Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kiknek áll érdekében eltitkoln...

Kiknek áll érdekében eltitkolni azt a tényt, hogy nagy mennyiségű vitaminnal védetté tesszük a testünket a vírusokkal szemben?

Figyelt kérdés
Legyen az korona, H1N1, vagy valami más. Hiszen a vírus nem is élőlény...
2020. márc. 10. 07:53
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:

Az igaz, hogy az egészséghez nem elegendő csak vitaminokat szedni. Ahhoz megfelelően kell táplálni a testet, illetve ami a legfontosabb, megfelelő mennyiségű vizet kell neki adni, hogy a vitaminok ki tudják fejteni jótékony hatásukat

Mégis pánikolnak az emberek...

2020. márc. 10. 10:23
 32/63 anonim ***** válasza:
100%

"Egy magyar orvosokból álló csoport megvizsgálta a D-Vitamin hatásait és a következőket állapították meg :

°minden ember szenved a D-Vitamin hiányától

°az ajánlott mennyiség minimum tízszeresét kellene fogyasztanunk

Nem, Ehelyett ezt állapították meg, 2012-ben egyébként, amikor eléggé nagy médiafigyelem is övezte a dolgot:

pl:

[link]

1 Mrd(ami csak 1/6 és így messze nem minden) ember szenved D vitamin hiánytól a földön

Felemelték az ajánlott mennyiséget 2000 IU-ra(azaz nem ennek a 10x-szeres mennyisége kell a kutatás miatt, hanem ez már a 10x-szeres-re emelt mennyiség) a korábbi 200-ról (mivel kiderült, hogy a kinti munkák hiánya/kevés kint tartózkodás miatt a napi bevitelnél "0-nak venni a napsütést" jobban közelíti a valóságot, mint a napi 15 perc "rövidujjú rövidnadrág" napozás.

(Emiatt egyébként itthon szinte minden készítmény 2000IU, vagy afeletti)

"Az igaz, hogy az egészséghez nem elegendő csak vitaminokat szedni. Ahhoz megfelelően kell táplálni a testet, illetve ami a legfontosabb, megfelelő mennyiségű vizet kell neki adni, hogy a vitaminok ki tudják fejteni jótékony hatásukat"

Ha ezt mind megteszed, akkor a "lehetőségekhez mérten" a legkisebb az esélyed, hogy megbetegedj. De nem 0

A "pánikvásárlás" nem a vírus ellen van, hanem az ellen, ha a vírus a gazdasági életet lehetetlenítené el (kiterjedt karantén, nemzetközi kereskedelem problémái) a reakció is inkább a "mit csináltunk a háborúk idején"-re hasonlít.

2020. márc. 10. 10:33
 33/63 A kérdező kommentje:

Az is igaz, hogy a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek egy családba tartoznak, így a megfelelő arányban való adagolásuk elengedhetetlen a kívánt hatás eléréséhez.

Akik szednek valamilyen vitamint, de mégis elkapnak ezt-azt, ott valószínű adagolási hiba van.

2020. márc. 10. 10:37
 34/63 anonim ***** válasza:
100%
Én sose szedek vitaminokat, régebben próbáltam párszor, de mindig elfelejtetten pár nap után szedni őket. Illetve nem tudom, miért van ez, de mindig pont akkor betegedtem le, amikor elkezdtem vitaminokat szedni. Idén vitaminkázás helyett próbáltam több zöldséget, gyümölcsöt enni, illetve mindennap legalább 2x kiszellőztetni a szobámat meg azokat a helységeket, ahol gyakran tartózkodom és az elmúlt több, mint egy évben még egyszer se voltam beteg. 22l
2020. márc. 10. 10:51
 35/63 A kérdező kommentje:

Régebben egy kalap alá vettem a gyógyszereket és a vitaminokat, egyiket sem szedtem, ettem helyette sok gyümölcsöt, zöldséget és úgy gondoltam, le van tudva ez a dolog.

Amikor jó ideje tartott, hogy egyenesen az ágyba zuhantam egy 8 órás műszak után, kiderült, hogy a C-Vitamint nem is tudja előállítani az emberi szervezet, mindenképpen gondoskodni kell az utánpótlásáról, és ráadásul a műtrágyák alig hagynak vitamint a földekben...

Most már átlátom, hogy esélyem sincs megfelelő mennyiségű vitaminhoz jutni a táplálékból.

Vannak olyan vitaminforgalmazók, akik függetlenek a gyógyszergyáraktól és minden szükséges információval rendelkeznek a megfelelő adagolásról.

Mindenki csakis személyes tapasztalat által szerezhet bizonyosságot.

2020. márc. 10. 11:11
 36/63 A kérdező kommentje:
Azt akarják velünk elhitetni, hogy lesz egy oltóanyag a koronavírus ellen, az majd megadja a védettséget, addig viszont védtelenek vagyunk és nincs más dolgunk, mint rettegni :)
2020. márc. 10. 11:53
 37/63 anonim ***** válasza:
100%
Jó kis marketinget nyomatsz a vitaminjaidnak.
2020. márc. 10. 12:34
 38/63 A kérdező kommentje:

Sajnos sok téves információ kering a vitaminokról, sokan azt sem tudják róluk, hogy létfontosságú anyagok, a hiányukba belehal az ember.

Ha tartós vitaminhiányban tartja valaki a testét, betegségnek tűnő állapotba jut, és elkezd gyógyszert szedni a tünetei enyhítésére, de nem javul az állapota, legtöbbször egy életen át tartó gyógyszerszedésbe kezd, de sose gyógyul meg...

Ha ennyire félre tudnak minket vezetni a "gyógyszerekkel", hogy mondhatjuk azt, hogy az emberek ismerik a vitaminok jelentőségét?

2020. márc. 10. 13:01
 39/63 A kérdező kommentje:
Vitaminjaim meg nincsenek, más jött rá helyettem, hogy ideális szedni őket, én csak learatom az életerőt, amit általuk kapni lehet :)
2020. márc. 10. 13:04
 40/63 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez nagyon átlátszó.

Már szinte monológszerűen nyomatod a sales-et.

A kérdés ötletes, ezt elismerem. De már kilóg a lóláb.

2020. márc. 10. 13:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!