Mi ez a nagy ünnep mizéria a családok körében? Miért vannak az emberek megőrülve mert most annyira ünnepelni kell?
Látom, hogy mindenki vásárol. Mindent megvesznek a most ünnepekre, karácsonyra
Persze akinek van pénze...
Ez egy nagy ünnep, ami szinte mindenkit érint. Továbbá, még a boltok is zárva lesznek és alapvető élelmiszert sem vásárolhatsz, szóval muszáj legalább kaját venni... :D
A többség pedig ünnepelni is akar. Felőlem, tegye. Mi ezzel a gond?
Én imádom a karácsonyt. Gyerekként az ajándékok miatt, amiket kaptam (bár nem voltunk eleresztve, nem is kaptunk túl sok vagy túl értékes dolgot - de mégis, ekkor legalább kaptunk). Csóró egyetemistaként a város ünnepi-romantikus hangulatát szerettem, a mézeskalács, forralt bor, sült gesztenye szezonját. Szerettem, mert varázslatos volt a párommal kettesben ünnepelni, kialakítani a saját ünnepi hagyományainkat és menetrendünket. Teljesen más volt, mint gyerekként.
Most pedig elértem arra a szintre, hogy tényleg jobb adni, mint kapni, imádom a gyerekeim és más családtagjaim örömét látni egy-egy ajándék kibontásakor. Szeretem a sütés-főzést, sürgölődést, ami semmilyen más családi ünnephez nem hasonlítható.
Nálunk ez még mindig az év fénypontja.
"Mi ez a nagy ünnep mizéria a családok körében?"
...hát készülnek a húsvétra.
Nem tudtad??
Ez, mindenkinek a magánügye, szereti, nem szereti.
Én, minden kötelező jellegű ünnepet utálok. Nem is tartom őket. Külön nem ünneplem meg, hogy egész évben szerettem a családom. Ajándékok meg csak úgy spontán, amikor meglátok egy olyan dolgot, amiről tudom, örülni fog neki, a megajándékozott.
Különben, a fogyasztói társadalomba, minél több ünnep kell, például a Valentin nap. Az emberek nagy többsége kényszert érez, hogy vásároljon, ajándékozzon:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!