Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most akkor ti komolyan nem is...

Most akkor ti komolyan nem is jártok el sehova? (Korona miatt)

Figyelt kérdés

Egyre több helyen olvasom itt, hogy kb ki se mozdulnak a lakásból, de őszintén kérdezem: minden oké a fejecskékben? Hónapokig így fogtok élni, hogy maximum a kisboltig mentek le? Ja, oda se, mert betáraztatok lisztből meg wc papírból. Az mindenre jó:)

Számomra nagyon durva, hogy kis pár fős baráti találkozókat is lemondtok (legalábbis a gyakorin ilyeneket olvasok) meg tényleg rettegnek kimenni. Nyilván komolyan kell venni, meg kerülni a nagy tömeget, de ti úgy képzelitek el a következő néhány hónapot, hogy a kanapén tespedtek rettegve és vedelitek a lisztet? Nagyon elhatalmasodott ám a pánik, ennek még durvább hatásai lesznek, mint magának a vírusnak.

2020. márc. 15. 20:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Nem, felnőttek vagyunk, lekezelő embertársam, csak mivel Pesten élünk, és a munkahelyeink fizetik a bérletet, feleslegesnek gondoltuk az autótartást.
2020. márc. 16. 17:27
 22/24 Sunshinedoll ***** válasza:
87%

Nem arról van szó, hogy az ember retteg kimenni, hanem arról, hogy ez a felelős döntés!

Az emberek nagy része észre sem veszi, hogy hordozó, mert nem okoz nála tüneteket.

Én nem azért fagyasztattam be pl. az edzőtermi bérletemet vagy kértem engedélyt itthoni munkavégzésre, mert félek attól, hogy beteg leszek, hanem mert kicsattanó egészségben lévő huszonévesként valószínűleg alig érezném, ha elkapnék valamit, és nem szeretném tudtom nélkül terjeszteni, hogy aztán mások családjában okozzon gondot.

Nem attól félek, hogy beteg leszek (bár senki nem szeret megbetegedni), vagy, hogy meghalok (nem fogok), hanem látom, hogy az egészségügyi dolgozók már így is a belüket kidolgozzák jelenlegi helyzetben, és ha én ennyivel is hozzájárulok ahhoz, hogy kevesebb beteg legyen, akkor megteszem.

2020. márc. 16. 17:57
 23/24 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Bár mások is így gondolkoznának mint te!

2020. márc. 17. 11:55
 24/24 anonim ***** válasza:

Pontosan így. Kijárhatnánk mindennap a közeli parkba, de nem tesszük, legutbb is tele volt emberrel, mert nyilván más is, aki lakásban lakik, vágyik egy kis mozgásra.

Kérdező, a stílusod elég goromba egyébként, ismeretlenül minősítesz más embereket. Nekem fiatalként is van olyan betegségem, ami miatt a veszélyeztetett csoportba tartozom, nekem biztonságosabb nem eljárkálni, pedig hidd el, rohadtul hiányzik a városban csavargás meg a csak felülni egy buszra, és eltekeregni valahova szabadnapon. És igen, pár fős baráti találkozókat sem tartunk meg.

2020. ápr. 9. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!