Ilyen esetben maradnátok az albérletben?
Ha nagyon nem szeretnétek már a lakótársatokat és ő se titeket, akkor maradnátok az albérletben ha amúgy a lakásnak van több előnye?
A lakótársammal már nem szívesen vagyok egy fedél alatt. Több okból sem, megromlott a viszonyunk.
A lakásnak viszont előnye, hogy jó helyen van, közel az egyetemhez, mindenhonnan könnyen megközelíthető, jó árban van (ettől olcsóbbat nehéz találni, főleg jó környéken), már megszoktam itt lakni, a tulaj elég rendes.
Ti elköltöznétek ha nem bírjátok a lakótársat vagy maradnátok ha amúgy a lakás előnyös? Vagy ti próbálnátok várni, hátha előbb-utóbb ő költözik el?
Veszekedések nem igazán vannak köztünk, inkább arról van szó, hogy meg van sértődve valamiért, valami nem tetszik neki, ezért egy fél éve nem szól hozzám szinte.
Többek között az az oka, hogy neki nem tetszik, hogy nekem több vendégem van, mint neki, hozzám gyakrabban jön valaki látogatóba (minden héten), hozzá meg havi 1-2 alkalom. Engem az se érdekelne ha hozzá is menne minden héten valaki de ezt ő szervezi így magának, én nem dumálok bele. Ugyanakkor meg én csak azért nem akarok ebből jelentősen csökkenteni, mert neki nem tetszik. Szerintem ez hülyeség hogy ha két ember együtt lakik akkor egyenlő arányban kell legyen a látogatók száma. Különben meg nem is mindig nálam találkozok azokkal akikkel, tehát arról szó sincs hogy soha egy kávézó vagy másoknál. Én sose korlátozom őt, hogy kivel találkozzon vagy milyen gyakran. Plusz: én sokkal nyitottabb lennék felé kommunikációba, közös programok terén, problémamegoldás terén de ő egyáltalán nem. Ha van egy vita, őt egy idő után nem érdekli az én álláspontom vagy hogy ő hol hibázott esetleg, neki az számít amit ő gondol.
De ha nekem alkalmazkodni kell hozzá akkor neki is hozzá, nem?
Vagy például akkor miért én költözzek el, miért nem ő?
"De nem éppen erről szól a közös albi hogy alkalmazkodni kell?"
DE, ELVILEG erröl szólna. A gond CSAK ANNYI, hogy itt TE várod el, hogy a másik alkalmazkodjon hozzád, te meg NEM öhozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!