Szerinted melyik jobb? A felnőttkor, vagy a gyerekkor?
Szerintem a gyerekkor sokkal jobb a felnőttkornál, főleg a 13 év körüliek bármit csinálhatnak, szabadok, semmi felelőség.
Ti mit gondoltok? Melyik a jobb?
Gyerekkorban érdekes hogy borzasztó lassan telik az idő. Például emlékszem hogy iskolásként egy nyári szünet az örökkévalóságnak tűnt, egy iskolaév meg még nagyobb örökkévalóságnak. Egy 1-2 hetes nyaralás alatt már az új otthonommá vált a szállásunk. Vagy kamaszként is egy buliban annyi minden történt, pedig éjfélkor már otthon húztam a lóbőrt.
Felnőttként pedig simán eltelnek hónapok, évszakok, évek úgy hogy észre se veszem szinte. Épp hogy elmegyek nyaralni, már jövök is haza. És még egy reggelig tartó buli is csak pár órán át tart, ami nem elég arra hogy teljesen felszabaduljak és elvonatkoztassak a hét többi részétől.
Szóval pont emiatt a gyerekkor jobb ha valakinek inkább boldog gyerekkora volt, de rosszabb ha valakinek rossz gyerekkora volt (mivel a rossz dolgok is örökkévalóságnak tűnnek, és teljesen ki vagy szolgáltva gyerkként). Nekem elváltak a szüleim, utána állandó feszültség, ordibálás, egymás ellen hergeltek engem, szüleim új párjai gyűlöltek engem, stb. Én tehát nem sírom vissza a gyerekkoromat, örülök hogy túl vagyok mindazon.
Az mitől van hogy nekem egy pillanat alatt szált el a gyerekkorom? Miért tűnik nekem rövidnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!