Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mindig van lejjebb, de ennek...

Mindig van lejjebb, de ennek mikor lesz vége? Csak a halállal?

Figyelt kérdés

2 közeli hozzátartozót is láttam rákban meghalni, egyiküket ápoltam is. Közel 10 év telt el a 2 eset között, egyiknél kis tini, másiknál fiatal felnőtt voltam, sokkal érettebb.

Mégis, ami a legnagyobb nyomot hagyta bennem: mindig van lejjebb.

Egy adott pillanatban azt hiszed, végre el fog menni, ennél rosszabbul már nem lehet. Visszagondolsz egy pl két héttel azelőtti állapotra, amikor a jelenleginél sokkal jobban volt.

Aztán eltelik újabb 2 hét, majd újabb, majd újabb és egyre rosszabbul lesznek.

Aztán végre, amikor az élet számukra már 5-6 hónapja kegyetlen szenvedés - elmennek.

Mivel kórházba kellett kísérnem, ott megismerkedtem egy nővel, akinél 27 évesen diagnosztizálták a tüdőrákot. 30 évesen hunyt el.

Ennél a betegségnél sok esetben nincs semmi gyógymód, se az orvosi utasítások betartása, se ima, se pozitív hozzáállás nem segít.

Tudom, csúnya dolog és lelkifurdalásom is van, de az életről magáról is ez a betegség jut eszembe.

Folyamatosan lejjebb és lejjebb.

Visszagondolok, mi volt 1 évvel ezelőtt: mekkora remény élt bennem és mennyi pénzem volt a mostanihoz képest.. De már 1 évvel ezelőtt meg voltam törve, és 2 évvel ezelőtt még annál is nagyobb remény élt bennem és több pénzem volt.

Ti is úgy vagytok vele, hogy az életben egyre mélyebben vagytok?

Mikor lesz vége?

Rámegyek és rákos leszek én is? Nagyon nem jó az egészségi állapotom és rettentő sok a rizikófaktor.

Vagy a coronavírus visz el 7 milliárd emberből hatot?

2020. jan. 28. 00:54
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy szerintem ez általában arra megy ki, hogy elmondhassa az emberke, hogy a másiknak nem is olyan szar, nekem a legszarabb.

Pedig ezt egyáltalán nem lehet összehasonlítani!

Amíg a másikról van szó (mert például a gyakorin rákattintottam egy ilyen kérdésre), addig a sajátomat félreteszem, ha viszont az enyémről van szó, akkor mondom.

Nem?

2020. jan. 28. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!