Informatikusok, akik magas lóról beszélnek! Nektek hogy esne, ha kizárólag egy olyan szakmával lehetne egyről a kettőre jutni, amihez semmi affinitásotok/kedvetek/lehetőségetek nincs?
blablabla...akinek nem inge...blabla...
Szóval: Nézzünk már végig a mai szakmákon és a hozzájuk tartozó fizetéseken.
Van igazából bárkinek aki nem rendelkezik kezdőtőkével egy vállalkozáshoz lehetősége az informatikán kívül?
(költői kérdés, nem).
De mi van ha én a száz, vagy ezer féle emberi készség, affinitás, tehetség közül PONTTTT nem az informatikához szükséges skillekkel rendelkezek?
Ennek azért van esélye, nem?
Az olyan mellékes dolgokról már nem is beszélek, hogy mi van ha valakit fiatalon totál más irányba tolnak, mert anyu-apu nem vették észre 1998-ban hogy "Hoppá, itt 20 év múlva már csak az informatikus lesz piacképes, muszáj arra nyomni a gyereket".
Én kérek elnézést hogy 12 évesen nem voltam tisztában a világ munkaerőpiaci dinamikájával, és nem infóval foglalkoztam minden szabad percemben.
Meg azért is ég a pofám, hogy kifejezetten lélekölő, monoton, érdektelen lenne számomra egy ilyen munka.
Szóval mi lenne (csak játszunk el a gondolattal), ha valami teljesen más szakmát/szaktudást értékelne felül irreálisan a piac? Mi lenne, ha pl az agysebész, vagy az idősgondozó lenne kizárólag hülyére fizetve?
Sok informatikus kifejezetten ügyetlen lenne ezekhez a szakmákhoz (hallottam már nem egyszer, hogy azért jó neki az infó, mert nincs kézügyessége, vagy mert utál emberekkel foglalkozni).
Az ilyen mit kezdene magával ha csak és kizárólag olyasmivel tudna egy emberöltőn belül saját ingatlanhoz jutni, amit rühell, és nem lenne belőle sohasem jó szakember, mert egyszerűen más a mentalitása?
(a kérdést azok a hozzászólások ihlették, ahol a "kÉpeZd MaGAd éS jUtsz vALaMire" szokásos mondatot lökte be a hozzászóló, aki természetesen valamilyen programozó)
Data scientist 27/m
Tudod miért mondjuk azt, hogy képezd magad? Mert nekünk az egész egyetem erről szól és jelenleg is folyamatosan meg kell tanulnunk valami újat. Nekünk az egyetem szinte semmi olyat nem tanít ami majd kell a munkánk nagy részéhez. Szóval mi ezt egyetem mellett otthon tanultuk meg. Mert ha nem csináltuk volna ezt, nem lennénk jól kereső informatikusok. És nem igaz, hogy csak az infóban van pénz. Más szakmában is van de oda is tanulni kell. Pl te mennyit tanultál eddig életed során? Végeztél egyetemet? Jogász ismerőseim nem panaszkodnak a fizetésükre, de a közgazdász msc sek sem, a jármű mérnök legjobb barátom másfélszer(!!!) annyit keres mint én de az épitészmérnök barátaim se sírtak még pénz hiány miatt. Szóval ennyi az egész, találd meg ami érdekel, ülj le a poppolódra és TANULJ. Jaaa nem szeretnél tanulni? Akkor keress olyan szakmát amihez gyakorolni kell, pl legyél festő, azok se keresnek rosszul, vagy villany szerelő (persze tanulni itt is kell azért néhány dolgot). De szakmai tudás nélkül ne várj csodát és sírj itt. Van nálunk 47 éves is a cégnél, aki 39 évesen váltosztatott pályát, igaz nehéz volt neki megtanulni sok mindent és biztosan kevesebbet keres nálam, de mégis megcsinálta.
Mit csinálnék ha pályát kéne váltanom? Sz*r lenne, de megtudok tanulni szinte bármit magamtól, úgy hogy nem félnék.
Amúgy ne szidd az infósokat, orvos/ügyvéd ha jó a szakmájában, hozzá képest én semmit sem keresek (unokatestvérem gasztroenterológus és nevetséges mi pénzeket szed össze)
Én már túlléptem utolsó. Egyszer megfogalmaztam azt amit akartam, leírtam, ennyi. Jól láthatóan azok akiket kérdezek nem képesek értelmezni.
E'vvan, mindenki tovább a maga útján.
"Végeztél egyetemet?"
Le lett írva már az első oldal hozzászólásai közt.
Én értem hogy 2-3-4 vagy még több oldalas oda-vissza válaszolgatást az ember nem ül neki szabadidejében elolvasni, de azért na... Az első oldalon azért még egész gyorsan át lehetett volna futni, ha mindenáron válaszolni akartál.
Megspórolhattál volna néhány tök felesleges mondatot.
(igazából egy hozzászólást is, de ez szvsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!