Szerintetek gáz, ha 25 évesen még otthon lakom?
Én is (25) és bátyám is (27) otthon lakunk. Bátyám már végzett az egyetemen, és dolgozik, én idén végzek majd. Szerintetek gáz, ha ilyenkor még otthon lakunk? Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy busapestiek vagyunk, így nem kellett sehova se költözni tanulmányaink miatt. Viszont sok szaktársam szerintem főként irigységből szokta a szememre hányni, hogy ennyi idősen már bőven el szokás költözni. Persze többségük vidéki, így nekik alapból különbözik a helyzetük.
Ti mit gondoltok erről? Arról meg ne is beszéljünk, hogy ilyen albérlet árak mellett kb lehetetlen elköltözni, ha még nincs saját fizetésed.
Szerintem ha nem muszáj munka miatt elköltözni, jobb otthon lakni és összerakni egy tisztességes önrészt saját ingatlanra, mint albérletbe menni és effektíve kidobni azt a pénzt az ablakon.
Régen, hacsak munka nem követelte meg, eleve nem volt szokás elköltözni a szülői háztól az esküvőig. Oka van annak, hogy magyarul (össze)HÁZASODÁSNAK nevezzük a dolgot.
Annyi változott az utóbbi ~15 évben, hogy beszivárgott ebben a tekintetben is az országba egy individualistább nyugati kultúra, amiben a középiskola befejeztével "illik" elhagyni a szülői házat, az egyetem végével pedig egyenesen ciki "mamahotelezni".
Egyre több ismerősöm ragad otthon 30-ig sajnos.
De nekik legalább összejön a saját lakás. Legalábbis nem minimális önrésszel.
Azok közül akik albizni elmentek, azoknak még ez elég távol van. Sajnos a nyugati országrészben, meg Bp-en 30-40 millióra drágultak az árak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!