Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem maradnak otthon?

Miért nem maradnak otthon?

Figyelt kérdés
Ma sajnos sokat kellett utaznom kocsival és mindenhol 90%-ban idősek voltak. Minden bolt előtt minden parkolóban. (Tudom a ti településeteken ez biztos nem így van.)Miért nem maradnak otthon ahogy átnéztem a buszokra ott is szinte csak időseket láttam. Vezetni külön élmény ilyenkor mert az alkalmi sofőrök is ellepik az utakat. Értem valakinek biztos muszáj heti 4 alkalommal boltba menni meg pékségbe meg piacra. A szomszéd idős nénihez alig jár ember ezen a héten minden nap volt nála valaki és minden nap kocsikázott valahova. Erre tegnap becsönget, hogy a barátnőm adja meg a fodrásza számát mert az övé "behisztizett emiatt a hülyeség miatt".
2020. márc. 19. 14:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%

"Tudom a ti településeteken ez biztos nem így van"

De, pontosan ugyan így van.

2020. márc. 19. 14:06
 2/15 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk is így van :(

A Saját mamam is ilyen értetlen én Nembirom már.

2020. márc. 19. 14:10
 3/15 anonim ***** válasza:
82%
Mert ha azt mondod neki hogy ne menjen ki akkor csak azért is ki megy. Az kellett volna nekik mondani hogy vírus van de nyugodtan ki mehetnek csak bátran.
2020. márc. 19. 14:21
 4/15 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk pl ugyanúgy menniük kell az ebédért mint eddig, szóval ha enni akarnak nem maradhatnak otthon
2020. márc. 19. 14:22
 5/15 anonim ***** válasza:
91%

Most midnenféle lenézés nélkül: akinek évtizedeken át berögzült egy napi rutin, és netán már nem is teljesen van a mentális képességei birtokában, az nehezen vehető rá, hogy a begyakorlott rutinján változtasson.

De csodálkozunk? Amikor fiatalok, és középkorúak is itt makacskodnak? Most, egy percig figyelve az utcát: elment a ház előtt egy kb. 16 éves srác, egy olyan 18-20 éves forma lány, egy középkorú nő, egy nyugdíjas néni, meg kb. 10 autó. Most akkor miért csodálkozunk, hogy a már szellemileg hanyatló irányba tartó emebrek ilyenek, amikor hasonlót tapasztalni fiataloknál is? Ha nem lenne távoktatás, a fél fiatalság kint kolbászolna...

A másik: agyikra ment a sorosmigráns-agymosás. Éveken át megmondták nekik, hogy kiktől kell rettegni, és ez most mocskosul visszaütött. Főleg, hogy a kormány szerint ez is a migránsok, meg az ellenzékiek műve. Mit fog erre gondolni az egyszeri farhátkommandós? Azt, hogy "hát itt migráns úgysincs, ellenzéki nem vagyok, akkor kimehetek nyugodtan".

Főleg, hogy a "közszolgálati" média nem egészen hitelesen számol be az eseményekről.

Meg ugye az "én csak egy kiló kenyérért megyek, úgyis mindenki más otthon marad, ez így nem veszélyes" dolog. Csak az a baj, hogy ha mindenki így gondolkodik, akkor ugyanúgy tömeg lesz a boltban. Mert mindenki mástól várja a fegyelmet.

Tudod, ma reggel mit láttam? Ugyanolyan élet volt a piacon, mint máskor. Igaz, a péntek a fő "piac-nap", kíváncsi leszek, lesz-e változás, de azért ez megdöbbentő és elkeserítő. Reggelente munkába mindig a piac mellett megyek el, szóval látom, hogy ott semmi nem változott. Talán 10-20%-kal volt kevesebb ember, de lehet, hogy sokat mondtam.

A SPARba betérve: csak a tanulók hiányoztak, a teljes helyi nyugdíjas lakosság ott volt. És oké, vegye meg a napi kenyerét... de hogy a pénztárnál nem, hogy egy méter távolságot nem hagytak, de már szinte homoerotikus közelségben álltak egymás mögött. Hadd terjedjen csak a korona...

(Igen, én is voltam boltban... bár már azt csinálom, hogy kétnaponta járok, így ma pl. megvettem a holnapi tízóraimat is, hogy ezzel is tehermentesítsem az ottani forgalmat.)

És ami a legmegdöbbentőbb: ha azt mondom, hogy az emebrek 10%-án volt valamiféle maszk, vagy védőkesztyű, akkor rettenetesen sokat mondok. Sőt, még rajtam viccelődnek páran, hogy "maszk van rajta, meg minek az a kesztyű"? Hát azért kérlek, hogy rád ne terjedjen át...

Felháborító, na.

2020. márc. 19. 14:28
 6/15 anonim ***** válasza:
84%
#3 - Na, erről beszélek. Bőven találni ilyen társadalomra kártékony, tanulatlan idiótákat.
2020. márc. 19. 14:29
 7/15 anonim válasza:
88%
Rengeteg idős ember van! Szomszédságomból is akinek nincs semmi segítsége ahoz,hogy elmenjen a patikába vagy vásárolni,postára! Amiben tudtam segítettem,vásárlás,gyógyszer kiváltás! Talán,ha többen segítenének ezeknek az embereknek akkor otthon maradnának! Legalább is én,csak ez miatt találkoztam idős emberekkel az utcán!
2020. márc. 19. 14:29
 8/15 anonim ***** válasza:
29%

"Normális, józan eszű ember éli az életét, annak ellenére is ha sehova nem lehet elmenni kikapcsolódni."

Na egy újabb ostoba ember hozzászólását láthattuk. Hirtelen azt hittem, hogy anyanyelvi szinten értem az olasz nyelvet és valójában közőlük írt vki észkombájn, aki képtelen a s.ggén maradni, és nem, inkább megy csirkefarhátat venni minden nap és ezzel terjeszti a kórt, hogy aztán ilyen drasztikus lépésekre kell szánnia magát a kormánynak, aminek következtében több tucat ember veszti el a munkáját. Gratulálok

2020. márc. 19. 14:30
 9/15 anonim ***** válasza:
86%

#3: "Normális, józan eszű ember" - gondol nem csak magára, de az embertársaira is. És ha már ő maga nem ért a biológiához (ahogy látom, még a magyar nyelv is problémát okoz), akkor legalább hallgat azokra, akik értenek is hozzá.

A világháború meg teljesen más, mint egy járvány. Nem kell diploma ahhoz, hogy ezt felfogjuk.

2020. márc. 19. 14:32
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem én sem. Bár ha úgy nézzük, hogy ők már kevesebbet bírnak, meg nem olyan sok a nyugdíj, akkor ők lehet, hogy naponta vásárolnak meg dolgokat, és nem a felhalmozást választották. Talán ezért.
2020. márc. 19. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!