Aki szerint a felnőttkor jobb, mint a gyerekkor, meg aki boldognak mondja magát, az hogy csinálja? Lehetne nekem is ilyen?
Huszonéves vagyok.
Itt ülök lényegében munkanélküliként. Papíron nem, mert egyéni vállalkozóit kellett kiváltanom a foglalkoztatásomhoz és még pár nap még, amíg számláztatok az illetőnek - kb. annyit fogok kapni, mint amennyi az adóm + könyvelési díjam.
Tanultam egy igen piacképesnek mondott dolgot, eléggé odaadóan és lényegében esélyem sincsen benne elhelyezkedni. Tegnap chat-eltem egy ismerősömmel, aki ugyanezt tanulta, szintén komolyan vette, neki se sikerült egészen eddig.
Az érkező gazdasági világválságba már valószínűleg 0 félretett pénzzel fogok megérkezni.
Szinte heti szinten jön valami újabb rossz hír, megoldandó probléma, konfliktus, fogy a pénzem.
Folyamatosan jönnek olyan dolgok, amik pár lépést visszavetnek és nem számítok rájuk. Szó szerint derült égből villámcsapások.
Most is épp jött egy, azért is írom ki ezt a kérdést...
Születni kell arra, hogy az embernek úgy egyáltalán a biztonságos élethez elegendő pénze legyen? Vagy emberhez méltó munkája, ahol például fejlődési lehetőség is van? Vagy egészsége?
Ez nem ellentmondás?:
"Tanultam egy igen piacképesnek mondott dolgot, eléggé odaadóan és lényegében esélyem sincsen benne elhelyezkedni."
Nem írom le a lózungokat, amiket ilyen kérdéseknél szokás, úgyis lesznek akik leírják, jó esetben átfutod, de megfogadni nem fogod.
Én csak egy szóval tudom a helyzetedre a megoldást: VÁLTS!
Programozást tanultam.
Jó, igen, aki ismeri a szakmát, az tudja, hogy mostanra már esélytelen kezdőként. Kívülről viszont ennél a szakmánál aztán már tényleg nem az látszik...
Akivel tegnap beszéltem, ő is írkálta, hogy ezt nem hiszi el és akkor hol van az a nagy informatikushiány... Hát nem keresik a kezdőket.
Pedig ő például még a programozáson belül is top technológiát + nyelvet tanult.
Második, már eleve látszik a válaszodból, hogy engem tartasz hibásnak és pont. Jó, igen, érzem a segítőszándékot is, meg nem voltál bunkó se egyáltalán, de azért a hibáztatás érződik.
mindenhol progranozot keresnek.
Pont jot tanultal.
Tudsz is programokat irni?
ez a kerdes. Mert ha.igen nyert ugy.
Ha nem.akkor mas melo. Ilyen egyszeru
Külföldről meg elkezdtem érdeklődni, beszéltem pár ismerőssel, aki jelenleg van kint vagy volt.
Szinte esélytelen kimenni (persze lélekölő monoton munka jönne ott is szóba, de legalább 2 év múlva is lenne mit ennem, hol laknom).
Aki jelenleg van kint, ahhoz nem tudok menni. Így meg kb. esélytelen.
Javaslom a fejvadász cégeket!
Mindig keresnek és jó eséllyel olyat is ki tudsz fogni, amelyik a szállást is biztosít.
Jól van, ez kb full kamu:D
Nehogy már programozóként ne tudj elhelyezkedni:D
Én is ebben dolgozom, kb ha már megvan az első éves az egyetemen, kapsz munkát, nem végzett ként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!