Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most akkor ti komolyan nem is...

Most akkor ti komolyan nem is jártok el sehova? (Korona miatt)

Figyelt kérdés

Egyre több helyen olvasom itt, hogy kb ki se mozdulnak a lakásból, de őszintén kérdezem: minden oké a fejecskékben? Hónapokig így fogtok élni, hogy maximum a kisboltig mentek le? Ja, oda se, mert betáraztatok lisztből meg wc papírból. Az mindenre jó:)

Számomra nagyon durva, hogy kis pár fős baráti találkozókat is lemondtok (legalábbis a gyakorin ilyeneket olvasok) meg tényleg rettegnek kimenni. Nyilván komolyan kell venni, meg kerülni a nagy tömeget, de ti úgy képzelitek el a következő néhány hónapot, hogy a kanapén tespedtek rettegve és vedelitek a lisztet? Nagyon elhatalmasodott ám a pánik, ennek még durvább hatásai lesznek, mint magának a vírusnak.

2020. márc. 15. 20:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%

1-2 hó alatt LEMENNE, ha nem mászkálnának az emberek. Pont ez folyik mindenhonnan, nemcsak a magyar sajtóból. Kicsit ülj meg a popsikádon, és utána mehet minden tovább.

Igen, kis pár fős talikat is le kell mondani, mert akárhova mennénk, akárcsak egyikünkhöz, ahhoz tömegközlekedést kell használni. Elég 1 ember, hogy megfertőzzön.

És igen, lehet, hogy nekem hónapokat kell itthon ülnöm, mert hozzád csak később jut el, hogy otthon kéne kicsit lenni.

Nem értem, 2020-ban hogy lehet probléma otthon maradni, amikor szinte mindent házhoz lehet rendelni, lehet telefonálni, skype-olni, netflixezni, kindle-re letölteni bármit, torrentezni... Nem 1920-ban vagyunk, hogy van egy könyv, egy dal, azt csá, bámulj ki az ablakon.

2020. márc. 15. 22:37
 12/24 anonim ***** válasza:
62%
Én eddig sem mentem ki. Aki meg ki szokott, az ki is fog, szünetként fogják fel.
2020. márc. 15. 23:44
 13/24 anonim ***** válasza:
85%

"Hónapokra számítanak a legtöbben, de szerintem is az a reális, hogy 1-2 hó alatt lemegy a dolog."

Emiatt fog lemenni hamar, mert mindenki úgy van vele, hogy "jajj csak egy új tévét veszek", "jajj csak még a mekibe beülök", "jajj azért a Pista szülinapját muszáj megünnepelni", meg "nincs is semmi baj", közben akár tünetmentesen is fertőzik egymást. Nem baj, így is lehet, hülyeség a kormány részéről, hogy az emberek személyes és a közösségért vállalt felelősségére építi a védekezést, mert ezek ebben az országban nem létező jelenségek (de igazából más nyugati országokban sem, Olaszország és Spanyolország is ezért van most sz#rban), mindenki le van szarva, csak nekem legyen big mac.

Pont az lenne a lényeg, hogy mindenki tudomásul vegye, hogy azért lenne fontos mindenkinek távolságot tartani másoktól, hogy ne is legyen nagy baj. Az a baj, hogy az emberek a már fertőzött országokhoz hasonlóan addig bagatellizálják majd a dolgot, ameddig már túl késő lesz és ha már a közvetlen környezetükben betegszenek és halnak meg az emberek, akkor tényleg elhiszik, hogy baj van.

2020. márc. 16. 06:01
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Én tényleg nem járok el sehova. Mondjuk otthon se a kanapén tespedek (átvitt értelembem sem).
2020. márc. 16. 06:04
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Én se járok sehova. Miért ekkora probléma ez?
2020. márc. 16. 06:18
 16/24 anonim ***** válasza:
30%

Olaszországban kártyavárként omlott össze az egészségügyi ellátás, pedig fényévekkel fejlettebb és jobban felszerelt, mint a miénk. Várható élettartam és gyógyulási esély alapján döntik el, hogy kit hajlandóak egyáltalán kezelni. Spanyolországban, de több európai országban is hasonló "buli" ígérkezik.

Szívás, mert lehetsz tünetmentes vagy a tüneteid megegyezhetnek egy egyszerű nátháéval. Szívás, mert ettől még fertőzöl és átadhatod. Szívás, mert ha ma reggel egyedül lennék a buszon, úgy is megkaphatnám, hogy valaki 3 órával ezelőtt a leszállásjelző mellett köhögött, én megnyomom a gombot aztán megérintem az arcomat.

Az egyetlen, amit te magánemberként tenni tudsz az, hogy összeszorítod a fogad és - a legszükségesebbek elintézésén kívül - néhány hétig a seggeden maradsz. Minél kevesebben mászkálnak, annál lassabban terjed a nyavalya és annál több idejük van az egészségügyi dolgozóknak kezelni a meglévő betegeket. És nem hiszem, hogy nincs olyan a közvetlen környezetedbe, aki ne lenne veszélyeztetett (idős, krónikus beteg, immungyenge).

2020. márc. 16. 06:55
 17/24 A kérdező kommentje:

#11 “akárhova mennénk, akárcsak egyikünkhöz, ahhoz tömegközlekedést kell használni” Nem tudom hallottál-e már arról a modern szerkezetről, amit úgy hívnak: autó :)

Szóval se mondtam, hogy el akarom bagatellizálni, sőt a szív-és érrendszeri problémámmal valszeg én is a veszélyeztetettek táborát erősítem, de az, hogy akkor most leáll az élet és bujkálunk, mint a hurrikán elől, azt valóban túlzásnak tartom. De lehet pánikolni, csak azzal nagyságrendekkel nagyobb károkat okoztok.

2020. márc. 16. 08:15
 18/24 anonim ***** válasza:
64%

"de őszintén kérdezem: minden oké a fejecskékben?"

Kérdező!

Az ugye meg van, hogy több országban már SZÜKSÉGÁLLAPOT és kijárási tilalom van, és az utcákon csak a katonaság és a rendőrség járőröz?!

Nincsen egyéni kóválygás se gyalog, se ótóóval.

Ez pont a hozzád hasonlók miatt van, akiknek még mindig nincsen rend a fejecskéjükben!!!

Éééérteeed???!

2020. márc. 16. 11:01
 19/24 anonim ***** válasza:

"Nem tudom hallottál-e már arról a modern szerkezetről, amit úgy hívnak: autó :)"

Most komolyan elutasítom, hogy annyira bamba vagy, hogy azt hidd, vagyunk annyira hülyék, hogy tömegközlekedést használjunk, ha bármelyikünk is tudna vezetni.

2020. márc. 16. 16:53
 20/24 A kérdező kommentje:
#19 Ez nem bambaság, kedves kicsi válaszoló, szimplán nem feltételezem, hogy egy felnôtt férfiakból-nôkbôl álló társaságban senkinek nincs jogosítványa. Ha meg kamaszok vagytok, akkor megértem a dolgot.
2020. márc. 16. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!