Kiknek áll érdekében eltitkolni azt a tényt, hogy nagy mennyiségű vitaminnal védetté tesszük a testünket a vírusokkal szemben?
Az igaz, hogy az egészséghez nem elegendő csak vitaminokat szedni. Ahhoz megfelelően kell táplálni a testet, illetve ami a legfontosabb, megfelelő mennyiségű vizet kell neki adni, hogy a vitaminok ki tudják fejteni jótékony hatásukat
Mégis pánikolnak az emberek...
"Egy magyar orvosokból álló csoport megvizsgálta a D-Vitamin hatásait és a következőket állapították meg :
°minden ember szenved a D-Vitamin hiányától
°az ajánlott mennyiség minimum tízszeresét kellene fogyasztanunk
Nem, Ehelyett ezt állapították meg, 2012-ben egyébként, amikor eléggé nagy médiafigyelem is övezte a dolgot:
pl:
1 Mrd(ami csak 1/6 és így messze nem minden) ember szenved D vitamin hiánytól a földön
Felemelték az ajánlott mennyiséget 2000 IU-ra(azaz nem ennek a 10x-szeres mennyisége kell a kutatás miatt, hanem ez már a 10x-szeres-re emelt mennyiség) a korábbi 200-ról (mivel kiderült, hogy a kinti munkák hiánya/kevés kint tartózkodás miatt a napi bevitelnél "0-nak venni a napsütést" jobban közelíti a valóságot, mint a napi 15 perc "rövidujjú rövidnadrág" napozás.
(Emiatt egyébként itthon szinte minden készítmény 2000IU, vagy afeletti)
"Az igaz, hogy az egészséghez nem elegendő csak vitaminokat szedni. Ahhoz megfelelően kell táplálni a testet, illetve ami a legfontosabb, megfelelő mennyiségű vizet kell neki adni, hogy a vitaminok ki tudják fejteni jótékony hatásukat"
Ha ezt mind megteszed, akkor a "lehetőségekhez mérten" a legkisebb az esélyed, hogy megbetegedj. De nem 0
A "pánikvásárlás" nem a vírus ellen van, hanem az ellen, ha a vírus a gazdasági életet lehetetlenítené el (kiterjedt karantén, nemzetközi kereskedelem problémái) a reakció is inkább a "mit csináltunk a háborúk idején"-re hasonlít.
Az is igaz, hogy a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek egy családba tartoznak, így a megfelelő arányban való adagolásuk elengedhetetlen a kívánt hatás eléréséhez.
Akik szednek valamilyen vitamint, de mégis elkapnak ezt-azt, ott valószínű adagolási hiba van.
Régebben egy kalap alá vettem a gyógyszereket és a vitaminokat, egyiket sem szedtem, ettem helyette sok gyümölcsöt, zöldséget és úgy gondoltam, le van tudva ez a dolog.
Amikor jó ideje tartott, hogy egyenesen az ágyba zuhantam egy 8 órás műszak után, kiderült, hogy a C-Vitamint nem is tudja előállítani az emberi szervezet, mindenképpen gondoskodni kell az utánpótlásáról, és ráadásul a műtrágyák alig hagynak vitamint a földekben...
Most már átlátom, hogy esélyem sincs megfelelő mennyiségű vitaminhoz jutni a táplálékból.
Vannak olyan vitaminforgalmazók, akik függetlenek a gyógyszergyáraktól és minden szükséges információval rendelkeznek a megfelelő adagolásról.
Mindenki csakis személyes tapasztalat által szerezhet bizonyosságot.
Sajnos sok téves információ kering a vitaminokról, sokan azt sem tudják róluk, hogy létfontosságú anyagok, a hiányukba belehal az ember.
Ha tartós vitaminhiányban tartja valaki a testét, betegségnek tűnő állapotba jut, és elkezd gyógyszert szedni a tünetei enyhítésére, de nem javul az állapota, legtöbbször egy életen át tartó gyógyszerszedésbe kezd, de sose gyógyul meg...
Ha ennyire félre tudnak minket vezetni a "gyógyszerekkel", hogy mondhatjuk azt, hogy az emberek ismerik a vitaminok jelentőségét?
Kérdező, ez nagyon átlátszó.
Már szinte monológszerűen nyomatod a sales-et.
A kérdés ötletes, ezt elismerem. De már kilóg a lóláb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!