Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vannak megőrülve az...

Miért vannak megőrülve az emberek?

Figyelt kérdés

Egy fél kg sertéscombot akartam venni a Lidlben, vagy az aldiban, de úgy tűnt nem mentem elég korán (9 órakor 😒), mert szó szerint mind a 2 üzletben minden hús ki volt fosztva.

Ne értsétek félre, tisztában vagyok azzal, hogy ez a járvány mennyire komoly, egyetértek az iskolák bezárásával, nem hisztizik azért, hogy nem tudok menni moziba, nem látogatom az idős szüleimet, de azért az nonszensz, hogy nem tudok 1 napra se főzni, mert nincs lehetőségem 6 évre előre betárazni húsból...

Az emberek 90%a a boltban idősek voltak, akik úgy néz ki jobban félnek a karantén miatti éhenhalástól, mint a járványtól.

Biztos vagyok benne, hogy meg lesz oldva azoknak az ellátása is, akik nem táraztak be 10 évre elegendő zacskós levessel, ha máshogy nem, akkor védőöltözetben fognak a nagy áruházak házhoz szállítani.

Komolyan a gyorséttermek, online piac, online vásárlás idejében attól félnek az emberek, hogy ha nem tudnak elmenni boltba, éhen halnak? Mi a francra készültök, zombi apokalipszisre?

2020. márc. 14. 19:57
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
75%

26#

Nem érzed, hogy kicsit sántít a "ha mindenki retardált, akkor legyél te is retardált" érvelésed?

2020. márc. 14. 23:09
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
Az idősebb emberekre erősen hatással van a kádári kisember képe, "az a a tiéd, amit megeszel", illetve ne felejtsük el, hogy az ő szüleik és akár ők is a világháború és az azt követő szegénység elszenvedői, és ráadásul a spanyolnátháról is anno első kézből hallhattak sztorikat a szüleiktől, ami egy nagyon durva(ennél durvább) járvány volt, szóval összességében nem csak fizikálisan, hanem mentálisan/pszichológiailag is kitettek a dolognak.
2020. márc. 14. 23:39
 33/39 anonim ***** válasza:
0%
Buta pánikolos jó életű fosos nép. Féltik a tyúkszaros életüket.
2020. márc. 14. 23:44
 34/39 anonim ***** válasza:
22%

Mi az, hogy nem számítottál rá? Te hol élsz egyébként? Már hetek óta ez a mizéria van hazánkban, nehogy azt mond már, hogy a kis településedet csak péntek reggel érte ez el, mert ezt nem hiszem el. Hetek óta megy a felvásárlás ország szerte.

Sőt, mivel ugye ma, vasárnap minden zárva is van az ünnep miatt, és napról napra változik minden, ezért még jobban vásárolnak az emberek.

Csupán felvázoltam egy opciót, hogy ha szeretnél valamit, hogy neked is jusson, akkor sajnos igen, menned kell a tömeggel együtt, vagy ha nem mész, akkor marad neked, ami marad, elégedj meg vele, de akkor ne panaszkodj, hogy neked miért nem jutott ez és ez.

Kérdező, én csupán azt tudom tanácsolni, saját tapasztalatból, ha van a fagyasztódban hely, akkor tegyél el húst, és mikor szükséged van rá, csak ki kell onnan venni. Egyszerre megveszel egy kicsivel nagyobb adagot, elosztod és oda elteszed. Így elkerülöd, hogy máskor ez a kellemetlen helyzeted legyen, mint a mostani.

Ez a helyzet nem fog csökkenni még, sajnos.

2020. márc. 15. 06:18
 35/39 anonim ***** válasza:

Tényleg benne lehet az ,hogy az idősek akik Mèg a hiány korszakban éltek ....sor volt a Lidl ben a bevásárló kocsira várni kellett.

Volt akk megjegyezte ott higy a 70 es években ugyanígy sorakozott csak akkor banánra várva 😀

2020. márc. 15. 07:18
 36/39 anonim ***** válasza:
Ja, es csak hogy tudd, a falvakban mindent lehet kapni, tesóm onnan hozott élesztőt, ott nem vasárolják fel az ételeket.
2020. márc. 15. 07:37
 37/39 anonim ***** válasza:
22%

Persze, mindent kapni a falvakban...

Glutemnetes lisztet, növényi tejet, diabetikus dolgokat

JJAAAA, NEEEEM !

2020. márc. 15. 10:02
 38/39 anonim ***** válasza:

Teljesen átérzem. Nem főzök túl sűrűn, épp elfogyott a hús a fagyasztóból, és tegnap reggel gondoltam, veszek másfél-két kiló csirkemellet. A negyedik üzletben sikerült fél kilót vennem. A hentes meg mondta, hogy egy kollégája beszélt másik üzletben dolgozóval, volt, ahol összeverekedtek a húspultnál.

Az öregeket még megértem, hátha úgy vannak vele, később, ha nagyobb lesz a járvány, nem akarnak inkább boltba menni. De láttam 40-es férfit is, két bevásárlókocsival, annyi tisztítószert vitt, mintha takarítócége lenne.

Mindeközben a szüleim péntek délután vidéken nagybevásárlást tartottak (havonta egyszer eljárnak, vírustól függetlenül), és ők semmi ilyent nem tapasztaltak.

2020. márc. 15. 10:33
 39/39 anonim ***** válasza:
60%
38! Általánosságban írtam (liszt, élesztő stb), járvány idején lesz majd nagyobb gondod is annál, hogy találsz e olyan termékeket amiket felsoroltál....
2020. márc. 15. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!