Ha gazdagok a szüleim akkor szégyelljem?
Ezzel nem tudsz mit tenni. Az ilyen életvitel ezzel jár. Ha nagyon zavar, akkor ne hordj drága órát, drága kellékeket, és igyekezz átlagosnak látszani.
Ha saját magad kerested volna meg az utolsó fillérig az egész vagyonodat, akkor pedig azon sutyorognának, hogy politikai hátszeled van, vagy egész egyszerűen bűnöző vagy.
Engedd el, felejtsd el, és ismerkedj olyanokkal, akiket ez nem zavar.
(Például velem. :) Na jó, csak vicc, de én is keresek olyan embereket, akiknek nincs bajuk a gazdagsággal, a pénzzel.)
Nem kell szégyelni szerintem. Attól, hogy van pénzetek, nem vagytok rossz emberek. Ez bele van kódolva valamiért az emberek többségébe, hogy akinek több van, azt utálni kell.
Egyébként..erről a párommal szoktunk beszélgetni, ha több pénzünk lenne, vagy a későbbiekben több lesz, egyértelmű, hogy mi is a gyerekünket segítenénk/fogjuk segíteni vele. Nincs ebben semmi rossz. Az, hogy melyik gyerek hogy él ilyen lehetőséggel, az meg nevelés kérdése szerintem. Ha azt tanulta, hogy becsülje meg, nem fogja elherdálni. Ha csak a szeretetet pótolják vele a szülők, törődés helyett pénzzel kompenzálnak, akkor történik az, amiért így ítélkeznek a pénzes szülők gyerekei felett.
Mindenki egyéni magánügye a jövedelme. Nincs abban semmi rossz ha a szüleid támogattak, nyilván azért a pénzért megdolgoztál otthon, és nem elkényeztettek.
Ez kb. olyan mintha azért fröcsögnének, mert a párod a szüleid segítségével találtad volna meg.
A család azért van, hogy segítsünk egymásnak, tehát nem szól másról csak az egymás iránti szeretetről, és egymás oda vissza ható támogatásáról.
Ne értelmezd villogásnak, mert csak irigyek ezért mondják.
Nem a pénz a lényeg, hanem hogy te szerencsésen nőttél fel, és a szüleid intelligensen neveltek, mivel nem arcolsz, és ez szép. És ne szégyeld!
Szerintem nem tudsz mit csinálni. A szüleim jól keresnek, NEM vettek nekem semmi ilyesmit, mégis megkapom néha, hogy gazdag apuci vett nekem laptopot.... (miközben diákként hónapokig melóztam egy gyárban 3 műszakban, hogy megvehessem)
Az ilyen komplexusos keserű/savanyú emberekkel nem hinném, hogy lehet mit kezdeni, maximum nem figyelsz rájuk.
Én egyszer csajoktól megkaptam hogy biztos ilyen gazdag gyerek vagyok, mert márkás sapka, cipő meg póló volt rajtam. :D
Az igazság az hogy akkor kapott ballagási pénzekből vettem, de egyébként viszonylag szerény körülmények között élő család voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!