Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aki szerint a felnőttkor...

Aki szerint a felnőttkor jobb, mint a gyerekkor, meg aki boldognak mondja magát, az hogy csinálja? Lehetne nekem is ilyen?

Figyelt kérdés

Huszonéves vagyok.

Itt ülök lényegében munkanélküliként. Papíron nem, mert egyéni vállalkozóit kellett kiváltanom a foglalkoztatásomhoz és még pár nap még, amíg számláztatok az illetőnek - kb. annyit fogok kapni, mint amennyi az adóm + könyvelési díjam.

Tanultam egy igen piacképesnek mondott dolgot, eléggé odaadóan és lényegében esélyem sincsen benne elhelyezkedni. Tegnap chat-eltem egy ismerősömmel, aki ugyanezt tanulta, szintén komolyan vette, neki se sikerült egészen eddig.

Az érkező gazdasági világválságba már valószínűleg 0 félretett pénzzel fogok megérkezni.

Szinte heti szinten jön valami újabb rossz hír, megoldandó probléma, konfliktus, fogy a pénzem.

Folyamatosan jönnek olyan dolgok, amik pár lépést visszavetnek és nem számítok rájuk. Szó szerint derült égből villámcsapások.

Most is épp jött egy, azért is írom ki ezt a kérdést...

Születni kell arra, hogy az embernek úgy egyáltalán a biztonságos élethez elegendő pénze legyen? Vagy emberhez méltó munkája, ahol például fejlődési lehetőség is van? Vagy egészsége?

2020. jan. 30. 15:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy hallottam több helyről is, ha szabadúszóként belekezdesz valamibe, akkor az első 3 év maga lesz a szenvedés. Utána pedig beindul.

De ha nem is indul be, azért 3 év után biztos fel tudsz majd mutatni olyan peojekteket, amiben van rutinod és amiben fejlődtél, ha az önképzéssel nem hagysz fel.

És utána már, ha biztos munkát szeretnél már nagyobb eséllyel indulsz álláskeresőként, már nem juniorként.

Én nem mennék bele, hogy vajon most miért nem tudsz elhelyezkedni, mindenesetre kitartást kívánok!

Több megbízást is tudsz vállalni, ha különböző freelancer oldalakon is keresgélsz:

[link]

2020. jan. 30. 16:02
 12/16 A kérdező kommentje:

Azért nem vesznek fel kezdőket, mert rengeteg bootcamp (3-4 hónapos) van és rengeteg OKJ, iskolarendszeren kívüli, 1 éves is.

Ezek borzalmas minőségű oktatást adnak és igazából ha mellétanulsz, még úgy se az igazi.

Mindenhonnan hallom, hogy még 3-4 évvel ezelőtt is sokkal jobb volt a helyzet, mint most.

A cégek leterheltek, senior kollégákból hiány van. Ugyan állítólag már most veszettül érezni a gazdaság lassulását, de azért még van projektjük rendesen, túlóráznak, hajszoltak.

A cégek egymással versengenek a senior-okért DE senkinek se kell a junior, akinek tüzetesebben át kell nézni a kódját, aki elakad, kérdez.

Nyilván én is félretennék, de 2019 október eleje óta volt vagy 200 000 Ft bevételem, vagy annyi se, nos ebből nem lehet félretenni.

A programozás tetszik is, tehát mondhatjuk, hogy én is olyat választottam, ami tetszik.

2020. jan. 30. 16:18
 13/16 A kérdező kommentje:

# 7

Honnan lehet tudni, hogy melyik az, amelyik megbízható, nem vág át?

2020. jan. 30. 16:39
 14/16 anonim ***** válasza:
52%

Azt jól fel tudod sorolni miylen rossz dolgok történtek,d e legalább enny ijó is történt, csak nem látod őket, mert keresed az igazad, amit ugye a ross zesemények igazolnak. Állítsd át a fókuszod mindenek előtt.

Felnőttnek lenni pedig jobb pontosan azért amiért gyerekként is felnőtt akartál lenni: én döntöm el hogy mit eszek vacsorára, és ha akarom akkor csokit, én döntöm el hogy hova utazok, és ha nekem ez fontos akkor priorizálom, nem kell kikönyörögnöm, sem azt hogy elvigyenek valahova, sem azt hogy vegyenek nekem valamit. A magam ura vagyok nem másoktól függ hogy mit tapasztalhatok meg és mit veszek meg, mit eszek, mit csinálok. Felnőttnek lenni a szabadságot jelenti, és ha valaki nem a rosszra koncentrál, és most tapasztalatból beszélek, én is voltam rosszul, akkor elindulnak a dolgok felfelé, elsősorbana zért mert aki jól érzi magát jobb társaság, karizmatikusabb lesz az állásinterjúkon is, mint egy bekeseredett ember.

2020. jan. 30. 16:51
 15/16 A kérdező kommentje:

"Azt jól fel tudod sorolni miylen rossz dolgok történtek,d e legalább enny ijó is történt, csak nem látod őket, mert keresed az igazad, amit ugye a ross zesemények igazolnak. Állítsd át a fókuszod mindenek előtt."

Ha reálisan, a száraz tényeket szemlélve gondolod végig, Te is láthatod, hogy ez egyszerűen nem igaz.

Nekem volt életszakaszom, amikor a jobb dolgokból volt több / nagyobb súlyú, a rosszak jóval kisebb súlyúak. Főleg az egyetem közepe / második fele volt nagyon jó időszak. Ott azt lett volna nehéz kivitelezni, ha valaki arra kér meg, hogy a rosszra fókuszáljak. :D

Most már éve fordítva van.

"én döntöm el hogy mit eszek vacsorára,"

Meg a pénztárcám.

De egyrészt ezt nem érzem akkora nagy dolognak, másrészt kb már 14 évesen én döntöttem el.

"én döntöm el hogy hova utazok"

Meg az időm. Meg a pénztárcám. Meg a párom, vagy pont, hogy a tény, hogy olyanom nincs.

"sem azt hogy vegyenek nekem valamit"

Gyerekként ki kell könyörögnöd. Felnőttként nincs pénzed.

"A magam ura vagyok nem másoktól függ hogy mit tapasztalhatok meg és mit veszek meg, mit eszek, mit csinálok."

Hanem a pénztárcád, a munkahelyed, a párod, ha vannak, akkor a gyerekeid, az egészségi állapotod stb.

"Felnőttnek lenni a szabadságot jelenti"

Egyfelől ez kapásból nem igaz.

Másfelől én nem is igényelném ma már azt a nagy szabadságot. Na jó, a jelenleginél kicsit többet.

2020. jan. 30. 17:04
 16/16 anonim ***** válasza:
52%
Van pénzem, kocsim, azt csinálok amit akarok, kell ennél több?
2020. jan. 30. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!