Introvertáltként: kevesebb ember az utcán, home office - nem kell tömegközlekedni és az embereket elviselni. Én érzem csak a jelenlegi helyzetet királynak?
Maga az, hogy van végre időm magamra, a hobbijaimra, aludni, az igenis király.
Mióta dolgozom, azóta úgy érzem, hogy a heti 42,5 óra összezártság a munkatársakkal untig elég emberből, sőt, sok is. A suliban is emberek között kell lenni, emberekkel kommunikálni. Így én már konkrétan túltelítődök.
Remélem, a home office (mint lehetőség!) megmarad.
Egyébként is több előnyét látom, mint hátrányát, de a magam részéről a fenti miatt remélem, hogy a cégek többségénél marad a sok home office lehetőség.
Szerintem ez a helyzet nyomasztó, úgy tippelem, nem alakul ki itt az, mint Olaszországban, de százezrek válnak munkanélkülivé. Kegyetlen állapot.
Viszont azt a részét, hogy végre nem kell 6 óra alvás után végigrohanni a napot és nem ül még a fülemen is ember, annak igenis örülök.
Olyan ember vagyok, akivel az utóbbi időben többször is előfordult, hogy ha heti 3 program volt, mondjuk egy sörözés többekkel, kirándulás többekkel, forrócsokitás valakivel, akkor egy ilyet halál komolyan 1 hónapig pihentem.
Én a magam részéről azért örülnék a HO lehetőségének örökre, mert ha mégis hiányozna az emberi kontakt, akkor az szabadidőmben történhetne meg. Lehet, hogy ismét lenne kedvem változatos programokat szervezni, vagy új helyekre menni, új dolgokat kipróbálni.
Dettó. A járvány és a gazdaság miatt aggódok persze, és remélem mielőbb rendbe jönnek a dolgok.... de rövid távon nagyon-nagyon élvezem magát az új élethelyzetet, az új mindennapjaimat. Fel tudok töltődni végre.
Tegnap muszáj volt bemennem a városba, tetszett hogy alig lézeng 1-2 ember, de még úgy is nagyon rossz volt emberek közé menni. :D
Itthonról dolgozok, nagyon-nagyon tetszik - többet aludhatok, megspórolom az utazási időt, és nem kell emberekkel találkoznom. A kényelmes kanapéról dolgozhatok, a finom "itthoni" teámat kortyolgatva, csicseregnek a madarak, senki nem áll neki dumálni hozzám, stb.
Munkán kívül pedig nem igazán változott az életem, eddig se nagyon jártam sehova, maximum túrázni az erdőbe, oda továbbra is tudok menni jó idő esetén. A párommal változatlanul együtt tudom tölteni az időt, a szüleim amúgy is nagyon messze laknak, már bele vagyunk edződve pár éve hogy skype-on videochatelünk, másokra meg úgyse igazán vagyok kíváncsi, legalábbis nem napi szinten & élőben.
Napi megbeszélések vannak munkahelyi csapatommal skype-on, bőven elég, még ez is jobb lenne 2-3 naponta.
Végre tudok főzni magamnak, itthon jógázni, csendben olvasni, nem kell a vonaton pogóznom a helyért, meg a metrón szagolni másokat. Imádom.
Újra leírom: természetesen a járvány és a gazdasági hatások NEM tetszenek, remélem mielőbb túljutunk rajta. De időszakosan annyira jó ez a nyugalom és béke...
Mivel nem a kérdésre válaszoltál, értelemszerűen "nem hasznos", amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!