Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti is várjátok már a 18-at?

Ti is várjátok már a 18-at?

Figyelt kérdés
Én már nagyon várom, mert olyan jó dolguk van! Olyan mázlisták, hogy ők már túl vannak a sorsküzdött gyermekkorukon, és már lottózhatnak, annyi csokoládét ehetnek, amennyit csak tudnak, fizetik a munkájukat, kiszolgálják finom szeszesitalokkal, tisztelik őket és még több mindent csinálhatnak, amit a gyerekek nem!

2015. jan. 1. 14:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Már rég túl vagyok rajta.
2015. jan. 1. 14:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Igen, várom hogy megint 18 lehessek így közel a 30-hoz

Várod hogy felnőtt lehess de nem véletlenül mondják hogy a "gondtalan gyerekkor"

Nem lesz vicces felnőttként mindenért neked vállalni a felelősséget.

2015. jan. 1. 15:03
 3/9 anonim ***** válasza:
A felelősség nem ugrik a nulláról a maximumra a 18. születésnapján. Amúgy igen, vehetsz piát meg lottózhatsz kb. ennyi, semmi nem fog változni, a szülők ugyanúgy gyerekként kezelnek majd még jó sok ideig.
2015. jan. 1. 15:07
 4/9 A kérdező kommentje:

1.-es: Akkor örülj neki, hogy túl vagy rajta! Mázlista!

2.-es: A gyerekkor sajnos nagyon nem gondtalan, mert az iskolában is nagyon sok házit adnak, ami időben annyinak felel meg, mint a felnőttek dolgai összességében (most szerencsére ez nincs így, mert most nyelvi előkészítőre járok, így nincs sok házi), de még a korlátozottságok is megcáfolják a "gondtalanságot", a felnőttek azonban több gondoskodást is kapnak, mint a gyerekek, amire az utóbbiaknak ugyanúgy szükségük van. Mondjuk az tényleg nem lesz vicces, hogy sok felelősséget kell vállalni majd.

3-as: az a minimum kettő változás is sokat ér! Amúgy a szülőket meg is tudom érteni, mert megszokták, hogy 18 évik gyerek volt a "gyereke", és így persze nehéz nekik átállni.

2015. jan. 1. 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:

húha..a felnőttek több gondoskodást kapnak ??

Felnőttként mondjuk ha elhagy a párod könnyen bele csúszhatsz egy olyan lelki állapotba hogy 5 évig a kutya nem nyitja rád az ajtót hogy élsz-e vagy halsz-e.

És akkor a sulis haverok már nem lesznek melletted.

3-asnak üzenem hogy nem pont a 18. születésnapján hanem mikor már felnőttként éli az életét.

Szóval ahhoz hogy felnőttként jól élj nem árt jó sok tanulás, szerencsés döntések sorozata, stabil szülői háttér és még egy csomó minden.

Nem tudod még valószínűleg ha úgy érzed hogy a házi feladat az igazi gond meg a kevés csoki evés.

Na de hát majd megtudod te is:-) Én csak azt mondom ezt nem kell jobban várni mint bármi mást az életben.

2015. jan. 1. 15:49
 6/9 anonim ***** válasza:

-piának semmi értelme

-minimálbéres fizetésed semmire se elég.

-lottózással nem nyersz semmit

-csokit te is ehetsz

-tiszteletet felejtsd el, ha nem vagy milliomos + nincs hírneved egy utolsó féreg vagy a legtöbb ember szemében.

-szexelni 18 alatt is lehet

2015. jan. 1. 16:16
 7/9 A kérdező kommentje:

"tiszteletet felejtsd el, ha nem vagy milliomos + nincs hírneved egy utolsó féreg vagy a legtöbb ember szemében."

Csak hát ugye meg van a joguk ahhoz, hogy kikövetelhessék a tiszteletet. Te már nem tapasztaltál olyat, hogy egy öregasszony vagy bárki más felnőtt felháborodott, mert nem tisztelted? Amúgy én is úgy gondolom, hogy attól, hogy valaki felnőtt, nem érdemel külön tiszteletet, de ha már egyszer így van, én is szívesen lennék így már felnőtt. Amúgy meg honnan ismersz engem, hogy ilyen véleménnyel ítélkezel felettem? Hogy tudsz ítélkezni úgy, hogy nem is ismersz?

2015. jan. 1. 17:04
 8/9 Magyarmanó ***** válasza:
Kérdező hány éves? Fizetik a munkájukat? Már ha találnak, tudod aki 18 évesen már dolgozik annak nem igen van végzettsége, de érettségije biztosan nincs..anélkül meg elég nehéz jól fizető állást találni, persze nem lehetetlen de addig örülj amíg a segged alá raknak mindent és a legnagyobb gondod, h most 2 vagy 3 feladat volt a házi matekból, egyébként kb. ötödikesnek tudlak elképzelni ha ennyire naiv vagy..
2015. jan. 1. 23:59
 9/9 Magyarmanó ***** válasza:
Egyébként a kérdésre válaszolva: nem, nem várom, mert végzős leszek izgulhatók majd, hogy sikerüljön az érettségi, a felvételi és, hogy felvegyenek egy normális egyetemre. Szóval inkább szeretnék rajta túl lenni, egyébként a 18 évben még ne reménykedj, mostanában többször is felvetődött, hogy ezt a "mostmárfeénőttvagyokaztcsinálokamitakarokmertjogaimvannak" kort 21 évre helyeznék át, akkor meg 18 évesen se lottózhatsz majd;)
2015. jan. 2. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!