem hinném, hogy a koronát könnyen megúsznám!
Apum 60, kemény dohányos, COPD-s és a munkáka során is sok emberrel kerül kapcsolatba.
Voltam már nyugodtabb is.
27N
Én igen. Magamat nem féltem, de van több veszélyeztetett hozzátartozóm, értük aggódok.
25n
Nem félek, de érdekességképp itt hagyok egy igényes és tartalmas videót róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!