Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem maradnak otthon?

Miért nem maradnak otthon?

Figyelt kérdés
Ma sajnos sokat kellett utaznom kocsival és mindenhol 90%-ban idősek voltak. Minden bolt előtt minden parkolóban. (Tudom a ti településeteken ez biztos nem így van.)Miért nem maradnak otthon ahogy átnéztem a buszokra ott is szinte csak időseket láttam. Vezetni külön élmény ilyenkor mert az alkalmi sofőrök is ellepik az utakat. Értem valakinek biztos muszáj heti 4 alkalommal boltba menni meg pékségbe meg piacra. A szomszéd idős nénihez alig jár ember ezen a héten minden nap volt nála valaki és minden nap kocsikázott valahova. Erre tegnap becsönget, hogy a barátnőm adja meg a fodrásza számát mert az övé "behisztizett emiatt a hülyeség miatt".
2020. márc. 19. 14:01
1 2
 11/15 Lazy Lover ***** válasza:
56%
Pécelen mindenki kint van pedig nem kéne... Hamarabb túl lennének rajta ha mindenki otthon maradna de nem teszi a sok birka
2020. márc. 19. 14:38
 12/15 anonim ***** válasza:
70%

#8 "Rengeteg idős ember van! Szomszédságomból is akinek nincs semmi segítsége ahoz,hogy elmenjen a patikába vagy vásárolni,postára!"

Érdekes, hogy több idős van reggel a boltban, mint középkorú és fiatal.

Nyilván vannak, akiknek nincs segítségük. De a helyzet az, hogy a boltban/piacon cirkuláló nénik-bácsik zöme nem ez a kategória. A legtöbb nyugdíjas nem "szingli", és nincs krónikusan rossz viszonyban, vagy megyényi távolságban a gyerekeivel/unokáival. Lenne bőven, aki segíthetne, sőt, sok városban már szerveződött is önkéntes segélyvonal pont azoknak, akiknek nincs, aki bevásárolna. Csak a legtöbb makacs, csökönyös. "Jól vagyok, és eddig is elmentem bevásárolni". Mert ez neki a berögzült napi rutin.

2020. márc. 19. 14:40
 13/15 Lazy Lover ***** válasza:
56%
Azt se hiszem el hogy ezeknek a nyuggereknek nincs aki elmenjen be vásárolni... Rengeteg fiatal otthon van kérje meg valamelyiket hogy menjen ki a boltba de nyugi a fiatalok is kint vannak mint ha nyári szünet lenne
2020. márc. 19. 14:44
 14/15 anonim ***** válasza:
56%

Lazy Lover, nagyanyám teljesen jó, napi kapcsolatban van a lányaival (anyámmal és a nagynénémmel), és az unokáival (köztük velem is), mindig mindenben segítjük, ha messzebbre kell vinni, akkor egy szó nélkül visszük, ha nehezebb dolgot akar venni, akkor elhozzuk neki kocsival. Akár napi rendszerességgel is, csak egy szavába kerül és megoldjuk. Soha nem volt panaszkodás, szájhúzás, amiért segíteni "kell" neki, teljesen természetesnek van véve a dolog, ő is tudja.

Ennek ellenére konkrétan könyörögni kellett neki, hogy most egy ideig ne járjon el otthonról. Mert hogy neki erre a hétre van időpontja ahhoz az orvoshoz, akihez amúgy havi rendszerességgel jár egy sima rutin vizsgálat miatt. Mert hogy ő nem fog egy kiló kenyérért ugráltatni minket. Nem fog a terhünkre lenni, nincs neki semmi baja, ő felül szépen a buszra és elmegy, ahogy eddig. Szerinte a városban amúgy sincs fertőzött ember, szóval nincs itt semmi veszély.

2020. márc. 19. 15:35
 15/15 anonim ***** válasza:
56%
Az idősek egy része már nem teljesen ép szellemileg, nem fogják fel a dolgokat. Úgy lehetne őket meggyőzni, hogy a család folyamatosan felügyeli őket, és magyarázza nekik a járvánnyal kapcsolatos tudnivalókat. De sajnos sokaknak nincs már családja vagy nem foglalkoznak velük. Nem tudom, ha kijárási tilalmat rendelnének el, betartanák-e. Mert a buszok elejére is beültek.
2020. márc. 19. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!