Szégyelljem magam, hogy 33 évesen nincs saját lakásom?
Figyelt kérdés
Albérletben élek és a fizum jelentős részét ez el is viszi, havonta 200-at tudok kb. tisztán félretenni úgy, hogy anyagilag senki nem támogat. A tartalékom 3 misi.2019. dec. 8. 13:08
2/14 anonim válasza:
A magyar emberek kb 1%a tud havi 2kilót félretenni. Nincsen mit szégyelned ezen a vonalon. Lehet hogy valami más miatt feszít a megfelelési kényszer,de az nem az anyagi helyzeted.
3/14 anonim válasza:
Inkább jó neked, hogy az albi és a megélhetés mellett még le tudsz rakni 200-at. Szuper fizud lehet. Ebből azért előbb-utóbb lesz lakás is.
4/14 A kérdező kommentje:
3: köszi, itt nem is arról van szó, hogy sajnáltatnám magam. A fizum 500 körül van átlagban (vállakozóként), de ez csak kb. egy éve ennyi. Körülöttem veszi minden rokon a lakást hitelre, igaz, hogy én elég későn, 26 évesen kezdtem el dolgozni, és sokáig keveset kerestem.
2019. dec. 8. 13:40
5/14 A kérdező kommentje:
2: talán az, hogy nincs is kivel előre terveznem, nincs párom már jó ideje. :) Teszem a dolgom minden nap, munkaidőm túl is tervezek, csak nincs, aki megerősítsen tudod.
2019. dec. 8. 13:42
6/14 anonim válasza:
Az albérlet kidobott pénz.
Miért nem laksz inkább a szülői házban és teszed félre a fizetésed legnagyobb részét? Így jó pár év alatt simán össze tudtál volna gyűjteni egy jelentősebb összeget, és a hitel törlesztő részlete még olcsóbb is, mint az albérlet. És így, amit törlesztenél összeg, az a saját lakásod ára lenne.
7/14 A kérdező kommentje:
6: szülői lakás az 60km-re van a munkahelyemtől. Még így is jobban kijövök, mint ha otthon laknék "ingyen". Hitelt meg nem veszek fel, ugyanis félek tőle, hogy bármikor beüthet a tré a mai világban önhibámon kívül is, és onnantól annyi az életemnek.
2019. dec. 8. 13:51
8/14 anonim válasza:
De így meg soha nem lesz lakásod. Egy lakás ára kb. 15-20 millió forint.
Fix törlesztőrészlettel simán bírható.
De most albérletet is fizetsz kb 150 ezret ezret és azt pedig az ablakon dobod ki.
9/14 anonim válasza:
Ui. És ez csak az olcsóbb lakásár ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!